جستجو
رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > منتظمی: مجوز ورود گورخر آفریقایی کاملاً قانونی است/ قاچاق قانونی دروغ است

منتظمی: مجوز ورود گورخر آفریقایی کاملاً قانونی است/ قاچاق قانونی دروغ است

منتظمی: مجوز ورود گورخر آفریقایی کاملاً قانونی است/ قاچاق قانونی دروغ است
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش گفت: مجوز ورود گورخر آفریقایی کاملاً قانونی است.
شهاب الدین منتظمی اظهار کرد: تمام هماهنگی‌های لازم از سوی دامپزشکی دو کشور مبدا و مقصد برای تعیین وضعیت سلامت به این دفتر واصل شده و مجوز واردات برای سه رأس گورخر آفریقایی به درستی و بر اساس نظرات کارشناسی صادر شد.
وی اظهار کرد: مجوز صادر شده در این خصوص کاملاً قانونی و براساس دستورالعمل‌های ورود و خروج جانوران وحشی تدوین و به متقاضی ارائه شده است.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش گفت: پس از صدور مجوز، انجام پروتکل‌های انتقال گونه‌ها، توسط شخص متقاضی است چرا که اتفاق به وجود آمده در هنگام ورود گونه‌های غیربومی به کشور در گمرک مسبوق به سابقه است همانگونه که در سال ۹۸ تمامی پروتکل‌ها برای ورود هیرمان شیر نر ایرانی باغ وحش بریستول لندن نیز به همین منوال، اجرا شد ولی این جانور در هنگام انتقال با آسیب‌هایی روبرو شد که اینگونه آسیب‌ها در حین حمل و نقل گونه‌های وحشی، بسیار محتمل است.
منتظمی تصریح کرد: در خصوص نظارت بر گونه‌های غیربومی نکته قابل ذکر این است که نظارت بر باغ وحش‌ها و مراکز نگهداری حیات وحش در کشور یکی از وظایف بخشی این دفتر بوده که در دو سال گذشته به مراتب بیش از پیش بازدیدها و نظارت‌ها تشدید شده و گزارش از این مراکز به صورت ماهانه به این دفتر ارسال و رصد می‌شود که این موضوع به ویژه در استان تهران با حساسیت بالاتری توسط همکاران استان بررسی می‌شود.
وی گفت: نمونه بارز این نظارت‌ها کشف گوساله‌های گوزن زرد در حال قاچاق در استان آذربایجان غربی و کشف تعداد زیادی پرندگان شکاری بالابان و شاهین در استان‌های بوشهر و هرمزگان است.
منتظمی ادامه داد: متأسفانه در دو روز گذشته مصاحبه‌هایی در خصوص صدور مجوزهای غیرقانونی برای ورود حیات وحش به افراد بی صلاحیت عنوان می‌شود که این موضوع از اساس کذب محض است و پدیده‌ای به عنئان قاچاق قانونی حیات وحش وجود ندارد حال آنکه تمامی مجوزهای صادره براساس قانون و بررسی‌های کارشناسی انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: براساس اعلام مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم سازمان دامپزشکی، علت مرگ این گورخر پس از کالبدگشایی، خونریزی در ریه‌ها، کبد و روده‌ها حکایت از وجود عفونت عمومی (سپتی‌سمی) در بدن حیوان دارد و احتمال می‌رود این عفونت به همراه استرس‌های فراوانی که حین حمل و نقل به جانور تحمیل شده مرگ حیوان را رقم زده باشد.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش با تاکید بر اینکه اولویت نخست و رسالت دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان، حفاظت از گونه‌های بومی است، گفت: این دفتر همواره موظف بوده که بر اساس قوانین و مقررات سازمان حفاظت محیط زیست از گونه‌های بومی به خصوص گونه‌های در معرض انقراض، حفاظت و حمایت کند.
منتظمی خاطرنشان کرد: با این حال، برای اعلام علت قطعی مرگ این گورخر در انتظار نتایج آزمایش از سوی سازمان دامپزشکی به عنوان مرجع تشخیص علت مرگ هستیم تا با خاطیان این حادثه برخورد قانونی صورت گیرد.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب