ایلام| قاچاق دام از خیال تا واقعیت
استان کوهستانی ایلام در غرب ایران باوجود ۲.۵ میلیون رأس دام و تولید سالانه ۲۵ هزار تن گوشت قرمز یکی از قطبهای اصلی تولید گوشت در کشور است.
از سوی دیگر سرانه مصرف گوشت در استان ایلام از همه استانهای کشور بالاتر است و طبق آخرین بررسیهای انجامشده سرانه مصرف گوشت برای هر ایلامی ۱۶ کیلوگرم است که البته با توجه شرایط اقتصادی جامعه شاید آمار پایین آمده است.
به گزارش مهر، علی احمدی از شهروندان ایلامی اظهار داشت: گرانی گوشت در ایلام به دلیل قاچاق دام از استان به عراق و سایر نقاط کشور است و متأسفانه هرروز بیشتر میشود.
او تصریح کرد: در گذشته گوشت در ایلام از سایر نقاط مختلف کشور ارزانتر و از کیفیت بالایی برخوردار بود ولی هماکنون گرانی گوشت در استان باعث شده مردم کمتر گوشت بخرند.
احمدی اظهار داشت: هماکنون گوشت در ایلام کیلویی ۵۵ هزار تومان است ولی همین مقدار هم برای مردم استان گران است.
در چند روز گذشته نیز قاسم سلیمانی دشتکی استاندار ایلام در نشست کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در استان با اشاره به قاچاق دام زنده از مرزهای استان به کشور عراق، اضافه کرد: نیروی انتظامی و مرزبانی با تمام توان از قاچاق دام زنده به خارج از کشور جلوگیری و با این پدیده مقابله کنند و در صورت نیاز از تیمهای سیار در مرزها استفاده کنند. استاندار ایلام خروج و قاچاق دام زنده از کشور را عاملی بر گرانی بازار و نوعی جنگ روانی بیان کرد و گفت: با توجه به وسعت زیاد مرزهای استان مقابله با این مهم تلاش زیادی را میطلبد.
قاچاق دام در استان کم است
جوهر نادری معاون مدیرکل امنیتی انتظامی استانداری ایلام اظهار داشت: در استان ایلام بهرغم داشتن ۴۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق قاچاق در استان به نسبت سایر استانها کم بوده است.
او افزود: استان ایلام در زمره استانهای سطح سه قرار دارد اما با توجه به افزایش قیمت دلار و تفاوت قیمتها خصوصا با کشور مقابل عدهای از این موضوع سوءاستفاده کرده و تمایل به مالاندوزی و قاچاق داشتند که در این زمینه بهصورت موردی بحث قاچاق دام را داریم و قاچاق دام نیز یکروند رو به رشدی در استان داشته است.
او عنوان کرد: البته بهنوعی در دو سه سال گذشته موردی مبنی بر قاچاق دام در استان نداشتهایم ولی در ماه مرداد به عقبتر چند مورد قاچاق دام داشتیم که در این راستا بحث مبارزه با قاچاق دام در دستور کار کمیسیون برنامهریزی هماهنگی و مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان قرار گرفت.
نادری اظهار داشت: مصوباتی در این زمینه هم داشتیم ازجمله اینکه انتظامی استان با همکاری دامپزشکی از خروج تمامی محمولههای دام زنده در راههای مواصلاتی و گلوگاهها که فاقد مجوز حمل و یا مجوز بهداشتی و قرنطینهای دامپزشکی باشند جلوگیری میکند و درصورتیکه محموله توقیف شود و فاقد مجوز باشد خسارت ناشی از آن بر عهده صاحبان آن محموله است.
معاون مدیرکل امنیتی انتظامی استانداری ایلام تصریح کرد: همچنین لازم است که تمامی متقاضیان حمل دام درخواست صدور گواهی حمل به ادارات دامپزشکی شهرستانها ارائه دهند و این صدور گواهی حمل با موافقت دامپزشکی مبدأ و مقصد صورت میگیرد که دراینبین محمولههای دام پس از تخلیه باز توسط دامپزشکی مقصد تائید و تخلیه شوند.
او افزود: وجود تیمهای سیار در مرزها به کنترل و جلوگیری از قاچاق دام زنده کمک شایانی میکند بر همین اساس گشتهای سیار، گشتهای تلفیقی مرزبانی و سایر دستگاهها در مرز تشکیلشده و در رابطه با جلوگیری و مبارزه با بحث قاچاق دام مؤثر بوده و از قاچاق دام جلوگیری شده، همچنین اداره کل راهداری و حملونقل جادهای و دفاتر باربری توجیه شدهاند که از صدور بارنامه بدون گواهی دامپزشکی خودداری کنند.
او ادامه داد: چنانچه قاچاق دامی صورت بگیرد و برای دستگاههای رسیدگیکننده تائید شود که این مورد قاچاق بوده، دام کشفشده با نظارت دامپزشکی در کشتارگاههای مجاز محل کشف ذبح میشود و توسط دستگاه برخورد قانونی لازم با متخلفین صورت میگیرد.
گزارشی از قاچاق دام ارائه نشده است
محمدعلی رحمی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان ایلام اظهار داشت: در استان ایلام قاچاق دام در محدوده شهرستان ایلام صفر است. او افزود: با توجه به اینکه استان ایلام مرز مشترک با کشور عراق دارد، چون در این منطقه مرزبانی بسیار قوی عمل میکند و با نظارت قوی از این موضوع جلوگیری میکند قاچاق دام در استان ایلام تقریبا صفر بوده و گزارشی مبنی بر این موضوع تاکنون ارائه نشده است. او گفت: قاچاق دام زنده بیشتر در حوزه کرمانشاه و کردستان رخ میدهد.