جستجو
رویداد ایران > خبرها > چرا تب می‌کنیم؟

چرا تب می‌کنیم؟

چرا تب می‌کنیم؟
دانشمندان آمریکایی دلایل و چگونگی بروز تب در بدن را تشریح کردند.
گرچه تب داشتن باعث احساس ناخوشی و ناراحتی فرد می‌شود، اما این موضوع نشان دهنده ابتلا به یک بیماری است. تب می‌تواند ناشی از طیف گسترده‌ای از موضوعات باشد. در برخی موارد این موضوع جدی نیست و با گذشت زمان به طور خود به خود از بین می‌رود. با این حال، تب در بدن در برخی موارد نشان دهنده بروز یک مشکل جدی است و فرد باید سریعاً به پزشک مراجعه کند.
در حقیقت تب به افزایش درجه حرارت بدن به بیش از حد نرمال اطلاق می‌شود. تب به طور معمول نشانه تلاش بدن برای مبارزه با عفونت و عوامل بیماری زا است. اتفاقی که در این زمان در بدن رخ می‌دهد بسیار پیچیده است، اما به طور عمومی این امر بدان معناست که سیستم ایمنی بدن در حال مبارزه با عوامل بیماری زا بوده و بدن اولویتش سلامتی اندام‌های حیاتی است.
لورا میلر، استاد دانشگاه مینه سوتا آمریکا در این باره می‌گوید: زمانی که فرد تب دارد، هیپوتالاموس که منطقه‌ای کوچک در مغز است و نقش ترموستات بدن در تنظیم دما را برعهده دارد، پیام‌هایی را به بدن برای افزایش درجه حرارت ارسال می‌کند. در این زمان، سلسله اتفاقاتی در بدن رخ می‌دهد. برای مثال رگ‌های خونی سمت پوست مسدود شده تا مانع از هدر رفتن گرمای بدن از راه پوست شود. همچنین خون رسانی به اندام‌ها و بافت‌های مهم بدن افزایش می‌یابد.
افزایش درجه حرارت بدن در گام نخست روند رشد باکتری‌ها را کند می‌کند. همچنین این موضوع باعث کارآمدی بهتر سیستم دفاعی گلبول‌های سفید خون شده و باعث تقویت تولید مواد شیمیایی در مقابله با عوامل بیماری زا می‌شود. بسیاری از باکتری‌ها و ویروس‌ها می‌توانند به راحتی در درجه حرارت طبیعی بدن زندگی کنند، اما با افزایش دمای بدن، زنده ماندن برای آن‌ها دشوار می‌شود.
طیف گسترده‌ای از مشکلات و بیماری‌ها می‌تواند منجر به بروز تب در بدن شود، اما عمده‌ترین دلایل آن را می‌توان در مقوله‌های زیر دسته بندی کرد:
۱- عفونت بدن
۲- مصرف دارو‌های خاص
۳- گرمازدگی
۴- سرطان‌های مختلف
۵- بیماری‌های خود ایمنی
۶- برخی واکسن‌های دوره کودکی

در میان موارد ذکر شده عفونت‌ها اعم از عفونت‌های ناشی از باکتری، قارچ، یا ویروس رایج‌ترین دلیل بروز تب در بدن هستند. در این میان، ویروس‌های مرتبط با سرماخوردگی عمده‌ترین دلیل محسوب می‌شوند. به ندرت بیماری‌های دیگر مانند بیماری‌های روماتیسمی سیستمی و سرطان‌ها در بلند مدت می‌توانند باعث ایجاد تب غیرطبیعی در بدن شوند.
در مقابله با تب باید به این نکته توجه شود که آیا حال عمومی فرد خوب است؟ اگر احساس ناخوشی دارید و یا درجه حرارت بدنتان به طور بخصوصی بالاست، استفاده از تب بر‌ها مانند استامینوفن و یا ایبوپروفن الزامی است. همچنین مصرف آب کافی را نباید فراموش کنید. به دلیل همه گیری کووید ۱۹، توصیه می‌شود در صورت مشاهده تب و سایر علائم این بیماری مانند سرفه خشک، خستگی و بی حالی، گلو درد، درد و رنج، اسهال، و از دست دادن حس بویایی و چشایی حتما برای انجام تست کرونا اقدام کنید.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب