جستجو
رویداد ایران > خبرها > اخبار ویژه > کاهش معنادار سن ابتلا/ روستاها کانون‌های جدید همه‌گیری کرونا + نقشه و نمودار

کاهش معنادار سن ابتلا/ روستاها کانون‌های جدید همه‌گیری کرونا + نقشه و نمودار

کاهش معنادار سن ابتلا/ روستاها کانون‌های جدید همه‌گیری کرونا + نقشه و نمودار
کمی بیش از دو هفته از پیک‌چهارم کرونا در کشور می‌گذرد که احتمال تعویق در مراسم کفن و دفن متوفیان ناشی از کرونا در تهران حکایت از بحرانی سراسری در تمامی کشور دارد و کارشناسان معتقدند روستاها به کانون‌های جدید همه‌گیری تبدیل شده‌اند.
 درحالی همچنان روند صعودی نرخ ابتلای ویروس منحوس در کشور ادامه دارد که کارشناسان معتقدند برای کاهش هزینه‌ عبور از این موج تنها راهکار قابل اعتماد رعایت سخت‌‌گیرانه پروتکل‌های بهداشتی و اجرای فاصله‌گذاری اجتماعی است.
بررسی‌های آماری در این زمینه نشان می‌دهد با توجه به افزایش قدرت سرایت ویروس جهش یافته انگلیسی حجم بالایی از بیماران مبتلا به ویروس کرونا با سطوح مختلفی از بیماری به مراکز درمانی مراجعه کرده و در برخی از مراکز استان‌ها این روند رشد 200 درصدی داشته است که همین روند عاملی در تکمیل ظرفیت سریع و غیرقابل تصور تخت‌های بیمارستانی شده است.
افزایش تعداد مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی - یا بهتر بگوییم آن گروه از هموطنان که در نیمه دوم تعطیلات و هفته بعد از آن بی‌تفاوت به خطری که تهدیدشان می‌کرد مشغول انجام امور عادی زندگی و یا شرکت در دورهمی‌های خانوادگی بودند- فشار قابل توجهی به سیستم بهداشت و درمان تحمیل کرده است تاجایی که مقام‌های مسئول وزارت بهداشت تعداد بستری در مراکز درمانی را در محدوده 60 هزار نفر برآورد کردند با قید این نکته که هنوز به قله پیک چهارم نرسیده‌ایم.
این برآورد و البته واقعیت کمبود تخت‌های بیمارستانی تاجایی ادامه داشت که در برخی از مناطق تمام امکانات نیروهای مسلح و سایر نهادهایی که دارد امکانات درمانی هستند نیز به کار گرفته شد و با ایجاد بیمارستان‌های صحرایی و افزایش امکانات تلاش شد تا کمبود تخت بیمارستانی و ارایه خدمات درمانی به مبتلایان جدید با اخلال مواجه نشود.
البته اتخاذ چنین سیاستی اگرچه بسیار مفید بود اما سیل بیمارانی که از راه می‌رسیدند در برخی از مراکز استان‌ها و شهرستان‌هایی که کانون بحران شناخته شده بودند مثل پایتخت کار را بجایی رساند که اکنون خبر می‌رسد ستاد ترخیص بیماران تشکیل شده تا آن گروه از بیماران که حال عمومی بهتری دارند ترخیص و ادامه روند درمانی آنها در منزل انجام شود.
به این ترتیب دور از واقعیت نیست که بگوییم بحران بیخ گوشمان رسیده و درصورت ادامه روند بی‌توجهی به پروتکل‌های بهداشتی چاره‌ای جز نظاره‌گر بودن از بین رفتن تعداد زیادی از هموطنان نداریم چون بعد از این سیاست نوبت به انتخاب گزینشی ارایه خدمات درمانی به بیماران بدحال خواهد رسید. تجربه‌ای کشورهای اسپانیا، ایتالیا و البته انگلستان نیز اواسط زمستان گذشته داشتند.
روستاها کانون‌های جدید بیماری
تا امروز شاید بیشتر توجه اخبار و البته افکار عمومی به کلانشهرها و مراکز استانی در زمینه همه‌گیری کرونا بود و مسئولان تلاش می‌کردند با استفاده از تمام ابزار و امکاناتی که در اختیار دارند به این مهم رسیدگی و بحران را مدیریت کنند، درحالی که اگر کمی از مراکز استان‌ها فاصله گرفته و سراغ روستاها و مناطق دورافتاده‌تر برویم با واقعیتی نگران کننده روبرو خواهیم شد.
مناطقی که سیستم بهداشت و درمان امکانات کافی برای ارایه خدمات در اختیار ندارد و البته بی‌توجهی گسترده هموطنان به پروتکل‌های بهداشتی کانون‌های بحرانی کرونای تازه‌ای ایجاد کرده که خانواده‌ها را یک به یک درگیر و نهایتا راهی مراکز بهداشت یا درمانگاه‌ها می‌کند. اتفاقی که برخی از مسئولان معتقدند بارسنگین و البته تازه‌ای به کادر درمانی مراکز استان درعین بحران خودشان تحمیل می‌کند.
این گروه از مسئولان تاکید می‌کند اگرچه اغلب روستاها و مناطق دور افتاده دارای امکانات بهداشتی هستند اما با درنظر گرفتن افزایش یکباره مراجعه بیماران بدون تردید امکانات موجود در منطقه پاسخگو نیست و به‌ناچار سرریز بیماران به مراکز استان و شهرستان‌های بزرگتر خود بحرانی تازه در موج چهارم همه‌گیری ویروس منحوس ایجاد می‌کند که بد نیست مسئولان مربوطه نسبت به ایجاد امکانات مناسب با نرخ ابتلا در این مناطق هم برنامه‌ریزی داشته باشند تا سرریز بیمار به مراکز استان مشکل ساز نباشد.

پیک‌چهارم در استان سمنان ادامه دارد
نوید دانائی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در  سمنان ، از بستری شدن 54 بیمار جدید در مدت 24 ساعت گذشته در جمعیت تحت پوشش این دانشگاه خبر داد و اظهار داشت: از 30 فروردین تا 31 فروردین‌ماه این تعداد بیمار مبتلا به کووید 19 در بیمارستان‌های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان و تأمین اجتماعی این استان در سه شهر سمنان، گرمسار و دامغان بستری‌شده‌اند.
وی با اشاره به اینکه این تعداد یکی از بیشترین آمارهای بستری روزانه مبتلایان به کرونا در مرکز و غرب استان سمنان از ابتدای اپیدمی تاکنون بوده است افزود: همچنان در پیک چهارم شیوع کرونا در استان سمنان هستیم.
 رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان اضافه کرد: بدین ترتیب مجموع بیماران بستری‌شده با تست مثبت قطعی PCR در بیمارستان‌های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان از ابتدای شیوع پاندمی کرونا تاکنون به پنج هزار و 464 نفر رسید.
دانائی با اشاره به شناسایی 17 هزار و 660 بیمار سرپایی مبتلا به کرونا با تست مثبت و قطعی آزمایشگاهی گفت: بنابراین درمجموع از ابتدای شیوع کرونا تاکنون تعداد 23 هزار و 124 مورد مثبت بیماری کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی PCR در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی‌شده‌اند.
وی همچنین تأکید کرد: با توجه به زیرساخت‌های مناسب درمانی موجود در مجموعه شهرهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان سمنان، همچنان ظرفیت پذیرش بیماران کرونایی در بیمارستان‌های مرکز و غرب استان سمنان وجود دارد؛ اما شهروندان باید با رعایت دقیق پروتکل‌های بهداشتی برای تسریع در مهار این همه‌گیری و کاهش تعداد مبتلایان و به‌تبع آن تعداد مرگ‌ومیرهای ناشی از ابتلای به کرونا کمک کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شاهرود نیز با اشاره به شناسایی 126 بیمار قطعی مبتلا به کرونا با تست مثبت آزمایشگاهی عنوان کرد: از این تعداد 28 نفر در بیمارستان امام حسین شاهرود بستری و 98 نفر نیز به‌صورت سرپایی شناسایی‌شده‌اند.
رضا چمن با اشاره به افزایش تعداد بیماران بستری مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های شهر شاهرود افزود: از مجموع بیماران مبتلا به کرونا بستری در بیمارستان‌های شاهرود، 30 نفر در بخش‌های مراقبت ویژه بستری هستند.
وی با اشاره به روند ابتلا به کرونا در شرق استان سمنان، تعداد مبتلایان به این بیماری را بالا و مانند روزها و هفته‌های اخیر اعلام کرد.
وضعیت رنگ‌بندی شهرستان‌ها در آخرین روز فروردین 1400
هم اکنون 257 شهرستان قرمز و 129 شهرستان نارنجی هستند و بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است. همچنین 51 شهرستان در وضعیت زرد و فقط 11 شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
راه‌های انتقال و علائم کرونا چیست؟
براساس تحقیقات انجام شده ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید 19 است. خوشبختانه بیش از 80 درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.


برچسب ها
نسخه اصل مطلب