توضیحات رئیس اتحادیه فروشندگان میوه درباره شلوغی صفهای خرید
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره بار درباره مشکل شلوغی صفهای خرید در روزهای منتهی به عید نوروز گفت: ما اتفاقا در سامانه پیام کوتاه و دیگر شیوههای اطلاع رسانی که داشتیم توصیههای لازم را به مردم و مشتریان برای رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی هنگام مراجعه به غرفههای میوه و تره بار داشتیم. من تصور میکنم تذکراتی که ما دادیم مراعات شد و از این بابت مشکل خاصی نداشته ایم.
اسدالله کارگر رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره بار درباره تاثیر فشردگی و شلوغی صفهای فروش در بازارهای میوه و تره بار بر افزایش درصد ابتلا به کرونا به میزان گفت: اتحادیه فروشندگان میوه و ترهبار تهران از دیگر مجموعهها و اصناف جدا نیست. اما درمورد اعضا و کارکنان صنف ما خوشبختانه تا به حال گزارش خاصی درباره ابتلای به کرونا به دست ما نرسیده است.
وی درباره مشکل شلوغی صفهای خرید در روزهای منتهی به عید نوروز گفت: ما اتفاقا در سامانه پیام کوتاه و دیگر شیوههای اطلاع رسانی که داشتیم توصیههای لازم را به مردم و مشتریان برای رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی هنگام مراجعه به غرفههای میوه و تره بار داشتیم. من تصور میکنم تذکراتی که ما دادیم مراعات شد و از این بابت مشکل خاصی نداشته ایم.
کارگر با بیان اینکه در روزهای منتهی به عید شاهد شلوغی و ازدحام در صفهای فروش نبودیم گفت: البته موارد معدودی بود که تخلفاتی اتفاق افتاد که هم تذکرات لازم داده شده و هم برای وادار کردن متخلفان به رعایت ضوابط بهداشتی مامورانی را در آن مکانها قرار دادیم.
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره بار درباره وضعیت فعالیت در این صنف در شرایط اعمال محدودیتهای اخیر گفت: اتحادیه میوه و تره بار در میان مشاغل و کسب و کارها جزو گروه شغلی یک قرار دارد؛ بنابراین در این محدودیتهای اخیر که اعمال شده ما همچنان مجاز هستیم به فعالیتمان ادامه دهیم. اما بر اساس مقرراتی که برای ما وضع شده کارکنان ما به صورت پنجاه درصد در محل غرفهها حضور پیدا میکنند. محدودیتی که برای ما اعمال شده همین حضور پنجاه درصدی کارکنان بوده است. ضمن اینکه در این مدت که محدودیتها اعمال میشود جلسات اتحادیه هم برگزار نخواهد شد.
کارگر درباره برآورد ضرر و زیانهای این نوع محدودیتها برای صنف میوه و تره بار گفت: به هرحال اعمال محدودیت نمیتواند برای ما بدون ضرر باشد. ما هم حتما متحمل ضرر و زیان میشویم. اما نسبت به بعضی دیگر از اصناف و مشاغل این ضرر و زیان درصد کمتری را شامل میشود.
بیشتر بخوانید:
وی درواکنش به اینکه آیا شیوع بیماری کرونا به تعدیل بخشی از کارکنان منجر شده گفت: بسیاری از اعضای صنف ما از آغاز شیوع بیماری کرونا بارها به این نتیجه رسیده اند که واحد صنفی را جمع آوری کنند و کار را تعطیل کنند. اما ما تاکید داشتیم برای رفاه حال مردم نیروهایمان باید به کارشان ادامه دهند. استدلالی هم که داریم این است که نباید همیشه دنبال سودآوری صرف باشیم. گاهی مواقع هم لازم است فعالیتها را فی سبیل الله ادامه داد. بعضی مشاغل مانند کادرهای درمان صد در صد فعالیت هایشان بر این منوال بوده است. بعضی مشاغل و صنوف مثل صنف ما هم پنج یا شش درصد فعالیت هایشان با هدف خدمت به مردم و جامعه است. ما کنار مردم هستیم و انشالله بتوانیم این خدمت پنج یا شش درصدی را همچنان ادامه دهیم.
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره بار افزود: ما تلاش میکنیم فعلا با چنگ و دندان کارکنانمان را حفظ کنیم تا تعدیل نیرو اتفاق نیفتد. تا الان هم مقاومت کرده ایم. انشاالله از این به بعد هم شرایط طوری پیش برود که همچنان بتوانیم نیروهایمان را حفظ کنیم و کسی از مجموعه ما تعدیل نشود. اما این مساله قطعی است که درآمد اتحادیه میوه و تره بار کاهش پیدا کرده است. چون مواردی را داریم که صاحب غرفه به ما میگوید در اثر شیوع کرونا وضع درآمدم نامطلوب شده و ما هم اتحادیه را با حق عضویت اداره میکنیم. به خیلی از کارکنان تخفیف هم داده ایم، ولی از طرف دیگر بودجه اتحادیه هم پایین آمده و احتمال اینکه مجبور شویم بعضی از کارکنانمان را تعدیل کنیم هم وجود دارد.
کارگر درخصوص آمار مبتلایان به کرونا در میان کارکنان صنف میوه و تره بار گفت: خوشبختانه موردی از ابتلا به کرونا نداشته ایم. چون فضای اتحادیه ما بزرگ و وسیع است و درحال حاضر هم با حضور پنجاه درصد کارکنان مشغول کار هستیم و فاصله اجتماعی و پروتکلهای بهداشتی هم به خوبی رعایت میشود و حتی تست کرونا هم انجام شده بنابراین خوشبختانه اتفاقی نیفتاده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره بار در پاسخ به اینکه آیا برای جبران ضرر و زیانها درخواست وام یا تسهیلات مالی از دولت شده اظهار داشت: ما نسبت به بعضی دیگر از اصناف که در این مدت به طور کامل تعطیل بوده اند و ضرر و زیان زیادی را متحمل شده اند کمتر ضرر کرده ایم. خوشبختانه این سعادت نصیب ما شده که کارکنانمان خدمتگزار مردم باشند. البته در این مدت سودی نداشته اند، اما به آن شکل ضرری هم نکرده اند. ما از دولت برای کسر مالیات تقاضا کرده ایم که حداقل ملاحظه وضع مالیات ما را داشته باشند و اگر در همین حد به ما مساعدت بشود برای ما کافی است. ما درخواستی برای کسب وام یا تسهیلات مالی دیگر نداشته ایم، چون اگر اولویتی وجود داشته باشد برای اصناف دیگری خواهد بود.
وی درباره سازوکار فروش آنلاین محصولات میوه و تره بار در شرایط محدودیتهای کرونایی گفت: ما چنین تمهیدی را داریم. هر مغازه داری که پروانه کسب داشته باشد فروش آنلاین محصولات را میتواند انجام دهد. فروش آنلاین محصولات میوه و تره بار بعد از شیوع کرونا اتفاق افتاده است. چون برای ما دستورالعملی فرستاده شد که براساس آن مجاز به فروش آنلاین محصولات شده ایم.