جستجو
رویداد ایران > رویداد > برخورد نمایندگان با ظریف سیاسی‌کاری است

برخورد نمایندگان با ظریف سیاسی‌کاری است

محمدجواد ظریف اخیرا صحبت‌هایی درباره وضعیت پولشویی در کشور مطرح کرده و گفته بود که «پولشویی یک واقعیت است و خیلی‌ها از پولشویی منفعت می‌برند. اگر کدی در این باره داشته باشم امکانش را ندارم که علنی کنم؛ ولی کدهای زیادی در مورد میزان پولشویی در کشور وجود دارد.» وزیر امورخارجه همچنین در گفت‌وگوی دیگری که داشت درباره موضوع پولشویی اظهار کرد: «نوار اظهاراتم در این خصوص وجود دارد، لذا درخواست می‌شود افرادی که نسبت به اظهارات بنده اعلام نظر کردند در مورد محتوا صحبت کنند نه محتوایی که خودشان ساخته‌اند؛ در واقع گاهی افراد ببر کاغذی می‌سازند و آن را به خوبی شکار می‌کنند.»
محمدجواد ظریف اخیرا صحبت‌هایی درباره وضعیت پولشویی در کشور مطرح کرده و گفته بود که «پولشویی یک واقعیت است و خیلی‌ها از پولشویی منفعت می‌برند. اگر کدی در این باره داشته باشم امکانش را ندارم که علنی کنم؛ ولی کدهای زیادی در مورد میزان پولشویی در کشور وجود دارد.» وزیر امورخارجه همچنین در گفت‌وگوی دیگری که داشت درباره موضوع پولشویی اظهار کرد: «نوار اظهاراتم در این خصوص وجود دارد، لذا درخواست می‌شود افرادی که نسبت به اظهارات بنده اعلام نظر کردند در مورد محتوا صحبت کنند نه محتوایی که خودشان ساخته‌اند؛ در واقع گاهی افراد ببر کاغذی می‌سازند و آن را به خوبی شکار می‌کنند.» پس از این بیانات وزیر خارجه، دلواپسان شروع کردند به ادامه‌ هجمه‌ها علیه او و به دنبال استیضاح ظریف برآمدند. در این میان برخی مدعی شدند که وزیرخارجه استعفا کرد، اما در ادامه سخنگوی وزارت کشور با تکذیب این خبر ادامه داد: «فکر می‌کنم که این نوع خبرها از کانون‌های مشخصی تولید، پردازش و ترویج می‌شود. آقای دکتر ظریف با قوت تمام در حال انجام وظایف و مسئولیت‌های خود هستند و این وظایف را ادامه می‌دهند.» همچنین مشاور معاون امور مجلس رئیس‌جمهور و مسئول برنامه‌ریزی و هماهنگی روابط دولت و مجلس، ضمن ابراز همدردی با دکتر ظریف، در سخنان کوتاه ضمن حمایت از شأن، جایگاه و شخصیت وزیر امورخارجه، تصریح کرد: شکی نیست که جنابعالي محبوب ملت و دلسوزان نظام هستید. حتم دارم؛ نگران مافیای قدرت و پول در داخل نیستید، چون می‌دانید قفلشان بر کار دستگاه دپلماسی کارگر نیست. حجت‌الاسلام علی عسکری همچنین با اشاره به یکی از اشعار نظامی ادامه داد: «بس قفل چو بنگری، کلید است».

متاسفانه با پدیده پولشویی مواجه هستیم

همچنین عضو شورای پول و اعتبار با اشاره به هجمه‌هایی که به وزیر امورخارجه وارد شده است، مطرح کرد: آقای ظریف از طرح این موضوع نهایت حسن نیت را داشته‌اند و خواستند اعلام کنند که پدیده پولشویی و فساد در کشور رایج است. بخشی از نابسامانی‌ها و تلاطم‌هایی که در بازار ارز و سکه شاهد بودیم متاثر از همین موضوع بود. محمدرضا تابش در مجلس ادامه داد: متاسفانه پدیده پولشویی در کشور رایج و اتباع بیگانه و حتی ایرانیان از فرصت‌هایی که فراهم شده برای تبادل پول به مبالغ کلان حداکثر استفاده را کرده‌اند و گاه با کارت‌های بانکی این کار را انجام داده‌اند و متاسفانه منجر به سوءاستفاده شده است. نماینده اردکان یزد خاطر نشان کرد: در جلسه اخیر شورای پول و اعتبار دادستان کل کشور گزارش دادند که در یکی از استان‌ها یک تبعه افغانی که گذرنامه هم ندارد توانسته است با کارت بانکی چندصد میلیارد پول را جابه‌جا کند و همین نشان‌دهنده پولشویی در کشور است. این عضو کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرد: پولشویی در این حجم و حد وسیع در کشور بدون پشتوانه نیست و باید خود نظام و حاکمیت این مساله را ریشه‌یابی کنند و قوانین محکمی داشته باشیم که مانع پولشویی شود.

سیاسی‌کاری نمایندگان

یک اقتصاددان در گفت‌وگو با «آرمان» با بیان اینکه بخش عمده‌ای از پول‌هایی که منشأ آنها مشخص نیست، اظهار کرد: «این پول‌ها در دست افراد یا سازمان‌هاست.» جمشید پژویان همچنین با اشاره به رفتار مجلس افزود: «این رفتار مجلس بیشتر جنبه سیاسی دارد تا آنکه واقعی باشد به آن معنا که این مساله یک مساله کاملا آشکاری است، زیرا افرادی که پولشویی می‌کنند مدرک از خود باقی نمی‌گذارند.» وی ادامه داد: «دلیل آنکه منبع پولشویی مشخص نمی‌شود نشان از آن دارد که یک منشا قانونی در میان نیست. بنابراین این موضوع یک نوع پولشویی است.» استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: «مساله آن است که ما می‌دانیم در بیرون شاید میلیاردها تومان پول قاچاق می‌شود، اما باید گفت که پول این قاچاق‌ها چگونه هزینه و در دستان چه افرادی است؟ بنابراین این پول بدون گذراندن مراحل قانونی از مجاری رسمی وارد چرخه اقتصاد می‌شود و قطعا یک نوع پولشویی است.» پژویان گفت: «صحبت‌های آقای ظریف درست است، اما برخورد مجلس با او یک برخورد سیاسی است نه اقتصادی.» این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که چرا اینگونه هجمه‌ها به آقای ظریف که از وزیران بسیار خوب کابینه طی چند سال گذشته است، بسیار افزایش پیدا کرده، بیان کرد: «عملکرد آقای ظریف در وزارت خارجه بسیار خوب و شفاف و حرکاتشان در جهت منافع ملی است.» او با اشاره به سخنان وزیر خارجه درباره اینکه برخی از نهادها لایحه مبارزه با پولشویی را رد کرده‌اند، افزود: «بیانات ایشان آشکارا نشان از آن است که برخی به دنبال پولشویی هستند و قصد دارند با این پول به عده‌ای کمک کنند که هیچ نوع شفافیتی در منشأ این‌گونه حرکات از نظر دنیا وجود ندارد.» وی با بیان اینکه موضوع استیضاح ظریف از سوی مجلس موضوع دور از انتظاری است، گفت: «چرا که آقای ظریف به عنوان وزیر امورخارجه در دوران وزارت‌شان در امورخارجه به خوبی عمل کرده‌اند، چرا که در دوره‌ای همین مجلسی‌ها از او به عنوان یک قهرمان یاد می‌کردند.» پژویان ابراز کرد: «بسیاری از تصمیماتی که وزارت امورخارجه به جهت روابط خارجی می‌گیرد باید از فیلترهایی عبور و مورد تایید قرار گیرد که آقای ظریف به تنهایی نمی‌تواند برای این موضوعات اقدام کند. بنابراین در زمینه سیاست‌های خارجی باید به یک تصمیمی برسد.» رئیس سابق شورای رقابت در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه برخی معتقدند ممکن است آقای ظریف با توجه به هجمه‌های بسیار بالا به صحبت‌های اخیرشان تصمیم به عقب‌نشینی کند، گفت: «اگر تصمیم ایشان عقب‌نشینی باشد مانعی وجود ندارد، چرا که همگی می‌دانند که پولشویی در حال انجام است یا خیر. آقای ظریف اگر به خاطر مصالح یا موضوعاتی قصد عقب‌نشینی داشته باشند این مانع آن نیست».

                                             


برچسب ها
نسخه اصل مطلب