جستجو
رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > آغاز موج چهارم کرونا و مرگ و میر هزاران نفری در روز‌های آینده/ وقتی وزارت بهداشت حریف گردشگری نمی‌شود

آغاز موج چهارم کرونا و مرگ و میر هزاران نفری در روز‌های آینده/ وقتی وزارت بهداشت حریف گردشگری نمی‌شود

آغاز موج چهارم کرونا و مرگ و میر هزاران نفری در روز‌های آینده/ وقتی وزارت بهداشت حریف گردشگری نمی‌شود
موج چهارم کرونا با افزایش موارد ابتلا و بستری آغاز شده است و در هفته های آینده شاهد افزایش مرگ و میرها هستیم.
قاتل نامرئی در کمین نشسته است تا از هر غفلتی استفاده کند و قربانی بگیرد، قاتلی که جولانگاه اصلی اش شلوغی ها، دورهمی‌ها و سفرهاست، هر جایی که شلوغی و تجمع باشد، سر و کله اش پیدا می‌شود، اواخر سال گذشته تعداد مبتلایان و فوتی‌های کرونا کاهش پیدا کرد و بوی عید و نوروز در گوشه‌های شهر پیچیده بود و بسیاری هم به هوای نوروز راهی بازار و مراکز خرید شدند تا برای سال جدید خود را نو نوار کنند، غافل از اینکه کرونا در کمین نشسته است تا قربانیان تازه‌ای پیدا کند.
محدودیت‌ها هم با آبی و زرد شدن نقشه رنگ بندی کرونا کم شد و بار دیگر مسئولان فکر کردند که کرونا بار سفر بسته است تا از ایران برود و مردم هم که از ۱۳ ماه در خانه ماندن خسته شده بودند، از اعلام رنگ بندی شاد و ممنوع بودن سفر استقبال کردند و بار سفر بستند و دیگر گوش خیلی‌ها به حرف‌های وزیر بهداشت و کارشناس بهداشتی بدهکار نبود و حتی یکی از وزرای دولت همراه خانواده راهی سفر شد، این‌ها در حالی است که پیش از تعطیلات نوروز وزیر بهداشت بار‌ها فریاد زد و قسم و آیه داد که اگر راه سفر باز بود، به سفر نروید.
هر چند بسیاری انتظار داشتند که ستاد ملی کرونا با وجود شیوع کرونای انگلیسی مجوز سفر‌ها را ندهد، اما این انتظارها تحقق نیافت و محدودیتی برای سفر اعمال نشد، چرا که وزیر بهداشت یک رای بیشتر در تصمیم گیری‌ها درباره سفر نوروزی نداشت و در نهایت فقط اعلام کرد که با سفر در نوروز مخالف است و مردم را قسم داد و گفت: حتی اگر تمام دروازه‌ها هم باز بود، حضرت عباسی سفر نروید. ما مطلقا موافق مسافرت نبودیم، نیستیم و نخواهیم بود. زیرا اولا مولفه جدیدی به نام ویروس جهش یافته انگلیسی به مولفه‌های سهمگین قبلی اضافه شده است.

افزایش ۸۹ درصدی تردد‌های بین جاده‌ای در نوروز

با وجود همه هشدارها خیلی ها بار سفر بستند و راهی جاده ها شدند و شمار بسیاری از مسافران نوروزی هم با حمل و نقل عمومی به سفر رفتند.
بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی تا دهم فروردین حدود ۵ میلیون با وسیله نقلیه عمومی سفر کردند و بر اساس محاسبات آماری و برآورد تردد شمارها، حدود ۲۵ میلیون سفر نیز با خودروی شخصی انجام شده است.
سردار مهدی حاجیان سخنگوی نیروی انتظامی از افزایش ۸۹ درصدی تردد‌های بین جاده‌ای در کشور طی نوروز امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: از ابتدای طرح نوروزی پلیس (۲۶ اسفند) تاکنون ۱۸۴ میلیون تردد صورت گرفته است.
به گفته این مقام انتظامی، افزایش تردد‌های جاده‌ای متأسفانه سوانح منجر به فوت را ۱۹ درصد و سوانح خسارتی را نیز تا ۸۱ درصد افزایش داده است.

سفر ۱۵ هزار کرونا مثبت در ایام نوروز

از طرفی به نظر می رسد مدیریرت کرونا در برخورد با متخلفان هم می لنگد چرا که در طول تعطیلات ۱۵ هزار کرونا مثبت به سفر رفتند و ویروس را در کشور چرخاندند و حالا معلوم نیست چرا این افراد شناسایی می شوند اما برخوردی با آنها صورت نمی‎‌گیرد.
علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در ایام نوروز در بسیاری از استان‌های کشور مسافرت‌ها انجام گرفت و امروزه شاهد بیشتر شدن مناطق قرمز و نارنجی هستیم و پیش بینی می‌کنیم طی ده روز آینده وضعیت کشور بدتر شود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: متاسفانه در ایام نوروز بیش از ۱۵ هزار نفر با وجود تست مثبت کرونا به مسافرت رفته‌اند که ما از طریق کد ملی همه این افراد را رهگیری می‌کنیم و اقدامات لازم در خصوص این بیماران انجام می‌شود.

آغاز موج چهارم کرونا با شتاب زیاد

حالا همه ترددها و سفرها موجب شد تا پیش بینی‌های وزیر بهداشت و کارشناسان سلامت به حقیقت بپیوندد و آنچه می‌ترسیدیم بر سرمان آمد و موج چهارم کرونا آغاز شد آن هم با سرعت زیاد.
کرونا دیروز ۱۱۷ قربانی گرفت و ۱۱ هزار و ۶۶۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند، حالا بعد از چند ماه که موج سوم را با مرگ‌هایی حدود ۵۰۰ نفر سپری کردیم، موج چهارم به سرعت در حال پیش روی است و به قول معروف دوباره روز از نو روزی از نو چرا که آژیر خطر روز‌های سیاه کرونا به صدا درآمده است، آخرین بار چهار ماه پیش در اواسط آذر ماه و روز‌های سیاه موج سوم کرونا بود که حدود ۱۱ هزار مبتلا داشتیم.
موج چهارم کرونا این بار با یک رکوردشکنی ترسناک از راه رسیده است و بنابر اعلام وزارت بهداشت تعداد بیماران بستری در هفته دوم فروردین ۱۴۰۰ نسبت به هفته اول بیش از ۳۵۰۰ نفر افزایش یافت که از ابتدای سال ۹۹ یک رکورد محسوب می‌شود. این عدد در ابتدای خیز دوم و سوم به ترتیب ۱۵۰۰ و ۲۳۰۰ بود. در نمودار رنگ قرمز به معنای افزایش آمار بستری یک هفته نسبت به هفته قبل، و رنگ آبی به معنی کاهش آمار است.

گلایه وزیر بهداشت از صف مرغ تا سفرهای نوروزی

دیروز هم نمکی دست به قلم شد و در یادداشتی گلایه آمیز از مدیریت کرونا نوشت: نوشتیم... گفتیم... التماس کردیم... قسم دادیم که دو تا سه هفته صبوری کنید، مهلت بدهید، تا مثل سال قبل از فرصت تعطیلات سال نو استفاده کنیم و با تشدید بیماریابی در طرح شهید سلیمانی خانه به خانه شعله‌های کوچک را شناسایی و مهار کنیم تا به هم نپیوندند و آتش دامن پهنه‌ کشورمان را نگیرد.
وزیر بهداشت گفت:  گفتیم: سفر و جمعیت سیال نمی‌گذارد طرح اجرا شود و بیماری نیز از نقاط گرفتار به مراکز پاک‌تر منتقل می‌شود. گفتیم: صف‌های طولانی تهیه‌ی ارزاق شب عید ساعت‌ها جمعیت سالمند تنیده در این صف‌ها را گرفتار می‌کند. گفتیم: می‌دانیم تاب آوری مردم مهم است، ولی تاب آوری مدافعین خسته‌ سلامت پس از ۱۴ ماه کار بی وقفه و جان فشانی برای مدیریت پیک‌های پیوسته نیز مهم است.شاید بدین دلیل باور نکردند که اولا وزن ویروس موتاسیون یافته را در محاسبات اپیدمیولوژیک ما نمی‌شناختند و ثانیا سه پیک سنگین قبلی را آرام، بی صدا و مظلومانه همکارانمان مدیریت کردند و گروهی فکر کردند که فراز و فرود منحنی‌ها شاید به شیوه‌ی فوتوشاپ است!

درخواست بی جواب وزیر بهداشت برای لغو پروازهای ترکیه به ایران

نمکی افزود: روز‌های سختی در پیش است خداوند یاریمان کند تا نمانیم، تا دستاورد افتخارآمیز روز‌های سخت تحریم به سادگی به باد نرود، تا شرمسار آنانکه پایداری و همراهیمان کردند و شرمنده‌ روح بلند مدافعین سلامت و خانواده هایشان نشویم. کمک کند تا عزیزان ارجمند دیگری را از دست ندهیم.
همچنین وزیر بهداشت با توجه به قرمز بودن شهرهای ترکیه روز یازدهم فروردین در نامه ای به وزیر کشور خواستار توقف پروازهای ترکیه به ایران شده اما هنوز با این درخواست موافقت نشده است.

آمار  بستری نسبت به دو هفته گذشته دو برابر شده است

ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت، در مورد دلیل افزایش آمار ابتلا به کرونا گفت: علت بالا رفتن آمارها  افزایش تردد‌ها و کاهش رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در اواخر بهمن و کل اسفند ماه است زیرا رعایت دستورالعمل‌ها از ۸۳ درصد به ۵۶ درصد سقوط کرد و پس از آن سفر‌های نوروزی و دورهمی‌ها، حضور در رستوران‌ها، کافه‌ها و قهوه خانه‌ها نیز مزید بر علت شد، ۷ بهمن  ۳۰۱ شهر آبی با زیر دو بستری در صد هزار نفر داشتیم، اما متاسفانه با کاهش ۹۰ درصدی شهرهای آبی مواجه هستیم و تعداد شهر‌های آبی در حال حاضر ۳۷ مورد است همچنین ۷ بهمن شهر قرمز نداشتیم و ۱۸ شهر نارنجی داشتیم و در حال حاضر ۱۶۵ شهر نارنجی و قرمز داریم.
او ادامه داد: ما در پیک‌های قبلی، شاهد اوج گیری کرونا در برخی از استان‌ها بودیم و متقابلا در برخی از استان‌ها ویروس سیر نزولی داشت در حال حاضر به غیر از خوزستان، تمام استان‌های کشور خصوصا استان‌های مجاور خوزستان مثل چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، لرستان، بوشهر، هرمزگان، ایلام، کرج، البرز و قزوین سیر صعودی دارند و آمار  بستری نسبت به دو هفته گذشته دو برابر شده است و در یک هفته، تفاضل تعداد بستری، بیش از ۳۵۰۰ نفر شده که با این اوصاف قطعا می‌توانیم از آغاز موج چهارم خبر بدهیم.

تأثیر سفر‌های نوروزی ۴ تا ۶ هفته دیگر نمایان می‌شود

البته ناگفته نماند که این اول موج چهارم است و در هفته های آینده اثرات سفرهای نوروزی به طور کامل مشاهده می شود و شاهد افزایش موارد ابتلا، بستری و فوتی ها خواهیم بود.
حریرچی در مورد آمار مبتلایان در سفر‌های نوروزی گفت: سفر‌های نوروزی در حال حاضر در درمان سرپایی اثرش را نشان داده که امروز رکورد ۱۱ هزار و ۳۰۰ مورد سرپایی مثبت را تجربه کردیم و تعداد قابل توجهی از افراد نیز یا هنوز تست نشده اند و یا تستشان کاذب منفی بوده یعنی موارد ابتلا قاعدتا مثل همه کشور‌های دنیا بیش از این است. همچنین موارد بستری و فوت سفر‌های نوروزی چهار تا شش هفته بعد از انجام کار‌های خلاف دستورالعمل‌های بهداشتی، مشخص خواهد شد.
حریرچی در مورد به پایان رسیدن دید و بازدید‌ها و سفر‌ها و رعایت بیشتر مردم و احتمال کاهش آمار و توقف سیر صعودی کرونا، گفت: خوشبختانه از ده روز دیگر به استقبال ماه مبارک ماه رمضان خواهیم رفت که به کمک ما خواهد آمد، اما تعداد مرگ و میر‌ها تا چند هفته قاعدتا صعودی خواهد بود البته باید در نظر داشت که سیستم‌های مراقبت‌های درمانی ما نسبت به سال گذشته بسیار بهتر و با تجربه‌تر شده است.

پیک چهارم کرونا در تهران با افزایش ۳۰ درصدی موارد بستری

نادر توکلی معاون درمان ستاد کرونای تهران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به افزایش موارد مراجعات سرپایی و بستری در کشور اظهار کرد: طی یک هفته گذشته میزان مراجعات سرپایی ۳۵ درصد و موارد بستری در حدود ۳۰ درصد نسبت به هفته گذشته افزایش پیدا کرده است، در شرایط کنونی ۳ هزار و ۳۱۲ نفر در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی سطح استان تهران بستری هستند، در شبانه روز ۵ هزار نفر مراجعه کننده سرپایی در بیمارستان‌های تهران داشتیم و در ۲۴ ساعت گذشته ۶۰۰ نفر در مراکز درمانی بستری شده اند.
توکلی بیان کرد: متاسفانه وضعیت بیماری کرونا در سطح استان تهران خوب نیست و به نوعی وارد پیک چهارم بیماری شده ایم و به بیمارستان‌های سراسر استان تهران برای مقابله با شرایط پیش آمده آماده باش اعلام کرده ایم. از میان ۶۰۰ بیمار بستری در بیمارستان‌های تهران ۱۷۵ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه و بقیه در بخش‌های عادی بستری هستند، در شبانه روز گذشته ۳۰۰ نفر از مراکز درمانی ترخیص شده اند که این آمار نصف تعداد افراد بستری در بیمارستان‌ها است.
او تاکید کرد: متاسفانه آثار مسافرت‌ها در ایام نوروز را در نیمه دوم فروردین ماه خواهیم دید و در آن زمان شرایط خوبی نخواهیم داشت. اکثر موارد ابتلا به بیماری کرونا خانوادگی است و این موضوع نشان می‌دهد که کرونا در دورهمی‌ها و دید و بازدید‌های خانوادگی چرخیده است.
حالا باید منتظرماند و دید که اپیدمی چگونه کنترل می شود و آیا سفرهای ترکیه به ایران متوقف می شود یا نه؟ همچنین باید توجه داشت که واکسیناسیون بهترین راه کنترل بیماری است و می تواند میزان فوتی ها راتا حد بسیاری کاهش دهد و امید است که هر چه زودتر واردات واکسن کرونا انجام و گروه های پرخطر واکسینه شوند.
برچسب ها
نسخه اصل مطلب