تاکید دوباره روحانی بر حضور بانوان
رئیسجمهوری، دکتر حسن روحانی، روز گذشته و در جلسه شورایعالی اجتماعی کشور، سخنانی داشت که بازتابهای گستردهای در سایتها و خبرگزاریها داشت. بهویژه کاربران شبکههای اجتماعی به صحبتهای او درباره ورود بانوان به استادیوم واکنشهای نشان دادند و از این گفته استقبال کردند. در ادامه بخشی از مهمترین نکات مطرحشده در صحبتهای رئیسجمهوری را میخوانید:
تقویت امید
همه دستگاهها بهویژه وزارت کشور در پی تأکیدات مقام معظم رهبری درخصوص مسائل و آسیبهای اجتماعی، با احساس وظیفه بیشتری وارد عرصه شده و آمار اقدامات انجام شده، نشان میدهد که گامهای بسیار مهم و خوبی در این عرصه برداشته شده است.
موضوع آسیبهای اجتماعی از مسائل بسیار حساس برای مردم است و چنانچه آمار بهبود شاخصها در حوزه آسیبهای اجتماعی به مردم منتقل شود، میتواند دلگرمکننده باشد.
فناوریهای نو و دستاوردهای علمی جدید در کنار مصائبی که میتواند داشته باشد، برای مردم تسهیلات، امنیت و آرامش خاطر ایجاد کرده و خانوادهها با استفاده از امکانات دیجیتالی و تلفن همراه میتوانند به راحتی از وضع فرزندان خود آگاهی یابند، ضمن اینکه مردم با استفاده از این فناوریها میتوانند بسیاری از امورات و کارهای روزمره خود را انجام دهند.
بدون تردید اگر امید به آینده نباشد، ناهنجاریها و جرایم اجتماعی افزایش مییابد، لذا همه بهویژه رسانههای اجتماعی باید امید به آینده را در بین مردم تقویت کنند.
ادعاهای دشمن محقق نشد
اگر چه امروز مردم به واسطه تحریم با مشکلاتی در حوزه اقتصادی و معیشتی مواجه شدهاند و مشکل کسانی که حقوق ثابت دارند، مضاعف است، اما مطمئن هستیم که مشکلات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی قابل حلوفصل بوده و به فضل الهی برطرف خواهد شد و چنین نیست که این مشکلات حل ناشدنی باشد، لذا باید نسبت به رفع اینگونه مشکلات امیدوار باشند.
مردم بعد از ١٣ آبان نسبت به قبل از آن، امیدواری بیشتری پیدا کردهاند، درحالیکه قبل از ١٣ آبان، عدهای تصور میکردند که اتفاقات خاصی رخ خواهد داد و همه زندگی مردم به هم خواهد ریخت، اما پس از آن روز همه مشاهد کردند که این تصورات واهی و غلط است و هیچکدام از ادعاهای دشمن، به آن صورتی که انتظار داشتند، تحقق پیدا نکرد، لذا چنین نیست که تصورات دشمن محقق شده و ما ناتوان باشیم.
بانوان در استادیوم
مقابله و رفع برخی آسیبهای اجتماعی ازجمله فقرزدایی، نیازمند اقدامات عملی و اجرایی است که باید در این حوزه با قوت تصمیمگیری و عمل کرد، اما بخشی از این مسائل جنبه روانی دارد و ناشی از بزرگنمایی برخی از مشکلات دارد که در این زمینه اگر امید و نشاط در جامعه افزایش یابد، میتواند در برطرف کردن و پیشگیری از آسیبها تاثیرگذار باشد. بهطور مثال چه ایرادی دارد که بخشی از استادیوم ورزشی که هیچ منافاتی با قانون و شرع و مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی ندارد، به بانوان اختصاص یابد.
میتوان با برخی اقدامات کمهزینه میزان رضایتمندی و خشنودی اجتماعی مردم را در جامعه افزایش داد و باید توجه داشت که با سوء ظن نمیتوان با مردم برخورد کرد.
کاهش طلاق نسبت به سالهای گذشته
باید آمار مربوط به کاهش جرایم و آسیبهای اجتماعی به درستی به مردم منتقل شود و چنین آمار دلگرمکنندهای میتواند مردم و جوانان را نسبت به آینده امیدوارکند و چه بسا انتشار آمار مربوط به کاهش طلاق میتواند جوانان و خانوادهها را به ازدواج آسان و سریع ترغیب کند.
امروز باید همه تلاش کنیم تا آمار طلاق هر چه بیشتر کاهش پیدا کند. اگرچه برخی موارد ادامه زندگی برای زوجین امکانناپذیر و وقوع طلاق لازم به نظر میرسد، اما تا جایی که امکان دارد، باید با مشاوره و رفع مشکلات خانوادهها را به ادامه زندگی تشویق کرد، چرا که طلاق نهتنها برای زن و مرد بلکه آثار سوئی نیز برای فرزندان و جامعه دارد.