جستجو
رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > جولان دلالان در بازار اردستان/مسئول نظارت و برخورد با عاملان افزایش قیمت کیست؟

جولان دلالان در بازار اردستان/مسئول نظارت و برخورد با عاملان افزایش قیمت کیست؟

جولان دلالان در بازار اردستان/مسئول نظارت و برخورد با عاملان افزایش قیمت کیست؟
جولان دلالان در اردستان باعث شده تا شهروندان این شهرستان برخی اقلام نظیر مرغ را که این منطقه قطب تولید آن در استان اصفهان است بالاتر از سایر شهرها خرید کنند.
کنترل بازار و قیمت‌ها نیازمند برنامه‌ریزی همه جانبه تمامی دست اندرکاران به‌ ویژه وزارت صمت، اتاق اصناف و تعزیرات حکومتی است که باید با عزم جدی وارد گود شوند تا این گرانی افسار گسیخته را در کشور مهار کنند.
شهرستان اردستان هم بالطبع کل کشور دست‌خوش این گرانی‌ها بوده اما موضوعی که خیلی مهم است  اینکه بعضی از اقلام همچون میوه و مرغ در سطح شهرستان اردستان با توجه به اینکه در بخش مرغ یکی از تولید کنندگان برتر استان بوده و در کشور هم تاثیرگذار است اما باز هم نسبت به استان و شهرهای همجوار گرانتر به فروش می‌رسد که خبرنگار تسنیم در اردستان موضوع را بررسی کرده تا ببینیم مسئولان در خصوص مهار گرانی‌ها چه کرده‌اند.
محمدرضا باقری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردستان، اظهار داشت: با همکاری اتاق اصناف و کمک بازرسان واحد بازرسی اتاق اصناف را راه‌اندازی کردیم و با کمک بازرسان اصناف شهرستان اردستان بازرسی‌ها در ایام عید تشدید می‌شود و با تقویت گشت‌ها موضوع نظارت پیگیری می‌شود.
وی افزود: در سال جاری طبق آمارهای موجود به منظور کنترل گرانی‌ها دوهزار و 559 واحد بازرسی شده است که برای 176 مورد آن پرونده تشکیل شده و به تعزیرات حکومتی ارسال شده که 201 مورد هم گشت مشترک با نهادها و ارگان‌ها همچون تعزیرات حکومتی، جهاد کشاورزی، دامپزشکی و اتاق اصناف صورت گرفته است.
رئیس اداره صمت شهرستان اردستان گفت: امسال 442 مورد بازرسی از نانوایی‌های سطح شهرستان اردستان انجام شده‌ است که 57 پرونده تخلف برای نانوایی‌ها به تعزیرات حکومتی ارسال شده و تعداد چهار نانوایی هم پلمپ شده‌ است و با نصب پرده به مدت پنج  تا 10 روز  تعطیل بوده‌اند و همچنین از آن‌ها کسر سهمیه آرد صورت گرفته است.
وی ابراز داشت:  تعداد کل پروانه کسبی که در سامانه ایرانیان اصناف به ثبت رسیده دو هزار و 841 مورد است و حدود دو هزار واحد فعال در حال حاضر وجود دارد و پرونده صادره در سال 99 تعداد 204 فقره بوده است و تعداد پروانه ایثارگری 38 فقره و در سال 99 تعداد 11 مورد و همچنین کالاهایی که به عنوان تنظیم بازار در سال 99 در شهرستان اردستان توزیع شده است عبارتند از برنج 102 تن، شکر 74 تن، روغن 26 تن، مرغ منجمد 18هزار و 800 تن، مرغ گرم 41 تن و تخم‌مرغ هم 32 تن بوده است.
باقری بیان کرد: با توجه به دغدغه‌هایی که مسئولین شهر داشته‌اند از 15 بهمن تا کنون با توجه به طرح نظارتی نوروز گشت‌ها تقویت شدند و به صورت شش نفر درسه شیفت که در صبح و بعدازظهر گشت وجود دارد و گزارشات تهیه و روی آن اقدام صورت می‌گیرد و به تعزیرات حکومتی هم ارسال می‌شود.
رئیس اداره صمت شهرستان اردستان تاکید کرد: عمده مواردی که در سطح شهرستان اردستان وجود دارد دلالان و واسطه‌ها هستند و مواردی که در سطح میادین میوه و تره‌ بار مشاهده می‌شود و تفاوت قیمت‌هایی که وارد می‌شود با قیمتی بالا به دست مردم می‌رسد و از موارد دیگر می‌توان کمبود جمعیت را ذکر کرد که میوه فروش مجبور است میوه‌ای که از میدان خرید می‌کند چند روز در مغازه نگهداری کند و با توجه به کم و زیاد شدن قیمت‌ها آن.ها مورد ضرر و زیان قرار می‌گیرند.
وی تصریح کرد: تاکنون 102 مورد شکایت کتبی  به اداره صنعت و معدن شهرستان واصل شده که قسمت بازرسی آن را پیگیری کرده و 92 مورد آن منجر به تشکیل پرونده شده است و به تعزیرات حکومتی ارسال شده و تعداد 166 مورد گزارش به ستاد خبری 124 در خصوص گران‌فروشی و عدم درج قیمت واصل شده است.
باقری گفت: موضوعی که الان خیلی مهم است اینکه بیشترین وقت بازرسان صنعت و معدن در خصوص شکایت‌های کتبی از واحدهای خدماتی است که باید بر روی آن وقت بگذارند و عملا بازرسان درگیر پیگیری این بخش می‌شوند.
مهدی بهفر نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردستان، اظهار داشت: بیش از دو هزار و 810 واحد تاکنون سرکشی شده است و با تمام دوایر دولتی هم گشت‌های مشترکی انجام شده است که در این مدت 85 پرونده به تعزیرات حکومتی ارسال شده است و هشت واحد را فقط در دی‌ماه پلمب داشتیم و دو واحد هم در آبان ماه پلمب شده‌اند و به اتفاق بهداشت در آذرماه 36 مورد پلمب انجام شده است که بیشتر آن‌ها در بخش طلافروشان بوده است.
وی ابراز داشت: مشکلی که ما در اتاق اصناف و اتحادیه‌های صنفی داریم این است که اساس آن عدم توانایی مالی است و بزرگترین معضل و مشکل که در اتحادیه‌ها داریم این است که اتحادیه‌های ما توان لازم را ندارند که به صورت مستقل کارهای اتحادیه را انجام دهند ندارند که معمولاً به صورت تجمعی در یک اتاق انجام می‌شود.
رئیس اتاق اصناف شهرستان اردستان گفت: شهرستان اردستان دارای 12 اتحادیه است که بعضی از آن‌ها توسط یک نفر اداره می‌شود و بیشترین وقت ما در اتاق اصناف در حال حاضر موضوع بازرسی است که ما توانایی پرداخت هزینه‌های بازرسی را هم نداریم و با قراردادهای جزئی این کار صورت می‌گیرد و اتاق اصناف توسط پنج نفر اداره می‌شود و روسای اتحادیه هم ریالی بابت حق الزحمه برداشت نمی‌کنند.
بهفر ابراز داشت: موضوع دوره‌گردها و دستفروش‌ها بزرگ‌ترین موضوعی است که ما در شهرستان اردستان با آن مواجه هستیم و هیچ گونه برخوردی نمی‌توانیم با آن‌ها داشته باشیم فقط می‌توانیم بر روی اجناس و قیمت‌های آن‌ها نظارت داشته باشیم و آن‌ها نه مالیات دارند و نه پول آب و برق و گاز می‌دهند و همان حاشیه سودی را می‌برند که یک مغازه‌دار با پرداخت کرایه مغازه پول آب برق و مالیات باید پرداخت کنند.
وی بیان کرد: از سال گذشته تاکنون شکست بزرگی برای اصناف ما آغاز شده و با شیوع کرونا آن‌ها با ضرر و زیان زیادی مواجه شده‌اند و تمام بار این شکست روی دوش آن‌ها است و وضعیت آن‌ها مشخص نیست که آیا افراد می‌توانند برای بازار شب عید خود خرید داشته باشند و باید به اتحادیه به دید تخصصی‌تر نگاه کنیم.
رحمت الله ابوذری نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، در اردستان اظهار داشت: این اداره به منظور کنترل گرانی‌ها با ادارات مختلف اقدام به گشت‌های متعددی می‌کند و با متخلفان طبق قانون برخورد خواهد کرد که در همین رابطه از طریق اداره صمت 176 پرونده به این اداره ارسال شده است که به آن‌ها رسیدگی شده است و بر اساس قانون و گزارشاتی که به ما داده‌اند 30 میلیون و 500هزار تومان جریمه شده‌اند.
وی همچنین در خصوص موضوع قاچاق کالا و ارز هم که توسط نیروی انتظامی پیگیری می‌شود افزود: در خصوص قاچاق کالا و ارز 144 پرونده و گزارش قاچاق داشتیم که در سطح استان اصفهان آمار بالایی است که  مبلغ 835 میلیون تومان جریمه شده‌اند و در سه ماه گذشته از طریق بهداشت هم 55 پرونده داشتیم که 10میلیون تومان افراد در زمینه رعایت نکردن موارد بهداشتی جریمه شده‌اند و همچنین تعداد 98 پرونده در رابطه با سوخت از طریق نیروی انتظامی به این اداره ارسال شده که در این رابطه 135 میلیون تومان جریمه شده‌اند و تمامی پرونده‌ها به روز رسیدگی می‌شود.
رئیس اداره تعزیرات حکومتی شهرستان اردستان گفت: دو نفر نیرو به عنوان بازرس در اختیار صمت، اصناف وشبکه بهداشت قرار داده شده تا صبح و بعد از ظهر بتوانند در گزارش‌های روزانه آنها کمک کنند و بیشترین تخلفاتی که در حوزه خدمات و کالا به ما گزارش شده است عدم درج قیمت، گران فروشی و عدم عرضه فاکتور و عرضه خارج از شبکه بوده است و بیشترین تخلف هم در حوزه بهداشت و درمان است که عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی بوده و استفاده بیش از حد نمک مجاز در خمیر نانوایی‌ها بوده است که بر اساس قانونی که دارد آن‌ها را جریمه کرده‌ایم و بیشترین موارد در حوزه قاچاق البسه، موتور سیکلت و لوازم خانگی بوده است.
ابوذری بیان کرد: علت تفاوت قیمت‌ها در شهر اردستان با شهرهای همجوار که خارج از عرف است این است که کسبه شهرستان اردستان به صورت خرده فروشی خرید می‌کنند و از واسطه خرید صورت می‌گیرد که همین موضوع باعث گرانی اجناس آن‌ها است که باید موضوعات پیگیری شود تا خریدها بصورت عمده از میادین خریداری شود و موضوع دیگری که در بحث میوه فروشان مشاهده شده میوه را به قیمت بالاتر خریده و با نام پشت فاکتوری که فاکتور قیمت پایین نوشته و بیشتر خرید می‌شود که همین مسئله باعث افزایش قیمت میوه در شهرستان اردستان شده است.
مرتضی فدائی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در اردستان اظهار داشت: امسال تاکنون دو میلیون تن سیب و حدود دو میلیون و 400 هزار تن مرکبات  تولید کشور بوده و در کشور توزیع شده است و تا اول آذر حدود 300 هزار تن آن صادر شده است و کمبودی وجود ندارد اما آنچه که موجب گرانی میوه شده این است که واسطه‌هایی در میادین وجود دارند و ابتدای صبح قیمت را با توجه به عرضه و تقاضا در میادین اعلام می‌کنند ووآنچه که باعث گرانی میوه است نکته اول واسطه‌ها هستند و قیمت‌ها دست خودشان است و دولت هم مقداری انباری دارد که برای ایام عید وارد بازار می‌شود که امیدواریم قیمت‌ها کاهش پیدا کند.
وی افزود: متاسفانه هیچ نظارتی بر نرخ میوه‌ای که خرده فروشان از میادین می‌خرند وجود ندارد و واسطه‌ها هرکاری که خواستند می‌کنند و در شهرستان اردستان نظارت انجام شده که عیوبی دارد و تا زمانی که تبعیض، مماشات بیش از حد و مصلحت اندیشی در کار باشد نظارت‌ها کارساز نیست.
رئیس اتحادیه قصابان، مرغ و میوه فروشان اردستان گفت: درج قیمت‌ها مرتب شده و به تعزیرات هم معرفی می‌شوند اما جریمه‌ها کم است و درج قیمت باعث می‌شود اختلاف واحدهای صنفی از بین برود و با توجه به اینکه در موضوع میوه فروشی سایز بندی وجود ندارد مردم مجبورند میوه‌ها را گلچین کنند که در این صورت کاسب ضرر می‌کند.
برچسب ها
نسخه اصل مطلب