جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > عجز و فریاد «سحر» برای خودش بود یا ما؟

عجز و فریاد «سحر» برای خودش بود یا ما؟

عجز و فریاد «سحر» برای خودش بود یا ما؟
ویدیو اخیر از صحبت‌های انتقادی سحر زکریا در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود سخنانی که البته خیلی‌ها آن را جدی نگرفتند و معتقدند تلاش این هنرپیشه از یاد رفته برای جلب توجه است.
روزانه انسان‌های بیشماری در سراسر دنیا از جمله ایران، قربانی کرونا می‌شوند یا با آن دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند.تازه‌ترین قربانی‌های کرونا هم، علی انصاریان و مهرداد میناوند از چهره‌های مطرح ورزشی بودند که هنوز هم داغدارشان هستیم. این یعنی کرونا خطرناک‌تر از آن چیزی است که می‌پنداریم.
 

 
کافی است نکات بهداشتی را رعایت نکنیم و یا محدودیت‌هایی را برای مهار آن در نظر نگیریم آنوقت است که به جانمان می‌افتد و آن اتفاقی که نباید می‌افتد. همه مردم دنیا به این موضوع واقف‌اند که یک لحظه ماسک از صورتشان جدا نمی‌شود. سحر زکریا، بازیگر سینما و تلویزیون که اخیرا با موضوعات مختلفی بسیار پرحاشیه شده است در لایو صفحه مجازی‌اش به طرز عجیبی نسبت به موضوع عدم خرید واکسن‌های خارجی نامعتبر واکنش تند و اعتراضی نشان داد و با فریادهای پی در پی، واکسن خارجی با هر شرایطی را برای سلبریتی‌ها و مردم خواستار شد. این ویدیو از صحبت های انتقادی سحر زکریا در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود.
 

 
سخنانی که البته خیلی‌ها آن را جدی نگرفتند و معتقدند تلاش این هنرپیشه از یاد رفته برای جلب توجه است. اما برخی هم به سخنان او واکنش‌های تندی نشان دادند. چرا او فکر می‌کند سلبریتی‌ها و فوتبالیست‌ها تافته جدا بافته هستند و خونشان از بقیه مردم رنگین تر است؟ شاید هم ایشان تصمیم گرفته‌اند که با اظهارات نسنجیده، خودش را بر سرزبان‌ها بیندازد.
 
محمدرضا هاشمی در روزنامه شهرآرا نوشت: سحر زکریا همیشه با خنده‌های منحصربه‌فردش در خاطره ما یادآوری می‌شود. بسیاری از ما پای سریال‌هایی چون «پاورچین»، «مرد دوهزارچهره» و «قهوه‌تلخ» بارها و بارها خندیده‌ایم. خنده‌هایی که بازی خوب و طنزآلود سحر زکریا نقش مهمی در بروز آن‌ها داشته است. اما حالا ورق برگشته و چند روزی است ویدئوهای پربازدیدی که منبع آن‌ها لایو اینستاگرام خانم زکریاست، در اینستاگرام دست‌به‌دست می‌شود، ویدئوهایی که نشان می‌دهد خبری از آن خنده‌ها نیست و سحر زکریا درحالی‌که اشک می‌ریزد و به‌معنای دقیق کلمه فریاد می‌زند، انتقادهایی را خطاب به دولتمردان کشور بیان می‌کند.
 

 
او از وضعیت نامساعد اقتصادی می‌گوید، از نبود برخی داروها در بازار و مهم‌تر از همه واکسن کرونا. زکریا که از مرگ مهرداد میناوند و علی انصاریان سخت ناراحت است، با انتقاد از عملکرد دولت از آن‌ها می‌خواهد از هرکجا که شده است واکسن کرونا تهیه کنند تا نگرانی مردم کمتر شود. میزان هیجان و عصبانیت در این لایو آن‌قدر بالا بود که او در اظهار نظری عجیب دولت قبل را با دولت تدبیر و امید مقایسه می‌کند و می‌گوید رئیس‌جمهور قبلی فرد بهتری بود. بااین‌حال مهم‌ترین مطالبه او خرید واکسن است. این سخنان خانم بازیگر با واکنش‌های زیادی در فضای‌مجازی همراه بود.
 
برخی این واکنش او را حرف دل بسیاری از شهروندان جامعه می‌دانند و برخی دیگر معتقدند که این بهترین بازی خانم زکریا در چند سال گذشته بوده است. در این میان، یکی از روزنامه های نام‌آشنا هم با انتشار مطلبی تلاش کرده است لایو سحر زکریا را در جهت خط‌مشی روزنامه خود استفاده کند. عده‌ای دیگر اما معتقدند که زکریا با این کارش به‌دنبال دیده‌شدن بوده است. برخی مردم هم از عملکرد دولت درباره کرونا دفاع کرده‌اند، یکی از آن‌ها نوشته است: «کی گفته در ایران واکسن دیر خریدن، کشورهای دیگه که مثلا زود خریدن یا خودشون ساختن چرا آمار مرگ‌ومیرشون زیاده؟! شما به آمار مرگ‌ومیر آمریکا، روسیه و انگلیس نگاه کنین.» اما باید دید چه‌چیز باعث شده که سحر زکریا چنین عاجز و درمانده شود؟ اگر بگوییم که او می‌خواسته است با این کار نام خود را بر سر زبان‌ها بیندازد، منصفانه نیست، چون بی‌گمان می‌توانست مثل خیلی‌های دیگر و با استفاده از هزار ترفند، ویدئوهایش را در فضای‌مجازی پربازدید کند.
 

 
اگر بگوییم حرف‌های او حرف دل مردم جامعه است، بازهم راه را اشتباه رفته‌ایم‌ یا اگر مثل روزنامه‌ای که چند خط بالا تر از آن نوشتیم، بگوییم که این‌ها همان سلبریتی‌هایی هستند که چند سال قبل مردم را تشویق می‌کردند به دولت روحانی رأی دهند و حالا تاب نتیجه‌اش را ندارند، این هم چندان صحیح به نظر نمی‌رسد. آنچه ما می‌دانیم این است که وضعیت خاص کرونایی و ازدست‌دادن هم وطنان بسیاری را اندوهگین کرده است. مردم با مشکلات اقتصادی زیادی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. تلاش‌های زیادی برای کنترل بیماری و تهیه واکسن در شرایط تحریم انجام شده است و هر شهروندی حق دارد نظر خود را بیان و از عملکرد مسئولان انتقاد کند.
 
اما شیوه بیان این انتقادها هم اهمیت دارد، به‌ویژه وقتی ما به‌عنوان یک چهره شناخته‌شده و از طریق فضای‌مجازی با مردم سخن می‌گوییم. هرچند هیچ‌کس جای کس دیگری نیست و ما نمی‌دانیم چرا سحر زکریا که سال‌ها باعث آوردن لبخند به خانه‌هایمان بود، این‌گونه آشفته است و همه ناراحتی‌اش را فریاد می‌زند، اما باید به خاطر داشته باشیم که هیچ نقدی در فضای احساسی و هیجانی، نه درست شنیده می‌شود و نه به نتیجه می رسد.
 
فاطمه کریمخان در ایسنا نوشت: موج اخیر علیه سلبریتی‌ها تا آنجا که آنان را در مورد موضع نادقیق و احساساتی‌شان درباره واکسن کرونا به چالش می‌کشد منطقی است اما استفاده سیاسی از ابراز احساسات در این سطح در حالی‌که واکنش سلبریتی‌ها نه موج‌سازی بلکه موج‌سواری روی خواسته‌ای عمومی است، هزینه‌هایی بیشتر از فایده مقطعی و سیاسی آن به همراه خواهد داشت.
 
این تنها سلبریتی‌ها نیستند که این روزها مجموعه کشور را متهم به بی‌کفایتی در مورد تدبیر علیه ویروس کرونا و خرید واکسن می‌کنند. علت آن هم خلاف آنچه یک جریان خاص رسانه‌ای مایل است بازنمایی کند، نه موضع غلط سلبریتی‌ها بلکه خروج مرجعیت رسانه‌ای از داخل کشور و گردش آن به سمت شبه‌رسانه‌هایی مانند «من‌وتو» و «اینتل» است. پرونده‌سازی و تخریب سلبریتی‌ها و به خفقان‌کشیدن و ساکت‌کردن آنان، چالش اصلی درباره مرجعیت رسانه‌ای در نظر عموم مردم را برطرف نمی‌کند و حتی موج‌های احساساتی مانند #واکسن_بخرید را هم کنترل یا متوقف نمی‌کند. به فرض که این حمله‌ها منجر به سکوت سلبریتی‌ها در انتخابات آینده شود، نباید در مورد نقش این گروه‌های اجتماعی در تحولات سیاسی کشور بزرگ‌نمایی کرد و به خطا افتاد. سهل است، باید در نظر گرفت که حفظ این سرمایه‌های اجتماعی برای بهره‌گیری از الگوی جریان دومرحله‌ای ارتباطات در مقاطعی می‌تواند ضروری باشد.


برچسب ها
نسخه اصل مطلب