جستجو
رویداد ایران > رویداد > ورزشی > مقام ششمی شایسته کشتی ایران نیست

مقام ششمی شایسته کشتی ایران نیست

مقام ششمی شایسته کشتی ایران نیست
تیم ملی کشتی آزاد ایران، در مسابقات جهانی مجارستان، نتوانست آن‌طور که باید انتظارات جامعه کشتی را برآورده کند. کشتی گیران ما تنها در سه وزن موفق شدند به مقام سومی برسند و به جز سه مدال برنز، دستاورد دیگری از مسابقات جهانی برای ما به دست نیامد.
شاید تلخ‌ترین اتفاق برای کشتی ایران، باخت حسن یزدانی بود. کشتی گیری که همه مردم ایران عادت دارند با قهرمانی و ضربه فنی او را ببینند اما این بار، او به مدال برنز اکتفا کرد. به بهانه برگزاری این مسابقات، با محسن کاوه سرمربی پیشین تیم ملی کشتی آزاد گفت‌و‌گو کردیم تا نظرش را در مورد مقام ششمی در مسابقات مجارستان جویا شویم.

در مورد نتايج تيم ملي در جام جهاني كشتي، عملكرد تيم ما و مدال هایی که در مسابقات جهانی مجارستان را چگونه ارزیابی می کنید؟

اين مقام ششمي كه به‌دست آمد شايسته كشتي ما نيست. بايد بهتر تصميم بگيريم و برنامه‌ريزي كنيم تا در مسابقات آينده، نتيجه بهتري بگيريم.

فقط توانستيم در اين مسابقات سه مدال بگيريم و بقيه کشتی گیران ما حتي روی سكو هم نايستادند. به نظر شما چرا اين نتیجه به دست آمد؟

اين نشان مي‌دهد كه ما بايد به كل تيم توجه داشته باشیم. يعني در هر 10 وزن، نه تنها نفرات اول بلکه به نظر من روی نفرات دوم و سوم نیز كار كنيم و تمام بچه‌ها را زيرنظر بگيريم. باید برای هر وزن سه،چهار نفر را در نظر بگیریم و آن‌ها را به تورنمنت های مختلف بفرستیم. اگر مثلا جواني را به یک تورنمنت اعزام کردیم و او نتوانست موفق باشد، باز هم روي او برنامه داشته باشيم. این‌طور نباشد که مسابقه بفرستيم اگر جوان نتيجه نگرفت ديگر برايش برنامه‌اي نداشته باشيم. باز هم تاكيد مي‌كنم بايد برنامه‌مان را بهتر كنيم. با نتایجی که سال گذشته و امسال به دست آوردیم، مشخص است که كشتي ما به سطح پايينی رسيده است. روس‌ها وآمريكايي‌ها در چهار سال گذشته افت كردند اما خودشان را جمع كردند. بدون شک آن ها فکر کردند. نقاط ضعف‌شان را برطرف كردند و نقاط قوت‌شان را تقویت كردند. ما هم بايد اين‌گونه فكر کنیم.

در اوزاني كه مدال گرفتيم آيا ممکن بود همین برنز را نیز از دست بدهیم؟

خیر. به نظر من عليرضا كريمي، حسن يزداني و پرويز هادي خوب كشتي گرفتند. لياقت آن ها بیش از این بود و به نظرم مدال برنز برای‌آن ها حداقل بود.

همیشه عادت داشتیم که حسن يزداني را با مدال طلا ببینیم. چه اتفاقي افتاد كه حتي او هم نتوانست در اين مسابقات طلا بگيرد؟

امیدوارم این شکست، زمینه ساز این شود كه ما برنامه‌های بهتری براي كشتي‌گيري مثل حسن يزداني كه برند كشتي آزاد ما هست، داشته باشیم. به نظر من در يك سال گذشته برنامه خوبي براي حسن يزداني ريخته نشد. از قبل مشخص بود که ‌آمريكایی ها تیلور را مي‌آورند. نزديك به دو سال پيش که در كرمانشاه، تيلور، یزدانی را شکست داد، خودش را برای رویارویی دوباره با حسن یزدانی آماده می‌کرد اما متاسفانه او در يك سال گذشته فقط در مسابقات قهرماني آسيا شرکت کرد و به مصاف حریفانی رفت كه در حد حسن یزدانی نبودند. اي كاش حسن در تورنمنت‌های بهتری شرکت می کرد یا اینکه با خود تيلور در مثلا جام ياشاردوغو كشتي مي‌گرفت. به این ترتیب او در مسابقات جهانی امسال حتما نتيجه بهتري مي‌گرفت. نمي‌خواهيم شايستگي های حسن يزداني را زیر سوال ببرم اما بايد با برنامه و تمرين بهتر کار کند. چون به نظر من حسن از نظر بدنی مقابل تیلور کم آورد و به امیدخدا با برنامه بهتر می تواند این نتیجه را جبران کند.

پس با توجه به صحبت‌هاي شما مي‌توانيم نتيجه بگيريم، بيشتر به خاطر قدرت بدني بوده كه در این مسابقات نتوانستيم نتيجه خوبي بگيريم؟

وقتي در چند كشتي در لحظات آخر مي‌بازيم، اين نشان مي‌دهد به غير از بحث تاكتيك لحظات آخر، در بحث بدنی نیز دچار مشکل شده ایم. در این لحظات ممکن است به علت خستگي، مغز به عضلات فرمان ندهد و این مساله ای است که باید به آن توجه بیشتری داشته باشیم. بايد قبول كنيم در این مسابقات خوب نبوديم. اگر قبول نكنيم متاسفانه به سمت پايين مي‌رويم. هيچ اشكالی ندارد دوستان ما در كادر فني اعلام کنند امسال خوب نبوديم و مي‌خواهيم با كار بیشتر جبران كنيم. اين بهتر است تا اينكه بهانه‌هاي واهي بياوريم و خودمان را پشت یک سری مسائل پنهان كنيم. مثلا پشت اينكه ما جوان گرايي كرديم. همه تيم‌ها جوان داشتند. قرعه بد داشتند، ولي اگر بخواهيم این ها را دلیل نتیجه نگرفتن بدانیم، فكر مي‌كنم سال آينده نیز همين شود. بايد به سمت بهتر شدن برویم.

براي اينكه از خوب نبودن خارج شویم، شما چه راهكاري پیشنهاد می کنید؟

نباید کشتی گیران‌مان را فقط به خانه كشتي محصور كنيم. باید همه كشتي‌گيران را ببينيم. اینکه در یک سال فقط به شش، هفت كشتي‌گير توجه كنيم، بقيه بچه‌ها بي‌انگيزه مي‌شوند. بايد بحث انگيزشي را در كل كشتي پرورش دهيم نه اينكه فقط به يك عده افراد خاص نگاه كنيم و بقيه بچه‌ها نااميد باشند. در نااميدي اگر بخواهند تمرين كنند افت می کنیم. اينكه ما برای نفرات برترمان، حريف درست كنيم فکر می کنم بهترين راهكار است.

در قسمتي از صحبت‌های‌تان گفتيد كه نياز داريم مسابقات تداركاتي بیشتری داشته باشيم. با مشكل ارز ثانويه كه به‌وجود آمده به‌نظر مي‌رسد كشتي ما به خاطر اين مشكل افت بيشتري هم خواهد داشت؛ آیا اين را قبول داريد؟

من در جریان مسائل مالي نیستم اما معتقدم نياز داریم با برنامه‌ريزي بهتر، از حداقل‌ها حداكثر استفاده را ببريم.

در روزهای اخیر، اتفاق ناگواري كه براي كشتي افتاد، درگذشت جناب موذي‌پور بود.

به خانواده ايشان تسلیت می‌گویم. حاج‌آقا موذي‌پور خيلي براي كشتي ايران و بچه‌هاي كشتي زحمت كشيدند و ان شاءا... كه روحشان قرين رحمت خداوند شود. امیدوارم نگاه بهتري نسبت به پيشكسوتان داشته باشيم.

عملكرد کشتی گیران ما در المپیک جوانان را چطور دیدید؟

فكر مي‌كنم خوب بود ولي به نظر من كشتي‌گير سنگين‌وزن ما آنجا مي‌توانست مدال طلا بگیرد. به هرحال اين‌ها جوان هستند و باید بیشتر كار كنند. نباید با يك باخت همه چيز را زير سوال ببريم. دو نفري كه رفتند خوب بودند. نمي‌توانيم بگوييم نقره بد است. نبايد به اين سمت برويم كه در بحث جوانان دنبال نتيجه گرایی باشیم. باید اين جوانان را پرورش بدهيم. در واقع باید به نوعی، مسابقات را پيش‌زمينه‌ای برای حضور این جوانان در تیم بزرگسالان كنيم.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب