جستجو
رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > تبدیل خانه‌های تاریخی کاشان به مراکز فساد گردشگران؛ شایعه یا واقعیت؟

تبدیل خانه‌های تاریخی کاشان به مراکز فساد گردشگران؛ شایعه یا واقعیت؟

تبدیل خانه‌های تاریخی کاشان به مراکز فساد گردشگران؛ شایعه یا واقعیت؟
انتشار خبر سرو شراب در خانه‌های سنتی و تاریخی کاشان برای گردشگران اروپایی اتفاقی بود که مردم و مسئولان شهرستان را غافلگیر کرد.
مدت هاست که کم و بیش اخباری از هنجارشکنی گردشگران خارجی در خانه‌های تاریخی کاشان دهان به دهان بین مردم می‌چرخد و افکار عمومی را مدتی درگیر خود می‌کند، اما این بار یک خبر جدی‌تر دیده و شنیده شد.

عصر ۲۱ دی ۹۹ بود که انتشار سخنان حجت الاسلام والمسلمین فرجی، مدیر حوزه علمیه کاشان در همایش ماهیانه مبلغان طرح هجرت و امین کاشان در خبرگزاری حوزه نگاه‌ها را به سمت این خبر برد. او سوال کرده بود  دلیل اینکه ۱۰۰خانه سنتی کاشان با قیمت‌های میلیاردی و بسیار بالا توسط افراد نامعلوم خریداری شده چیست؟

مدیر حوزه علمیه کاشان گفت: ده سال دیگر ۲۰۰ خانه سنتی بدون نظارت در کاشان خواهیم داشت که خبر نداریم در آن‌ها چه خبر است. در بعضی از خانه‌های سنتی کاشان شراب سرو می‌کنند، اکثر کسانی که در این خانه‌ها میهمان می‌شوند از کشور‌های اروپایی هستند که شب آن‌ها روز ماست.

حجت الاسلام والمسلمین فرجی تاکید کرد: با توجه به اینکه دشمن با شدت بیشتر شهر‌های مذهبی را مورد تهاجم فرهنگی قرار داده است  و کاشان هم به عنوان یک شهر مذهبی از این آسیب مصون نیست باید اقدامات جدی تری در این زمینه انجام داد.
 
بر خانه‌های سنتی کاشان نظارت شود

او با بیان اینکه منظور بنده از مطلب منتشر شده در خبرگزاری حوزه مربوط به خانه‌های ثبت نشده‌ای است که تعدادشان هم در کاشان کم نیست، افزود: بعضی افراد با تبدیل خانه‌های مسکونی خودشان به خانه تاریخی و اینکه این خانه‌ها در هیچ جا ثبت نشده و با درست کردن سایت، جذب توریست می‌کنند.

مدیر حوزه علمیه کاشان، آسیب خانه‌های تاریخی بدون مجوز در کاشان را جدی دانست و در پاسخ به بعضی از هتل داران کاشانی، گفت: به هیچ وجه منظور بنده در همایش ماهانه مبلغین طرح هجرت و امین کاشان هتل‌ها و خانه‌های تاریخی ثبت شده نبوده است، گرچه بحث بدحجابی و عدم رعایت پوشش اسلامی در برگزاری بعضی از مراسم‌ها در اینگونه مکان‌ها هم قابل نقد است.

او افزود: بحث سرو ماکولات که در خبر منتشر شده، بر می‌گردد به اینکه اگر دقت و کنترلی بر خانه‌های تاریخی ثبت نشده‌ای که خودشان در فضای مجازی جذب توریست می‌کنند و تعدادشان هم کم نیست، نشود، معضلات و مشکلاتی را در آینده برای دارالمومنین، هتل داران، خانه‌های تاریخی و میراث فرهنگی کاشان به وجود خواهند آورد.

حجت الاسلام والمسلمین فرجی با بیان اینکه میراث فرهنگی، جامعه هتل داران و خانه‌های تاریخی کاشان باید با معضلات فرهنگی در خانه‌های تاریخی بدون مجوز مقابله کنند، گفت: به دلیل اینکه خانه‌های تاریخی بدون مجوز با احساس آزادی، مسائل فرهنگی را رعایت نمی‌کنند، امیدواریم با کمک مسئولان و هتل داران با دقت و جدیت بیشتر و با ارائه خدمات بهتر بتوانیم جلوی اینگونه معضلات را بگیریم.
 
هشدار دو سال پیش جدی گرفته نشد
 
یک منبع آگاه که نخواست نامش فاش شود در خصوص عواملی که سبب هنجارشکنی اخلاقی در این شهر مذهبی می‌شود گفت: این مسائل از جای دیگری هدایت می‌شود، کسی از تهران می‌آید خانه ۲۰ میلیونی را ۶۵۰ میلیون می‌خرد و هیچ کس هم نمی‌داند او کیست، میراث فرهنگی هم بر هویت مالکان، نحوه و مدت اجاره خانه‌ها نظارت نمی‌کند، از وقوع این اتفاقات که از دوسال قبل به مسئولان امر هشدار داده بودند شگفت زده نشوید.

او با تاکید بر اینکه این اتفاقات چهره فرهنگی و مذهبی کاشان را خدشه دار می‌کند مدعی شد: با کمال تأسف باید گفت ۱۲۰ خانه تاریخی کاشان در سایت‌های خارجی به عنوان مراکز فساد این شهرستان مشهور است.
 
پلیس کاشان خبر را تکذیب کرد، دیگر مسئولان پاسخگو نیستند
 
محمد حسین تقوایی معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی شهرستان کاشان ، سرو شراب در خانه‌های تاریخی کاشان  را تکذیب کرد وگفت: چنین چیزی وجود ندارد.

اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشان نیز که در ابتدا و به دنبال پیگیری خبرنگار باشگاه خبرنگاران از مصاحبه در این زمینه استقبال کرده بود قرار گفتگو را لغو و اعلام کرد جوابیه‌ای به اظهارات مدیر حوزه علمیه کاشان خواهد داد که هنوز از آن خبری نیست!

حال این سوال وجود دارد که چه مسائلی در وقوع چنین رویداد‌هایی دخیل است که در نهایت همه از پاسخگویی واهمه دارند و حاضر به اطلاع رسانی به مردم نمی‌شوند؟ و سوال دیگر اینکه آیا برای میزبانی از گردشگران باید از هویت و باور‌های مذهبی خود چشم بپوشیم؟
برچسب ها
نسخه اصل مطلب