جستجو
رویداد ایران > خبرها > اخبار ویژه > سلطانی‌فر: حضور بازنشسته‌ها در انتخابات فوتبال ممنوع است/ برخی‌ خط می‌دادند!

سلطانی‌فر: حضور بازنشسته‌ها در انتخابات فوتبال ممنوع است/ برخی‌ خط می‌دادند!

سلطانی‌فر: حضور بازنشسته‌ها در انتخابات فوتبال ممنوع است/ برخی‌ خط می‌دادند!
وزیر ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه وزارتخانه متبوعش از هیچ کاندیدایی در انتخابات فدراسیون فوتبال حمایت نمی کند، گفت: "اگر نامزدی اعلام کند که مورد حمایت وزارت ورزش است، این مسئله صحت ندارد". او همچنین تاکید کرد که این فدراسیون به عنوان یک موسسه عمومی غیردولتی، ملزم به رعایت قوانین و مقررات داخلی است و بر این اساس بازنشستگان نمی توانند در انتخابات فدراسیون فوتبال حضور داشته باشند.
 مسعود سلطانی‌فر یکی از سه وزیر پیشنهادی کابینه حسن روحانی بود که در ابتدای امر موفق به اخذ رای اعتماد از مجلس نهم نشد، اما پس از استعفای محمود گودرزی از وزارت ورزش مجددا از سوی رئیس‌جمهوری به عنوان نامزد این وزارتخانه به مجلس معرفی و با رای اعتماد مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۱۱ آبان ماه سال ۱۳۹۵ به سمت وزارت ورزش و جوانان برگزیده شد. وی همچنین ۲۹ مردادماه ۱۳۹۶ برای دومین بار از مجلس شورای اسلامی به عنوان وزیر ورزش و جوانان به منظور فعالیت در کابینه دولت دوازدهم، رای اعتماد گرفت.
ورزش ایران طی چند سال اخیر و به ویژه از زمان حضور مسعود سلطانی‌فر در ساختمان نقره‌ای رنگ سئول، به عنوان وزیر ورزش و جوانان که حدود بیش از چهار سال از عمر آن می‌گذرد، دستخوش فراز و فرودهای بسیاری بوده و در طول این مدت عملکرد دولتمردان ورزش ایران و در راس آن وزیر ورزش با نظارت کارشناسی مخالف و موافق بسیاری همراه شده است. فوتبال اما رشته ورزشی است که هرچند اشتباه، ولی همواره از سوی طیف وسیعی از مردم، عملکردها در ارتباط با آن یا به عنوان نقطه قوت و نمره اصلی کارنامه وزرای ورزش تلقی می‌شود یا اینکه به چالش جدی دوران وزارت وزرا تبدیل می شود.
علی رغم اینکه ماجرای پرونده ویلموتس به یک چالش جدی برای ورزش ایران تبدیل شد و شرایط را بسیار سخت کرد، سلطانی‌فر معتقد است فوتبال ایران در سطح تیم ملی و  لیگ قهرمانان آسیا طی چهار سال گذشته نتایج خوبی را کسب کرده است و در فوتسال، فوتبال ساحلی و فوتبال بانوان نیز عملکرد خوبی در سطح قاره و بین قاره ای داشته‌ایم، هرچند به گفته وی اینکه در مورد فوتبال پایه، ساماندهی باشگاه ها، درآمدزایی فدراسیون فوتبال و... اقدامات کافی صورت نگرفته، مسائل دیگری است که قابل طرح و گفت‌وگو است.
در ارتباط با مسائل مختلفی از جمله اساسنامه و انتخابات فدراسیون فوتبال، ماجرای حضور ویلموتس در فوتبال ایران و قرارداد عجیب آن، چالش شستا و آخرین وضعیت بازپرداخت استقراض دو میلیون یورویی فدراسیون فوتبال در راستای پرداخت مطالبه سرمربی سابق تیم ملی فوتبال ایران، مقوله حق پخش تلویزیونی رقابت های ورزشی، خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس، بررسی وضعیت ورزش همگانی، المپیک توکیو و تبدیل پاداش قهرمانان المپیکی از سکه به مبلغ مالی و غیره با مسعود سلطانی‌فر، سومین وزیر ورزش و جوانان به گفت‌وگو نشستیم که در ادامه مشروح این گفت وگو آمده است.
* آقای وزیر! در مورد انتخابات فدراسیون فوتبال و در یک سال گذشته مسائل مختلفی مطرح است. متاسفانه این انتخابات پرسه عجیب و طولانی را نیز پشت سر گذاشته و در نهایت اگر اتفاق خاصی نیفتد قرار است با حدود یکسال تاخیر، انتخابات این فدراسیون با اساسنامه جدید در اسفندماه جاری برگزار شود. در ارتباط با مباحث گوناگون پیرامون فوتبال ایران و انتخابات فدراسیون فوتبال بفرمایید.
در مقدمه باید به اطلاع برسانم، وزارت ورزش و جوانان برنامه های مختلفی را از ابتدای دوره کاری بنده به عنوان برنامه های مهم و اساسی مدنظر قرار داد و سعی کرد به عنوان فعالیت های پایه ای این موارد را دنبال کند. در همین رابطه پیش نویس قانون وزارت ورزش و جوانان تهیه و به دولت ارجاع و ظرف پنج ماه به تصویب رسید و در پایان سال ۹۶ به مجلس رفت، اما فرایند تصویب آن در مجلس خیلی به طول انجامید و در نهایت حدود چهار ماه قبل مصوبه مجلس با تاییدیه شورای نگهبان ابلاغ شد تا ورزش کشور پس از ۴۹ سال دارای یک قانون جدید و قطعی تحت عنوان قانون وزارت ورزش و جوانان شد که مبنا و سند اصلی برنامه ریزی ها و سیاست گذاری های یکساله، پنج ساله و چشم اندازهای ۲۰ ساله است و دیگر با تغییر وزرا سند بالا دستی و سیاست های کلان وزارت ورزش و جوانان تغییر نخواهد کرد.
حدود چهار ماه قبل مصوبه مجلس با تاییدیه شورای نگهبان ابلاغ شد تا ورزش کشور پس از ۴۹ سال دارای یک قانون جدید و قطعی تحت عنوان قانون وزارت ورزش و جوانان شد که مبنا و سند اصلی برنامه ریزی ها و سیاست گذاری های یکساله، پنج ساله و چشم اندازهای ۲۰ ساله است و دیگر با تغییر وزرا سند بالا دستی و سیاست های کلان وزارت ورزش و جوانان تغییر نخواهد کرد.در حوزه فوتبال اما اتفاقاتی که در این رابطه طی چند سال اخیر در سطح ملی نتایج حاصل شده بسیار خوب بوده است و اگر دوره چهار ساله را بررسی کنید به ویژه در زمینه تصویب اساسنامه فدراسیون به نتایج مطلوبی می رسید. چهار دوره با اما و اگر به جام جهانی رفته ایم و اولین باری که صعود ما دو هفته به پایان بازی های مقدماتی در سال ۲۰۱۷ قطعی شد که افتخار آمیز و بی دردسر در این دوره بود.
در گروه مرگ در جام جهانی ۲۰۱۸ با قهرمانان جهان، اروپا و آفریقا هم گروه شدیم و همه تصور می کردند که ما در بهترین شرایط با یک مساوی و دو باخت سنگین به کشور بازگردیم اما بهترین نتیجه را در پنج دوره جام جهانی به دست آوردیم و شاید می توانستیم پرتغال را هم شکست دهیم و هم به اسپانیا بازی را واگذار نکنیم و علی رغم شکست مقابل اسپانیا، مقام معظم رهبری پیام تبریک فرستادند و خداقوت گفتند، اما بچه ها با چنگ و دندان بازی کردند و هرچند که ما باختیم اما رهبری پیام دادند و مردم هم راضی بودند.
چند ماه بعد هم به جام ملت های آسیا رفتیم و ۱۴ سال بود که ما به مرحله نیمه نهایی نرسیده بودیم و اگر در بازی با ژاپن، آن اشتباه را روی گل اول مرتکب نمی شدیم  و تیم از هم نمی پاشید و به فینال می رفتیم، معتقد بودم که قطر را در فینال شکست می دادیم.
در لیگ قهرمانان آسیا نیز طی چهار سال گذشته نتایج خوبی را کسب کردیم، پرسپولیس دو بار به فینال و استقلال هم یکبار به مرحله یک چهارم نهایی صعود کرد و باشگاه های دیگر هم خوب بودند و نهایتا در فوتسال و فوتبال ساحلی و فوتبال بانوان نیز عملکرد خوبی در سطح قاره و بین قاره ای داشته ایم، اما اینکه در مورد فوتبال پایه، ساماندهی باشگاه ها، درآمدزایی فدراسیون فوتبال و... اقدامات کافی صورت نگرفته، مسائل دیگری است که قابل طرح و گفت‌وگو است.

زمانی که شرح رای محکومیت در پرونده از سوی فیفا به دست فدراسیون فوتبال رسید، مجموعه وکلا و صاحب نظران حقوقی معتقد بودند که دفاع خوبی انجام نشده و بسیار امیدوارند در این مرحله بتوانند موفق شده و حکم مربوطه را بشکنند.  لایحه دفاعیه در این رابطه از طریق وکلای فدراسیون فوتبال تهیه شده و لایحه دفاعیه نهایی، ۲۴ دی ماه به CAS ارسال شد. در این خصوص از یک وکیل خارجی متبحر استفاده و از دو مشاور حقوقی بین المللی دیگر نیز مشاوره و نظریه حقوقی اخذ شد. طبق روند دادرسی، پس از دریافت لایحه دفاعیه ایران از سوی CAS، بلافاصله موضوع به وکلای ویلموتس اعلام می‌شود و پس از آن نیز، حدود ۳۰ تا ۴۰ روز طول می‌کشد تا دفاعیه طرف مقابل تهیه و ارسال شود در نهایت جلسه رسیدگی حضوری برگزار خواهد شد.
لایحه دفاعیه در این رابطه از طریق وکلای فدراسیون فوتبال تهیه شده و لایحه دفاعیه نهایی، ۲۴ دی ماه به CAS ارسال شد. در این خصوص از یک وکیل خارجی متبحر استفاده و از دو مشاور حقوقی بین المللی دیگر نیز مشاوره و نظریه حقوقی اخذ شد. طبق روند دادرسی، پس از دریافت لایحه دفاعیه ایران از سوی CAS، بلافاصله موضوع به وکلای ویلموتس اعلام می‌شود و پس از آن نیز، حدود ۳۰ تا ۴۰ روز طول می‌کشد تا دفاعیه طرف مقابل تهیه و ارسال شود در نهایت جلسه رسیدگی حضوری برگزار خواهد شد
در جلسه حضوری، سه داور حضور خواهند داشت که یکی از آن‌ها از طرف فدراسیون فوتبال ایران، دیگری مربوط به طرف مقابل و داور سوم نیز از داوران CAS است که آخرین بررسی در آن جلسه انجام خواهد شد و طبق برآوردها، وکلای ایران امیدوارند که در این پرونده به احتمال زیاد موفق به لغو حکم صادره از سوی فیفا خواهند شد.
* وضعیت رسیدگی قضایی در داخل کشور به منظور برخورد با عاملان و متخلفان این قرارداد چگونه است؟
این مسئله باید از دستگاه قضایی پرسیده شود و بنده در جریان مسائل مربوط به آن نیستم.
* ماجرای شستا و آخرین وضعیت بازپرداخت استقراض ۲ میلیون یورویی فدراسیون فوتبال در راستای پرداخت مطالبه ویلموتس نیز ماجرایی عجیبی را آفریده است. گفته می شود، شما به عنوان وزیر ورزش و جوانان به همراه معاون اول رییس جمهوری در پرداخت این مبلغ به فدراسیون فوتبال نقش اصلی را داشته اید؟
در آن زمان مکاتبات بسیاری از سوی فدراسیون فوتبال ایران با فیفا انجام شده بود تا از محل اعتبارات این فدراسیون در فیفا، همانند گذشته حقوق سرمربی تیم ملی پرداخت شود اما اعلام شد به دلیل برخی تحریم های جدید آمریکا، هیچ بانکی حاضر به جابجایی پول به مقصد، به دستور و در ارتباط با ایران نیست و در نهایت رییس وقت فدراسیون به ما اعلام کرد که زمان پرداخت مطالبه ویلموتس فرا می رسد و برای کشور خوب نیست که توان چنین پرداختی را ندارد و آبروی کشور خواهد رفت که نتوانیم دستمزد سرمربی تیم ملی فوتبال را پرداخت کنیم.
رییس وقت فدراسیون، با چند مجموعه صنعتی از جمله شرکت مس و شرکت گل گهر صحبت کرده بود تا بتواند از آنها استقراض کند و پس از پیگیری هایی که نتیجه بخش نبود ما از آقای شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخواست استقراض از یکی از شرکت های زیر مجموعه شستا کردیم که از سوی وی اعلام شد باید مجوز مرجع قانونی ذی ربط با تحریم ها صادر و ظرف چند ماه پس از آن پول مربوطه بازگردانده شود. ستادی زیر مجموعه شورای عالی امنیت ملی وجود دارد به نام ستاد مقابله با تحریم که رییس آن ستاد، معاون اول رییس جمهوری بوده و معاون اول قوه قضاییه نیز عضو این ستاد و تایید کننده همه مصوبات می باشند. مسئولان مختلف نهادهای نظارتی، امنیتی و اقتصادی دیگر اعضای ستاد هستند و موضوع استقراض دو میلیون یورویی از شستا به تصویب ستاد مقابله با بحران شورای عالی امنیت ملی رسید و بانک مرکزی نیز تایید کرد و وزیر اقتصاد و رییس سازمان برنامه و بودجه نیز در جلسه حضور داشتند و موضوع به تایید همگان رسید تا مراحل قانونی آن طی شود و مصوب شد که این مبلغ باید از محل اعتبارات فدراسیون فوتبال و با ضمانت وزارت ورزش در تاریخ مشخص بازپرداخت شود. پول مربوطه اخذ و به بانکی در ترکیه رفت تا دستمزد ویلموتس و دستیارانش پرداخت شود اما چون مبدا پول مربوطه ایران بود تا جایی که اطلاع داریم هنوز بخش عمده ای از پول در حساب وی وجود دارد چون امکان برداشت وجود نداشته و هم اکنون در حساب موجود است.

ماجرای حق پخش یک چالش ۴۰ ساله است و بخش عمده ای از درآمد باشگاه های معروف دنیا از حق پخش تامین می شود و تا ۳۰ الی ۳۵ درصد درآمد آن ها از محل حق پخش است. در ۱۵ سال گذشته مسئولان مختلف در وزارت ورزش و جوانان، سازمان وقت تربیت بدنی و فدراسیون فوتبال درگیر ماجرا شدند و حتی از ورود دوربین های سازمان صدا و سیما به ورزشگاه ها ممانعت به عمل آوردند اما در نهایت مقامات بالادستی دخالت کردند، چرا که فوتبال با توجه به جذابیت برای مردم از اهمیت بالایی برخوردار است.
سال ۹۵ مقوله حق پخش تلویزیونی رقابت های ورزشی در برنامه پنج ساله ششم توسعه لحاظ و سازمان صدا و سیما ملزم شد که حق پخش تلویزیونی رقابت های ورزشی را پرداخت کند، اما این مسئله باز هم مورد توجه سازمان صدا و سیما قرار نگرفت تا در نهایت موضوع در قانون بودجه سال جاری و سال آینده مدنظر قرار گیرد و سهم وزارت ورزش ۳۰ و سهم سازمان صدا و سیما ۷۰ درصد تعیین شود.
اما تا کنون که در دی ماه سال ۱۳۹۹ به سر می بریم، حتی یک ریال هم از سوی سازمان صدا و سیما به این حساب واریز نشده است و در هر صورت نهادهای نظارتی و مجلس شورای اسلامی از وزارت ورزش خواستار ارائه گزارش شدند و ما نیز اعلام کردیم که این سازمان به قانون عمل نکرده و باید پاسخگو باشد. امیدواریم نهادهای نظارتی پیگیری های لازم را انجام دهند چرا که این مبلغ حق ورزش ایران است و به تمام رشته های ورزشی تعلق دارد.
* چرا در حوزه زیرساخت ها به ویژه در رشته فوتبال اقدامات لازم صورت نگرفته است؛ به طور مثال در حوزه کمک داور ویدویی ورزشگاه های ایران تجهیز نشدند، مسئله ای که یکی از اصلی ترین دلایل جنجال و تنش در ورزش ایران است! در حالی که با بخشی از حقوق و غرامت احتمالی ویلموتس این امکان وجود داشت که ورزشگاه های تیم های لیگ برتری کشور به VAR تجهیز شود.
فدراسیون فوتبال، فدراسیون مستقلی است و باید با انتخاب رییس جدید در این زمینه اقدام کند. در مورد جریمه ویلموتس متاسفانه تعدادی از رسانه ها و کارشناسان، قبل از مرگ خودکشی می کنند و پیش از اینکه  حکم نهایی صادر شود فدراسیون فوتبال را محکوم کرده اند که این شش میلیون یورو باید پرداخت شود. هنوز حکم نهایی صادر نشده و به احتمال زیاد انشاالله محکوم نخواهند شد.فدراسیون فوتبال، فدراسیون مستقلی است و باید با انتخاب رییس جدید در این زمینه اقدام کند. در مورد جریمه ویلموتس متاسفانه تعدادی از رسانه ها و کارشناسان، قبل از مرگ خودکشی می کنند و پیش از اینکه حکم نهایی صادر شود فدراسیون فوتبال را محکوم کرده اند که این شش میلیون یورو باید پرداخت شود. هنوز حکم نهایی صادر نشده و به احتمال زیاد ان شاءالله محکوم نخواهند شد.
* تیم ملی فوتسال بانوان ایران ۲۲ اردیبهشت ماه سال ۹۷ برای دومین دوره پیاپی قهرمان آسیا و در پی این قهرمانی مقرر شد که فدراسیون فوتبال به اعضای تیم ملی، ۲۲ میلیون تومان پاداش بدهد اما از آن زمان تاکنون هنوز این پاداش پرداخت نشده و حتی ملی‌پوشان در این مدت بارها پیگیر حقوق خود بودند که تاکنون نتیجه‌ای به دنبال نداشته است. شما پیگیر این مهم نبوده اید؟
از سرپرست فعلی فدراسیون یا رییس آینده فدراسیون فوتبال بپرسید. این فدراسیون از سایر فدراسیون ها مستقل تر شده است.
* آقای وزیر! میانگین شیوع کم تحرکی در کشور به ۵۶ درصد رسیده است و در این بین کم تحرکی، عامل ۸۲ درصد از مرگ و میرها در ایران است. آمارها در حوزه «کم تحرکی» ایرانیان از یک هشدار جدی خبر می دهد، هشداری که عدم توجه به آن جز مرگ و میر نتیجه ای به دنبال نخواهد داشت و سهل انگاری در این خصوص باعث می شود طی سال های اخیر شاهد وخیم شدن وضعیت سلامت مردم باشیم.
در دوران شیوع ویروس کرونا تلاش ویژه ای صورت گرفت تا ورزش همگانی، ورزش در منزل و محیط کار مدنظر قرار گیرد و از ظرفیت های رسانه ملی به خوبی استفاده کردیم. ورزش همگانی به دو موضوع بستگی دارند؛ فرهنگ و باور مردمی تا ورزش به صورت روزانه مدنظر قرار گیرد و مورد دوم به امکانات باز می گردد که خوشبختانه امروزه در کشور امکانات‌مان بسیار گسترش پیدا کرده است. در رابطه با ورزش همگانی اما ایجاد فرهنگ و باور به ورزش کردن برای سلامت جسمی مسئله بسیار مهمی است که باید بیش از پیش به آن توجه کرد.
در ابتدای این دولت یعنی سال ۹۲، مکان های ورزشی کشور اعم از سرپوشیده و روباز ۴۰ هزار مکان بود که ۱۱ هزار مورد متعلق به وزارت ورزش، ۱۴ هزار مورد به بخش خصوصی و ۱۵ هزار مکان به سایر دستگاه تعلق داشت اما تعداد آن ها هم اکنون به ۶۱ هزار مکان رسیده است و نشان دهنده رشد بیش از ۵۰ درصدی در این زمینه است که رشد بالایی را نشان می دهد. در سال ۹۹ مکان های ورزشی وزارت ورزش و جوانان در حال حاضر بیش از ۱۵ هزار مکان، مکان های ورزشی سایر دستگاه ها بیش از ۲۰ هزار مکان و مکان های ورزشی بخش خصوصی به بیش از ۲۶ هزار مکان افزایش یافته است.

* خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس به کجا رسید؟ برخی انتقادات مختلفی را نسبت به طولانی شدن فرایند خصوصی سازی مطرح می کنند.
فرایند خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس با قدرت دنبال می شود و برخی حرف هایی مطرح می شود که بنده از مبنای آن مطلع هستم، اینکه چنین صحبت هایی از سوی چه افرادی عنوان می شود اما قصد ندارم به آن بپردازم. آن هایی که انتقاد می کنند از الزامات بازار سرمایه اطلاعی ندارند و جریان ورود شرکت ها به فرابورس و بورس از طریق بازار سرمایه را نمی دانند، چرا که بازار سرمایه با کسی شوخی ندارد و چنانچه اسناد، مدارک و سایر الزامات شفاف، روشن و مستند نباشد، شورای پذیرش بورس اجازه ورود شرکت ها را به بازار سرمایه نمی دهد.

فرایند خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس با قدرت دنبال می شود و برخی حرف هایی مطرح می شود که بنده از مبنای آن مطلع هستم، اینکه چنین صحبت هایی از سوی چه افرادی عنوان می شود اما قصد ندارم به آن بپردازم. آن هایی که انتقاد می کنند از الزامات بازار سرمایه اطلاعی ندارند و جریان ورود شرکت ها به فرابورس و بورس از طریق بازار سرمایه را نمی دانند، چرا که بازار سرمایه با کسی شوخی ندارد و چنانچه اسناد، مدارک و سایر الزامات شفاف، روشن و مستند نباشد، شورای پذیرش بورس اجازه ورود شرکت ها را به بازار سرمایه نمی دهد.

فرایند خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس با قدرت دنبال می شود و برخی حرف هایی مطرح می شود که بنده از مبنای آن مطلع هستم، اینکه چنین صحبت هایی از سوی چه افرادی عنوان می شود اما قصد ندارم به آن بپردازم. آن هایی که انتقاد می کنند از الزامات بازار سرمایه اطلاعی ندارند و جریان ورود شرکت ها به فرابورس و بورس از طریق بازار سرمایه را نمی دانند، چرا که بازار سرمایه با کسی شوخی ندارد و چنانچه اسناد، مدارک و سایر الزامات شفاف، روشن و مستند نباشد، شورای پذیرش بورس اجازه ورود شرکت ها را به بازار سرمایه نمی دهد.
خوشبختانه از تاریخ ۱۸ فروردین ۹۹ که شکل واگذاری این دو باشگاه در هیات عالی واگذاری باشگاه های دولتی تصویب شد، تاکنون اقدامات بسیاری در هشت ماه اخیر انجام و اسناد ورزشگاه های مرغوبکار، کمپ حجازی، درفشی فر و شهدای گمنام صادر و اخذ گردید و با مصوبات دولت، به نام دو باشگاه شده است و به صورت رسمی، قانونی و حقوقی استقلال و پرسپولیس هریک مالک دو ورزشگاه هستند.
در عین حال افزایش سرمایه دو باشگاه مدنظر قرار گرفته است و باید بدانیم که سرمایه یکی از این باشگاه ها، یک و دیگری ۱۰ میلیون تومان بود، اما هم اکنون سرمایه یک باشگاه به ۷۰۱ میلیارد و سرمایه دیگری به ۷۱۰ میلیارد تومان افزایش یافته است. همچنین تمامی گزارشات مالی و حسابرسی ها به صورت دقیق از سوی سازمان مستقل حسابرسی ایران مدنظر قرار گرفته است و سایر گزارش ها تا دوهفته آینده بررسی می شود و منتظر تصمیم شورای پذیرش در این رابطه خواهیم بود.
معتقدیم با عرضه سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به بازار سرمایه، حضور مردم در مدیریت آنها، تحقق پیدا خواهد کرد و امیدواریم با خصوصی سازی و شفاف سازی فرایندها، شرایط بهتری برای دو باشگاه پرطرفدار رقم بزنیم، چرا که دیگر نمی توان با اشتباهاتی که طی ۴۰ سال گذشته در حوزه مدیریت استقلال و پرسپولیس رخ داده، فعالیت ها را پیش برد. بسیاری از اقدامات از جمله خرید و فروش بازیکنان بر مبنای قوانین شرکت های دولتی امکان پذیر نیست و در تلاش هستیم تا مالکیت و مدیریت دو باشگاه منطقی شود و بتوانند در مسیر رشد و توسعه حرکت کنند.
برچسب ها
نسخه اصل مطلب