مصوبهای برای سلامتی زنان
در همین راستا معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به مصوبه ستاد ملی زن و خانواده گفت: این مصوبه ماه گذشته برای نشاط و برنامهریزی در۱۶محور توسط دولت ابلاغ شد و اکنون در حال اجراست. معصومه ابتکار در پایش ملی ارتقا و نشاط سلامت بانوان که به مناسبت هفته سلامت زنان برگزار میشود، گفت: معاونت بسیاری از سیاستهای خود را پیگیری میکند تا این مصوبه در همه شهرها و روستاها اجرا شود. او افزود: در همین راستا باید شهرداری و شوراها به منظور توانافزایی و حمایت از ایجاد فضاهای ورزشی برای بانوان، همگام با برنامههای دولت حرکت کنند تا همه زنان علاقهمند به ورزش بتوانند به این پایش بپیوندند.معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: امید است تا بتوانیم در زمینههای مختلف تغذیه، سلامت و پیشگیری از بیماریها تلاشهای بیشتری داشته باشیم که در این زمینه هم دولت برنامههای نوین مد نظر دارد.
افزایش امید به زندگی زنان از ۵۵به ۷۶سال
به گفته ابتکار، بهبود شرایط بهداشتی سلامت زنان ایران در طول ۴۰سال رشد چشمگیری داشته، بهطوریکه امید به زندگی قبل از زمان انقلاب در زنان ۵۵سال بود. این در حالی است که امید به زندگی زنان اکنون به ۷۶سال افزایش داشته است. معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری معتقد است که برنامهریزی برای سلامت کشور برنامه وسیع و گستردهای است که با مشارکت مردم به سرانجام میرسد و باید با تلاش و همکاری جامعه این مسیر را ادامه دهیم. ابتکار در ادامه با اشاره به وضعیت ورزش دختران مقطع ابتدایی گفت: باتوجه به اینکه ورزش دختران مقطع ابتدایی در سالهای گذشته از برنامه درسی دختران جا مانده بود با اقدام به موقع وزیر آموزشوپرورش توانستیم با آموزش معلمان در تابستان سال گذشته مجددا آموزش و تربیت بدنی را به برنامه درسی دوران ابتدایی دختران بازگردانیم که این دستاوردها با همکاری و مشارکت مادران، اولیاء و زنان سرافراز ایران زمین به دست آمده است.
کمتحرکی زنان خانهدار؛ عامل ابتلا به بیماریها
ابتکار در ادامه با بیان اینکه مهمترین بیماریهای جوامع صنعتی به دلیل کم تحرکی بروز یافته خاطرنشان کرد: کم تحرکی میان کارمندان و زنان خانهدار به عنوان یک عامل اصلی بروز بیماریهای متابولیکی، دیابت، افسردگی و بیماریهای قلبی عروقی عمل میکند.او با بیان اینکه ورزش درمانی برای همه بیماریهاست، افزود: یک ساعت پیادهروی در طبیعت معادل یک قرص کاهش فشار خون عمل میکند و به همین دلیل امروزه بسیاری از پزشکان در نسخههای خود برای بیماران ورزش تجویز میکنند. ابتکار در ادامه ضمن قدردانی از وزارت ورزشوجوانان به منظور ارتقا و گسترش ورزش بانوان ایرانی برنامههای بسیاری در این عرصه انجام دادهاند، گفت: لازم است که از دختران مدالآور بازیهای پارالمپیک، بازیهای پارآسیایی و تیم نوجوانان، فدراسیون، کمیته ملی المپیک و تمام زنان قهرمان ایرانی تشکر ویژه داشته باشم.ابتکار خاطر نشان کرد: برای اولین بار یک سوم از ورزشکاران اعزامی به این بازیها را ورزشکاران زن تشکیل میدادند و از این بین یک سوم از ورزشکاران زن هم توانستند برای کشور کسب مدال کنند.ابتکار معتقد است که زن ایرانی میتواند در عرصههای سلامت و ورزش همگانی فعالیت داشته باشد. در همین راستا همه تلاش خود را میکنیم تا این جریان ملی و ورزش را که عامل سلامت جسم و روان است در سراسر کشور انجام دهیم.
توجه به سلامت جسمی، اجتماعی و روان زنان
همچنین باستانی، معاون بررسیهای راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز در این مراسم گفت: این برنامه به مناسبت هفته ملی سلامت بانوان ایران و هفته تربیت بدنی با همکاری وزارت ورزش و جوانان، شهرداری، مشاور شهردار در امور خانواده و وزارت بهداشت و وزارت کشور برگزار شده است.به گفته او، معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به دنبال فرصت مناسبی برای توجه به سلامت جسمی، اجتماعی و روان زنان و همچنین دستیابی به جامعه سالم تلاش و برای رسیدن به این مهم از فرصتها استفاده میکند. معاون بررسیهای راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه وزارت ورزش و جوانان متولی اجرای مصوبه ستاد ملی زن در برنامه ملی ارتقای سلامت زنان و دختران است و این برنامه را به این منظور تدارک دیده گفت: فرصت مناسبی است تا این برنامه در سراسر کشور اجرا شود، هدف از این برنامه سنجش سلامت و غربالگری سرطان سینه در پارکهای بانوان و برنامههای آموزشی تدارک دیده شده است.برنامهملیارتقاینشاطزناندرحالاجراستدر ادامه این برنامه فریبا محمدیان، معاون ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان ضمن قدردانی از زنان ورزشکار ایرانی در مسابقات بینالمللی گفت: دختران ورزشکار ایرانی سهم بسزایی را در اهتزاز پرچم جمهوری اسلامی در عرصههای بینالمللی به خود اختصاص دادند. او افزود: همچنین در المپیک نوجوانان دختران ورزشکار توانستند در کنار برادران خود بار دیگر برای تاریخ ورزش ایران افتخار بیافرینند. به گفته او برنامه ملی ارتقای نشاط زنان و دختران با تمهیدات معاونت امور زنان تحت عنوان برنامه ملی سنجش قامت و آموزش حرکت بانوان روستایی در حال اجراست. بر اساس این مصوبه دستگاههای اجرایی یاد شده موظفند بر اساس شاخصهای ابلاغی دبیرخانه ستاد ملی زن و خانواده و تحلیل وضعیت شاخصها، برنامههای اجرایی خود را شامل اهداف کمی در ابعاد ملی و استانی، اقدامات اجرایی و منابع مصوب دستگاه برای بهبود و ارتقای وضعیت رصد مستمر شاخصها ظرف سه ماه پس از ابلاغ این تصویبنامه برای ارائه گزارش به هیات وزیران و مجلس به دبیرخانه مذکور ارسال نمایند. با همه این صحبتها، از زمان تصویب تشکیل ستاد ملی زن و خانواده شش سال میگذرد. در دولت دهم این ستاد شش جلسه با حضور معاون اول رئیس جمهور تشکیل داد. نتیجه برگزاری این شش جلسه در مجموع، تصویب 13 مصوبه بود که دولت و دستگاههای اجرائی ملزم به اجرای این مصوبات بودند. با این حال تشکیل ستاد ملی زن و خانواده و صد البته، اجرایی شدن مصوبات آن میتواند مزیتهای مهمی برای حوزه زنان و خانواده در پی داشته باشد. زیرا این ستاد به عنوان یک ستاد فرا قوهای از مسئولان و صاحب نظران حوزههای مرتبط تشکیل خواهد شد و میتواند گامی موثر و رو به جلو در تهیه و تدوین لوایح و طرحهای این حوزه و برنامهریزی، ساماندهی و هماهنگی فعالیتهای دستگاهها در خصوص زنان و خانواده باشد. همانطور که در آییننامه تشکیل ستاد مشخص شده، نظارت و ارزیابی مستمر بر میزان تحقق اهداف، سیاستها و برنامههای اجرایی در دستگاهها از جمله وظایف این ستاد است و از این منظر و با نظارت و ارزیابی میتواند خلأ موجود در زمینه عدم پیگیری طرحها و مصوبات و نیمهکاره رها شدن بسیاری از طرحها و برنامهها را پر کند.