جستجو
رویداد ایران > رویداد > اقتصادی > ورود قارچ‌های سمی به بازار صحت دارد؟

ورود قارچ‌های سمی به بازار صحت دارد؟

ورود قارچ‌های سمی به بازار صحت دارد؟
معاون مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها و گیاهان زینتی و قارچ‌های خوراکی وزارت جهاد کشاورزی ورود قارچ‌های سمی به بازار را تکذیب کرد و گفت: تاکنون گزارشی در خصوص عرضه قارچ‌های وحشی و صدمات انسانی نداشته‌ایم.
«الهام فتاحی‌فر» درباره انتشار اخباری در شبکه‌های مجازی مبنی بر ورود قارچ‌های سمی به بازار و ایجاد نگرانی‌هایی برای مردم، افزود: انتشار اخباری مبنی بر ورود قارچ سمی به بازار مربوط به خبر سال‌های ۹۷ تا ۹۸ است که درخصوص برداشت قارچ‌های سمی از طبیعت، مراتع و جنگل‌ها بود و هیچ ارتباطی با قارچ‌های خوراکی پرورشی و نیز مقطع زمانی کنونی ندارد.
وی با بیان اینکه اکنون فصل برداشت قارچ‌های طبیعی و جنگلی نیست، اظهار داشت: فصل رویش و برداشت قارچ‌های طبیعی مربوط به اسفندماه تا خردادماه و همچنین مهر و آبان ماه هر سال است.
معاون مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها وگیاهان زینتی و قارچ‌های خوراکی تصریح کرد: تاکنون مواردی درخصوص عرضه قارچ‌های وحشی و صدمات انسانی آن در استان‌ها نیز گزارش نشده است.
فتاحی فر گفت: آنچه که اکنون در کشور تولید و به بازار عرضه می‌شود، قارچ‌های دکمه‌ای خوراکی است که در واحد‌های پرورش قارچ خوراکی تولید می‌شوند، بنابراین تولید و عرضه قارچ‌های خوراکی، هیچ ارتباطی با قارچ‌های سمی عرصه‌های طبیعی ندارد.
وی افزود: عرضه قارچ‌های دکمه‌ای خوراکی به شکل بسته بندی و فله‌ای منعی برای خرید و فروش ندارد و مردم بدون هیچ گونه نگرانی می‌توانند از این نوع کالا خریدرای و مصرف کنند.
معاون مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها وگیاهان زینتی و قارچ‌های خوراکی خاطرنشان‌کرد: مردم می‌توانند قارچ‌های خوراکی مورد نیاز خود را به شکل بسته بندی و فله‌ای از فروشگاه‌ها و میادین میوه و تره بار خریداری کنند.
وی به شهروندان توصیه کرد: برای مصرف محصولات قارچ خوراکی بهتر است از محصولات بسته بندی دارای برچسب خریداری کنند تا در صورت هر گونه مشکل کالا قابلیت ردیابی داشته باشد.
فتاحی‌فر از مردم خواست در فصل رویش قارچ‌های خوردو و وحشی در طبیعت، از برداشت و مصرف قارچ‌های خودرو و وحشی در رویشگاه‌های طبیعی (جنگل ها، دشت‌ها و ارتفاعات) و خرید این نوع قارچ‌ها از دست فروشان و مکان‌های غیرمعتبر خودداری کنند.
به گزارش ایرنا، طبق آخرین آمار سال ۹۷ به دلیل افزایش میزان بارندگی‌ها و رویش قارچ‌های سمی در عرصه‌های طبیعی، بیش از یک‌هزار نفر در پنج استان غربی کشور به دلیل مصرف این نوع قارچ مسموم و راهی بیمارستان شدند که بیش از ۱۵ نفر از آنان جان باختند که نخستین نمونه این قارچ‌ها از کرمانشاه و آخرین آن‌ها از کهگیلویه و بویراحمد جمع آوری شد.
تاکنون بیش از یک‌هزار گونه قارچ کلاهک‌دار و چتری شناسایی شده که ۵۰ گونه قارچ سمی در ایران رشد می‌کنند که چهار گونه آن مرگبار است.
بررسی نمونه قارچ‌های مصرفی مربوط به بیماران مسموم نشان می‌دهد یک نوع از آنها، قارچ سمی و کشنده با عوارض کبدی Lepiota brunneioncarnata بود و دو نوع قارچ سمی و غیرکشنده Hypholoma fascicalare و Coprinopsis atram entaria نیز موجب مسمومیت افراد شده بود.
سال ۸۵ نیز با طغیان رویش قارچ‌های سمی در برخی نقاط کشور روبرو شدیم و نزدیک به ۶۰۰ نفر از هموطنان در ان زمان راهی بیمارستان شدند.
کارشناسان معتقدند: هیچ تفاوتی بین قارچ‌های سمی و خوراکی وجود ندارد و تفاوت آن‌ها برای یک قارچ شناس، به‌راحتی قابل تشخیص نیست.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب