جستجو
رویداد ایران > خبرها > افزایش خطر بیماری‌های قلبی عروقی با یائسگی زودرس

افزایش خطر بیماری‌های قلبی عروقی با یائسگی زودرس

افزایش خطر بیماری‌های قلبی عروقی با یائسگی زودرس
متخصص زنان و زایمان بیمارستان طالقانی تهران با بیان اینکه زنانی که زود یائسه می‌شوند بیش از دیگران در معرض خطر بیماری‌های قلبی و مرگ زودرس قرار دارند، تاکید کرد: با درمان یائسگی زودرس می‌توان از بروز مشکلات قلبی و عروقی و مرگ زودرس پیشگیری کرد.
دکتر فخرالملوک یاسائی درخصوص منوپوز یا یائسگی، گفت: منوپوز زمانی اتفاق می‌افتد که تولید هورمون استروژن در تخمدان‌های یک خانم متوقف شود و بیش از ۱۲ ماه قاعدگی یا پریود ماهانه نداشته باشد و علائم یائسگی را نیز تجربه کند.
وی استروژن را هورمون کنترل کننده چرخه تولید مثل و باروری در زنان ذکر کرد و افزود: معمولا یائسگی در اغلب زنان حدود ۵۰ سالگی (۴۵ تا ۵۵ سالگی) رخ می‌دهد اما درصورت توقف تخمک‌گذاری و قطع پریود ماهیانه قبل از سن ۴۰ سالگی،  یائسگی زودرس اتفاق افتاده است.
این دانشیار دانشگاه با اشاره به تاثیر عوامل ارثی و سابقه خانوادگی در سن بروز یائسگی در خانم‌ها، خاطرنشان کرد: یائسگی زودرس نازایی و عدم باروری را به دنبال خواهد داشت.
وی مهمترین علت بروز یائسگی زودرس را عوامل ژنتیکی و ارثی برشمرد و استعمال دخانیات و سیگار، مصرف بعضی از داروها، درمان‌هایی نظیر جراحی و برداشتن تخمدانها را در بروز یائسگی زودرس موثر ذکر کرد.
دکتر یاسائی با اشاره به علایم منوپوز در زنان، بیشترین و شایعترین شکایت خانم‌های یائسه را گرگرفتگی و عرق سرد شبانه عنوان کرد که معمولا آنان را بسیار اذیت می‌کند و حتی باعث می‌شود از خواب بپرند.
مهمترین عوارض یائسگی زودرس
دکتر  یاسائی مشکلات قلبی و عروقی را یکی از مهمترین عوارض یائسگی زودرس ذکر کرد که حتما باید مبتلایان از این نظر مورد بررسی قرار گیرند و افزود: براساس مطالعات در سنین قبل از یائسگی میزان شیوع بیماری‌های قلبی و عروقی در مردان بیشتر از زنان است اما پس از سنین یائسگی میزان شیوع در زنان نیز افزایش می‌یابد.
وی بیماری قلبی، پوکی استخوان و افسردگی را از دیگر عوارض منوپوز عنوان کرد و با توجه به اهمیت عوارض قلبی و عروقی تاکید کرد: حتما زنان مبتلا به یائسگی زودرس باید از نظر بیماری‌های قلبی و عروقی تحت نظر باشند.
به گفته این متخصص زنان و زایمان بیمارستان طالقانی، زنان جوانی که پیش از ۴۰ سالگی با سابقه آمنوره(قطع قاعدگی) در چند ماه گذشته و علائمی نظیر گرگرفتگی مراجعه می‌کنند مبتلا به یائسگی زودرس شده‌اند. معمولا برای تشخیص این بیماری نیاز به آزمایش خاصی نیست، اما گاهی پزشک بیمار را از نظر هورمونی و تخمدانی مورد بررسی قرار می‌دهد تا بهترین درمان برای وی در نظر گرفته شود.
درمان‌های یائسگی زودرس
دانشیار گروه زنان و زایمان دانشگاه درمان منوپوز را شامل هورمون تراپی و استفاده از استروژن‌های گیاهی ذکر کرد و گفت: هورمون درمانی مختص زنان جوان و بهترین شیوه درمانی در یائسگی زودرس است.
به گفته وی، با هورمون درمانی در زنان جوان مبتلا به منوپوز زودرس، علاوه براین که پریود ماهیانه و تخمک‌گذاری در بیمار برقرار می‌شود، علایم آزار دهنده منوپوز و خطر عوارض قلبی و عروقی نیز کاهش می‌یابد.
دکتر یاسائی با اشاره به مطالعات صورت گرفته خاطرنشان کرد: هورمون درمانی حداکثر تا چهار سال می‌تواند ادامه یابد، اما  مواردی نیز وجود داشته است که پس از مدتی هورمون درمانی بیمار کاملا بهبود یافته است. به نظر می رسد آنتی بادی که بدن بیمار برعلیه تخمدان‌ها تولید می‌کرده و باعث یائسگی زودرس شده پس از مدتی درمان با هورمون از بین رفته و پس از قطع درمان هورمونی خودبه خود فرد بهبود یافته و تخمک گذاری و پریود ماهیانه وی به صورت عادی برمی‌گردد.
وی به زنان جوانی که دچار یائسگی زودرس شده‌اند توصیه کرد حتما برای پیگیری و درمان به پزشک متخصص مراجعه کنند و براساس تجویز پزشک به منظور پیشگیری از عوارض ناشی از منوپوز زودرس درمان را تا زمان لازم ادامه دهند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر یاسائی با بیان این که بروز یائسگی زودرس گاهی ممکن است ۲۰ سال زودتر از زمان معمول اتفاق افتد، خاطرنشان کرد: با توجه به این که یائسگی زودرس باعث ایجاد مشکلاتی نظیر عدم باروری، عوارض آزار دهنده، اختلال در عملکرد جنسی و خلقیات و عملکرد خانوادگی می شود فرد باید سریعا برای پیگیری به متخصص مراجعه کند تا مورد درمان قرار گیرند.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب