متروی کرج روی ریل بی تدبیری
با توجه به افزایش روزافزون جمعیت کلانشهر کرج در ۲۰ سال اخیر و مهاجرپذیری از استانهای دیگر کشور، موضوع ترافیک در این شهر به معضلی برای شهروندان تبدیل شده که حمل و نقل عمومی متناسب با جمعیت و یا فعال شدن خط مترو میتواند بخشی از دغدغههای مردم را کاهش دهد.
مترو در رفاه حال شهروندان و کاهش نگرانی آنها از ترافیک تأثیر بسزایی دارد اما تاکنون این حق مسلم شهروندی و شهرنشینی به آرزویی برای شهروندان تبدیل شده است.
کلنگ پروژه قطار شهری کرج از سال ۱۳۸۵ آن به زمین زده شده اما تاکنون با دلایل مختلف به بهرهبرداری نرسیده و برای مردم مشکلاتی را ایجاد کرده است؛ طی ۱۴ سال اخیر اجرای این پروژه ناکام مانده و مردم رنگ قطار شهری را به چشم ندیدهاند.
وی ادامه میدهد: در سال جاری و با پیگیریهای انجامشده ۴۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت و در سال گذشته نیز ۲۵۰ میلیارد تومان اختصاص یافته است که این مهم با توجه به مشکلات اقتصادی باعث شد تا پروژه مترو به خوبی پیشرفت داشته باشد.
شهردار کرج اضافه میکند: تأمین هزینه دستگاه «جی. آی. اس» با شهرداری بوده و قرارداد خرید آن بر اساس منابع شهرداری منعقد شد، با توجه به نوسانات ارز و قیمت ارز نسبت به زمان قرارداد اختلاف بین ارز از منابع دولت تأمین شده است.
وی با اشاره به حضور اعضای ناظر پروژه در بازدیدهای هفتگی میافزاید: تمام تلاش خود را برای تحقق وعدهای که به شهروندان دادیم، به کار میگیریم؛ در خصوص ایستگاههای دیگر از جمله ایستگاه K نیز برنامهریزیها به شکلی است که تا پایان دوره پنجم شورا به بهرهبرداری برسد.
کمالیزاده میزان پیشرفت ایستگاههای دیگر متروی کرج را متفاوت میداند و میگوید: بسیاری از ایستگاهها بیش از ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند اما اولویت شهرداری مسیر ۴۵ متری گلشهر تا چهارراه طالقانی است چون این مسیر در ساعات مختلف پیک مسافر دارد و راهاندازی فاز یک از اهمیت بالایی نسبت به راه اندازی خط دو برخوردار است.
شهردار کرج عنوان میکند: مدیریت شهری کرج توجه خود را تا پایان سال بر این دو ایستگاه متمرکز کرده که بلافاصله بعد از بهرهبرداری آن، اجرایی شدن فاز دوم خط دو آغاز میشود
وی با بیان اینکه میزان پیشرفت پروژه از آغاز تا سال ۹۶ تنها ۳۱ درصد بوده تصریح میکند: از سال ۹۶ و آغاز شورای پنجم شاهد تلاشهای زیادی برای راهاندازی این پروژه مهم بودیم به طوری که پیشرفت پروژه به ۴۲.۸ درصد رسید یعنی طی سه سال ۱۳ درصد رشد داشته است.
کمالیزاده با تأکید بر اینکه بیشترین رشد پیشرفت فیزیکی پروژه متروی کرج در سال ۹۷ محقق شد، یادآور میشود: این مهم نشان میدهد متروی کرج یکی از دغدغههای مهم شورای پنجم بوده است.
۸۷ درصد پیشرفت فیزیکی فاز نخست مترو
صلواتی، مدیرعامل قطار شهری کرج در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار میکند: فاز نخست قطار شهری (ایستگاه ۴۵ متری گلشهر تا چهارراه طالقانی) ۸۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و از ۱۳ درصد باقی مانده نیز هفت درصد مربوط به خرید تجهیزات است که طبق برنامهریزیهای انجام شده تا پایان سال این کار تمام و خط اول راه اندازی میشود.
وی در خصوص سایر ایستگاههای متروی کرج میگوید: با توجه به زمانبندی پروژه هدف بعدی این است که ایستگاه طالقانی به میدان شهید سلطانی را طی یک سال و نیم آینده به بهرهبرداری برسانیم.
مدیرعامل قطار شهری کرج با بیان اینکه در دوره پنجم شورای شهر بیش از یک هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان تأمین اعتبار شد، تصریح میکند: از این مبلغ ۹۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت است که با مشارکت ۵۰ درصد شهرداری و ۵۰ درصد دولت تأمین شد؛ از ۳۵۰ میلیارد تومان دیگر هم دولت ۱۰۰ میلیون تومان آن را پرداخت و مابقی را شهرداری به صورت تهاتر تأمین کرد.
صلواتی در خصوص فازهای بعدی مترو میگوید: برحسب حجم مسافر اولویتبندی ایستگاهها صورت گرفته و برای مابقی پروژه با توجه به شرایط اقتصادی کشور تصمیمگیری میشود؛ با توجه به سطح بودجه تأمین شده برای اولویتها برنامهریزی شد و به تبع بعد از طی این دوران باید برای نحوه تأمین هزینههای مابقی پروژه تصمیمگیری شود.
متروی کرج روی ریل بیتدبیری؟
به گزارش خبرنگار مهر، با توجه به تناقض صحبتهای رئیس شورای شهر و شهردار کرج مبنی بر افتتاح فاز نخست مترو باید منتظر ماند و دید که وعده کدام یک محقق میشود و یا اینکه باز هم در حد وعده باقی میماند؛ ۱۴ سال از وعدههای مسئولان گذشته و با این حال هزار اگر و اما در کنار تاریخهای مختلف برای افتتاح فاز نخست آوردهاند.
هرچند اعتبارات چند میلیاردی برای این پروژه هزینه شده ولی مسئولان فقط برای افتتاح فاز نخست وعده دادهاند و فازهای بعدی را منوط به تأمین اعتبار دانسته و آن را به شرایط اقتصادی کشور گره زدهاند، امیدواریم هرچه سریعتر متروی کرج به بهرهبرداری برسد تا شهروندان از ابتداییترین حق شهروندی خود بهرهمند شوند.