جستجو
رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > چرا ۸۰ درصد بهبود‌یافتگان از اعتیاد، دوباره مصرف کننده می‌شوند؟

چرا ۸۰ درصد بهبود‌یافتگان از اعتیاد، دوباره مصرف کننده می‌شوند؟

چرا ۸۰ درصد بهبود‌یافتگان از اعتیاد، دوباره مصرف کننده می‌شوند؟
به گفته مدیرکل سابق درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر، طولانی بودن مدت درمان، عدم همراهی خانواده‌ها و عدم حمایت‌های اجتماعی از طرف دولت، سه دلیلی عمده بازگشت بهبودیافتگان از اعتیاد، به مصرف مجدد مواد مخدر است.
چندی پیش سردار مومنی دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر هشدار داد که ۸۰ درصد بهبود یافتگان اعتیاد، دوباره به سمت مصرف مواد مخدر روی می‌آورند و باید در روند درمان تجدید نظر کرد.
 
از این رو از یک فعال حوزه اعتیاد پرسیدیم علت این امر چیست؟
 
علی صفاتیان در گفت‌وگو با میزان گفت: درباره درمان مخدر‌ها و روانگردان ها، دو نوع درمان کلی وجود دارد. درمان دارویی و درمان غیر دارویی.
 
وی افزود: برای درمان مخدرها، ۲۰ درصد درمان، با دارو است و ۸۰ درصد بدون دارو. همچنین درباره روانگردان‌ها درمان کاملا غیردارویی است و دارویی برای ترک این نوع اعتیاد وجود ندارد.
 
مدیر کل سابق درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: به عنوان مثال فردی که به مخدر شیشه اعتیاد پیدا کرده، برای ترک به مراکز درمان مراجعه می‌کند. در آنجا به وی گفته می‌شود که باید شش ماه تحت نظر بوده و در جلسات روانکاوی شرکت کند.
 
صفاتیان درباره مشکلات درمان برای معتادان گفت: مشکل درمان اعتیاد این است که مصرف کنندگان مواد مخدر، تمایلی به درمان‌های طولانی مدت ندارد و وقتی می‌شنوند که باید هفته‌ای سه جلسه در جلسات مشاوره‌ای شرکت کنند، یا کلا زده می‌شوند یا پس از چندجلسه از ترک کردن منصرف می‌شوند.
 
وی افزود: متاسفانه دومین مشکل، عدم همراهی خانواده هاست. به عنوان مثال افرادی هستند که برای پنجمین برای ترک اقدام می‌کنند و خانواده از آن‌ها قطع امید کرده است، به همین دلیل حتی اگر برای بار ششم مراجعه کنند، روند درمان تکمیل نشده و این بار خانواده‌ها دیگر در جلسات شرکت نمی‌کنند.

 
این فعال حوزه اعتیاد اذعان کرد: درمان اعتیاد در سایر کشور‌ها با ایران بسیار متفاوت است. به عنوان مثال آن‌ها برای ترک اعتیاد، مرخصی می‌گیرند، اما در این شرایط نیز از دولت حمایت می‌شوند و مشکل مالی نخواهند داشت که عملا این اتفاق در کشور ما امکان پذیر نیست و بیشتر معتادان به خاطر از دست ندادن شغلشان نمی‌توانند روند درمان را طی کنند.
 
مدیر کل سابق درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر  ادامه داد: من در مرکز ترک اعتیادی در کشور سوئیس دیدم که تمام امکانات رفاهی برای معتادانی که قصد ترک داشتند، فراهم بود، اما باز هم ۴۵ درصد آن‌ها به مصرف مواد مخدر بازمی گشتند.
 
صفاتیان گفت: با توجه به اینکه در کشور ما هیچ حمایتی از این افراد نمی‌شود، اینکه حتی ۲۰ درصد هنوز به اعتیاد باز نمی‌گردند، جای شکر دارد اما باید برای این مسئله فکر اساسی کرد.
برچسب ها
نسخه اصل مطلب