واگذاری امور مهدهای کودک به آموزش و پرورش/تعطیلی ۲۰۰ مهدکودک در ایام کرونا
مجتبی ناجی ، در خصوص واگذاری مهدهای کودک به آموزش و پرورش، اظهار کرد: هفته گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبهای در مورد تغییر در مدیریت مهدهای کودک داشت که ما هم این موضوع را از طریق رسانهها دریافت کردیم و هنوز از طریق اداری بخشنامهای به ما ارجاع داده نشده است، و موضوع این مصوبه اعطای مدیریت مهدکودکها به آموزش و پرورش بود.
وی در تشریح این موضوع افزود: در گذشته صدور مجوز مهدکودک با سازمان بهزیستی و نظارت و محتوای آموزشی برعهده آموزش و پرورش بود که هفته گذشته مقرر شد مراکزی که تحت عنوان مهدکودک یا پیش دبستانی فعال هستند تحت نظارت آموزش و پرورش دربیایند و تمام اقدامات از صدور مجوز تا تولید محتوا و روند نظارت بر آنها از طریق آموزش و پرورش دنبال شود.
معاون اجتماعی بهزیستی استان اصفهان با اشاره به غیرفعال بودن مهدهای کودک در ایام کرونا به ویژه در سال تحصیلی جدید، تصریح کرد: حدود ۷۵۰ مهدکودک داریم زیر نظر سازمان بهزیستی در استان وجود دارد که قریب به ۲۰۰ مهدکودک غیرفعال هستند و یکسال تحصیلی را به دلیل شیوع کرونا مرخصی گرفتند و آنها که فعال بودند، امید داشتند که وضعیت بهبود مییابد اما بسیاری از مهدهای کودک فعال مجبور به کار با حداقل ظرفیت شدند.
وی در خصوص وضعیت شغلی مربیان مهدهای کودک اظهار کرد: حدود دو هزار و ۸۰۰ مربی در مهدهای کودک استان فعالیت داشتند که تعداد قابل توجهی از آنها بیکار شدند.
ناجی با بیان اینکه کمک به مهدهای کودک تنها در قالب تسهیلات بانکی بوده است، افزود: مهدکودکهایی که نیروی کار را نگه داشته بودند بابت هر نیروی کار تسهیلات کم بهره ۱۲ درصد به آنها تعلق گرفت اما این کمک مشکلات این مراکز را حل نکرده است. فعالان در مهدهای کودک بیشتر نگران بازگشایی هستند تا نگران خسارتهایی که قبلاً دیدند. یعنی امیدوار بودند در سال تحصیلی جدید بازگشایی انجام و جبران مافات شود ولی متأسفانه شیوع بیماری و تعطیلیها این امکان را برای این دسته افراد فراهم نکرد.
وی در خصوص فعالیت مهدهای کودک در فضای مجازی برای آموزش کودکان گفت: آموزش و پرورش شبکه شاد را در فضای مجازی برای ارتباط آموزشی با دانش آموزان برقرار کرده که این موضوع شامل نوآموزان دوره پیش دبستانی هم میشود و خانوادهها میتوانند از این امکان استفاده و آموزشهای آنلاین را دریافت کنند اما برای کودکان زیر چهار سال مهدهای کودک آموزش صرفاً باید به روش حضوری باشد و آموزش مجازی برای این دسته از کودکان وجود ندارد.