جستجو
رویداد ایران > خبرها > روشهای نگهداری و پرورش گل کاغذی

روشهای نگهداری و پرورش گل کاغذی

روشهای نگهداری و پرورش گل کاغذی
گل کاغذی یک گیاه گرمسیری پرطرفدار در ایران و جهان است که به رنگ های مختلف دیده می شود و میتوان در باغچه و گلدان آن را پرورش داد. روش تکثیر گل کاغذی از طریق قلمه زدن، خواباندن و پیوند جوانه است.

همه چیز در مورد گل کاغذی:

نام فارسی : گل کاغذی
نام علمی: Bouguainvillea glabra
نام انگلیسی : Bouguainvilla
خانواده: Nyetaginaceae
 
گل کاغذی یک تک درختچه مانند گرمسیری است که اگر در آب و هوای مناسب کشت شود، مدت ۱۱ ماه از سال با گل های رنگارنگ شکوفا می شود. گیاه گل کاغذی به خاطر کاسبرگ‌های ظریف و کاغذ مانندش به این نام خوانده می‌شود. گل كاغذی بومی برزیل است و دارای گونه های مختلف می باشد.
 
گل کاغذی یکی از گیاهان پرطرفدار در ایران است که به رنگ‌های مختلف دیده می‌شود. این گل زیبا هم در آپارتمان بصورت گلدانی نگهداری می شود و هم در فضای سبز باغچه‌ها و محیط باز به صورت یک درختچه رونده و رو به بالا به صورت دیواری قابل کشت است. گل کاغذی بسیار مناسب برای ساخت بونسای می‌باشد. بونسای گل کاغذی را میتوان با هرس و سیم بندی مناسب ایجاد کرد.
 

نور مورد نیاز برای گلدهی گل کاغذی 6 الی 8 ساعت می باشد
 

 نور مورد نیاز برای رشد گل کاغذی

این گیاه به آفتاب کامل نیاز دارد. خیلی از پرورش دهندگان، گل کاغذی را در طول فصل تابستان در بیرون از خانه می‌گذارند تا آفتاب بیشتری به آن بتابد. نیاز این گیاه به نور مستقیم ۶ الی ۸ ساعت می باشد پس اگر از این گیاه در خانه نگهداری می کنید آن را نزدیک به پنجره جنوبی قرار دهید تا شاهد هر چه سریع تر  رشد آن را به تعویق نیندازید. اگر این گیاه نور کافی را دریافت نکند منجر به رشد علفی آن می شود.
 

نحوه آبیاری گل کاغذی

بین دو آبیاری باید حتما خاک خشک شود وگرنه رشد رویشی زیاد شده و گل نمیدهد همچنین آبیاری زیاد باعث پوسیدگی ریشه های ظریف این گل میشود. گل کاغذی به خشکی مقاوم است و هفته ای یکبار البته با توجه به میزان باد و گرما ،آبیاری برای این گیاه کافیست.
 

دمای مناسب برای گل کاغذی

دمای ایده آل برای گل کاغذی 30 درجه سانتی گراد است. به سرما حساس بوده و در مناطق با سرمای زیر صفر درجه باید در زمستان به گلخانه منتقل شود. در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری می توان آن را در فضای آزاد کاشت. پس در شهرهایی مانند اهواز و آبادان و … می‌توانید این گیاه را در حیاط هم بکارید.
 
برای اطلاع از سالم بودن این گیاه می توانید یک شاخه آن را خم کنید در این هنگام اگر شاخه شکست گل ما دچار سرمازدگی شده است ولی اگر خم شود گیاه ما سالم می باشد. این گل دمای ۱۸ الی ۱۵ درجه را تحمل می‌کند اما توجه کنید که اگر دمای آن پایین تر باشد احتمال از بین رفتن این گیاه نیز بیشتر می‌شود بهترین عملکرد گل‌ کاغذی زمانی است که دمای شب کمتر از ۱۶ درجه سیلسیوس و دمای روز بیشتر از ۳۸ درجه سیلیسیوس نباشد.
 
بهترین زمان قلمه زدن گل کاغذی از اواسط بهار تا اوایل تابستان می باشد
 
گل کاغذی از طریق قلمه، خواباندن زمینی یا هوایی و پیوند جوانه قابل تکثیر است.
بهترین زمان تكثیر گل کاغذی از اواسط بهار تا اوایل تابستان می باشد. قلمه های انتهایی یا ساقه ای را به اندازه 10 تا 15 سانتیمتر، با یك چاقوی تیز یا قیچی باغبانی، از گیاه مادری جدا كنید. ابتدا قلمه ها را در پودر هورمون ریشه زایی فرو ببرید. سپس هر قلمه را در گلدانی با قطردهانه 9 سانتیمتر ، حاوی حدود 24 درجه سانتیگراد نگاه دارید. همچنین قلمه باید در شرایط نورمناسب و كافی، ولی دور از تابش مستقیم خورشید قرار گیرند تا از سوختگی و پژمردگی گیاه جلوگیری شود. زمانی كه ریشه دهی انجام شد، كیسه پلاستیكی را بردارید و در گلدانی با قطر دهانه 13 سانتیمتر و كمپوست گلدانی با پایه پیت قرار دهید.
 

نحوه تعویض گلدان گل کاغذی

بهتر است زمانی که ریشه گل کاغذی گلدان را پر کرد، که از نشانه‌های آن خروج ریشه از زیر گلدان می‌باشد، خاک و گلدان را تعویض کرد. به طور کلی هر ۳ تا ۵ سال یک بار گلدان گل کاغذی تعویض و خاک آن نو می‌گردد.
 
خاک گل کاغذی بیشتر خاک برگ یا هر خاک آلی دیگر تشکیل می‌دهد که حدود ۸۰ درصد آن خاک برگ و بقیه شن و سنگریزه هستند. فراموش نکنید که زهکش خوب و مواد غذایی فراوان از خواسته‌های گل کاغذی است. گیاه برای گلدهی نیاز به محدود بودن ریشه دارد تا انرژی خود را در شاخساره صرف نماید اگر گلدان بزرگ باشد گلدهی به تاخیر می افتد.
 

چطور گل کاغذی را هرس کنیم:

 
 
زمان هرس گل کاغذی,نگهداری گل کاغذی,گلدهی گل کاغذیهرس گل کاغذی باعث افزایش گلدهی این گل برای سال بعد می شود
 
از آنجایی که گلها روی شاخه های سال جاری تشکیل میشوند بنابراین بعد از هر گلدهی هرس شاخه ها باعث افزایش گلدهی گل کاغذی برای سال بعد می شود. گل کاغذی برای اینکه خوش فرم باقی بماند نیاز به هرس مرتب دارد. در مورد مقدار و چگونگی هرس مواظب باشید و حواستان باشد که گل‌های این گیاه بر روی شاخه‌های بلندشان تشکیل می‌شود پس هرس زیاد این شاخه‌ها به معنی داشتن گل‌ کمتر در طول فصل است. بهتر این است که گیاه را در پاییز هرس کنید تا برای رشد جدید در بهار فصل بعد آماده شود و گل‌های بیشتری بدهد.
 

دلیل زرد شدن و ریزش برگ گل کاغذی:

یکی از مشکلات در نگهداری گل کاغذی ریزش برگها و زرد شدن برگ ها می باشد. گل کاغذی به تعویض محل نگهداری و همچنین تغییرات دمایی حساس می‌باشد و جا به جایی، تغییر دما و تعویض گلدان باعث زرد شدن و ریزش برگ‌ها شود. همچنین بیماری‌های قارچی، آفت‌ها مانند شپشک و شته و آبیاری بیش از حد نیز از عوامل زرد شدن و ریزش برگ‌ها می‌باشد.
برچسب ها
نسخه اصل مطلب