پلنگ ایرانی به علت شکار غیرمجاز در خطر انقراض قرار دارد
حجت جباری ، با اشاره به اینکه پلنگ از خانواده گربهسانان و از جمله گونههای گوشتخوار بسیار با ارزش در کشور محسوب میشود اظهار داشت: این جاندار در زمره گونههای حمایت شده سازمان حفاظت محیط زیست و طبقه آسیبپذیر فهرست سرخ قرار دارد.
وی تصریح کرد: بنابراین زیر گونه پلنگ ایرانی به علت شکار غیرمجاز، کاهش جمعیت طعمه این گونه، استفاده از طعمه مسموم، تلهگذاری، و تصادفات جادهای در طبقه در خطر انقراض فهرست سرخ قرار گرفته است و هر چند این گونه در کشور از پراکنش زیستگاهی بالایی برخوردار بوده اما جمعیت آن عمدتاً بنا به دلایل عنوان شده سیر نزولی را طی میکند.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: حضور این گونه در شهریور سال 1397 در جزیره اشک از طریق سواحل شرقی دریاچه و با ضبط تصاویر از دوربینهای مداربسته موجود در جزیره اشک امکان پذیر شد.
وی بیان کرد: هر چند مدت حضور آن در جزیره اشک چندان طول نکشیده و با توجه به کم بودن سطح تراز آب دریاچه و اتصال جزایر به همدیگر، این گونه به جزیره کبودان رفته و تا بهمن 98 در این جزیره و حتی بین جزایر کبودان و آرزو رفت آمد میکرد.
جباری افزود: تا اینکه پس از بهمن 98 این گونه دوباره وارد جزیره اشک شده و تا این زمان در جزیره اشک حضور داشته است و اداره کل حفاظت محیط زیست با توجه به اینکه محل زیست فعلی دارای تعارضاتی برای حضور پلنگ است در نظر دارد تا با بهتر شدن شرایط امکان زندهگیری و انتقال، نسبت به انتقال این گونه به یکی از زیستگاههای با ارزش در کشور اقدام کند.
وی اظهار داشت: جزیره اشک در نیمه جنوبی دریاچه ارومیه واقع شده و کم بودن ارتفاع آب در حاشیه این جزیره باعث شده است که شرایط دسترسی به جزیره با دشواری فراوان و پس از پیمودن مسافتی در باتلاق امکانپذیر باشد که در صورت بهتر شدن شرایط نسبت به انتقال گونه اقدام خواهد شد.