اتحادیه مهمانپذیران در انتظار حمایت دولتی/ دریافت مالیات از واحدهای تعطیل کرونایی!
رئیس اتحادیه مهمانپذیران تهران با تاکید بر ضرورت مشورت با بخش خصوصی در اخذ تصمیمات اقتصادی گفت: تنها بخش خصوصی است که طبق دستورات ابلاغ شده عمل میکند و ارائه خدمات دولتی طبق دستورات ابلاغی نیست.
در تهران نزدیک به ۲۰۰ مهمانپذیر، اقامتگاه و زائرسرای عضو اتحادیه مهمانپذیران تهران وجود دارد که در کنار هتلها، مسئول خدمت رسانی به مسافران و گردشگران هستند، اما با شیوع کرونا و کاهش مسافرت و ممنوعیتهای و محدودیتهای ناشی از آن میتوان گفت که این واحدها دچار تعطیلی تحمیلی شدند و بازار کسب و کارشان دچار رکود شدیدی شد.
نکته قابل تامل اینجاست که تعطیلی مهمانپذیرها فقط به معنای از دست دادن درآمد روزانه نیست، بلکه با توجه به تداوم هزینههای جاری مانند حقوق پرسنل، هزینه نگهداری ساختمان، هزینههای مربوط به سوخت و انرژی و دیگر خدمات شهری، این صنف دچار خسارات مازاد شده است.
شاهرخ محمدزاده در گفتوگو با میزان در خصوص شرایط فعلی این واحدها با تاکید بر اینکه از زمان شیوع کرونا، مسافر و گردشگر وجود ندارد، گفت: متاسفانه در شرایطی که واحدهای ما تعطیل شدند، اما همچنان باید هزینههای مربوط به مالیات، عوارض، انرژی و سوخت و دیگر خدمات شهری را بدون هیچ تخفیف و تسهیلاتی پرداخت کنیم.
رئیس اتحادیه مهمانپذیران تهران با انتقاد از اینکه واقعیت کسب و کار در این صنف با آنچه که گفته میشود فاصله دارد افزود:متاسفانه همه از بخش خصوصی انتظار خدمات و همکاری دارند، اما این بخش نمیتواند آنطور که باید اعاده حقوق کند و هیچ جایگاهی در تصمیمگیریها ندارد.
وی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی همیشه تابع تصمیمات و دستورات ابلاغی بوده است، تصریح کرد: از بخش خصوصی انتظار همکاری دارند و ما هم همیشه اجابت کردیم، قبول داریم تصمیم نهایی با بخشهای بالادستی است، اما ما هم بهعنوان قسمتی از سیستم ارائه دهنده خدمات توقع داریم بتوانیم در تصمیمگیریها اظهار نظر کنیم؛ ممکن است صحبتها، نظرات و پیشنهادات ما در اخذ تصمیمات کمککننده و برای جامعه مستمر ثمر باشد.
محمدزاده ادامه داد: بخش خصوصی نیز جزئی از این کشور است و پیشرفت و بهبود وضعیت کشور و حل مشکلات از دغدغههای بخش خصوصی نیز هست و ما هم به خاطر منافع کشور، نظام و مردم کشورمان تا جایی که در توانمان باشد از هیچ اقدام و کمکی دریغ نمیکنیم؛ بنابراین ما هم باید فرصت و جایگاه ارائه نظر در حوزه اقتصاد را داشته باشیم، اما متاسفانه مشارکت با بخش خصوصی در کشور بسیار پایین است.
محمدزاده در ادامه به مشکلات ناشی از نبود هماهنگی در بین دستگاههای مختلف برای اجرای مصوبات و تصمیمات حمایتی اعلام شده بیان کرد: اتحادیه همواره پیگیر مشکلات اعضاء بوده است، اما گاهی واقعیت با صحبتها و تصمیمات اعلام شده متفاوت است، به عنوان مثال در خصوص پرداخت تسهیلات، زمانی که اعضای اتحادیه به بانک مراجعه میکنند متوجه میشوند که مبلغ وام با چیزی که عنوان شده تفاوت دارد و کمتر است؛ متاسفانه در اجرای تصمیمات هماهنگی وجود ندارد و تنها بخش خصوصی است که طبق دستورات و تصمیمات ابلاغ شده عمل میکند در صورتی که در بخشهای دولتی خدماتی که ارائه میشود طبق آنچه که در دستورات گفته شده نیست.
رئیس اتحادیه مهمانپذیران با بیان تاکید بر اینکه پرداخت مالیات و هزینههای دیگر مربوط به دریافت سرویسهای انرژی و خدمات شهری از وظایف همه اقشار و اصناف است گفت: در شرایط فعلی که به نوعی شرایط بحران است انتتظار میرود که دولت از بخش خصوصی و اصناف حمایت کند، صنف مهمانپذیر جزء مشاغلی است که به شدت در جریان شیوع کرونا دچار خسارت و آسیب شد، اما حمایت لازم از این قشر صورت نگرفته است و نه تنها کمک تاثیرگذاری از سوی دولت انجام نشده بلکه افزایش مالیات را هم داشتیم.
به نظر محمدزاده برنامه تصمیماتی دولتی نسبت به بخش خصوصی بیمار است و اگر اصلاح نشود بخش خصوصی نابود خواهد شد که با توجه به نقش موثر و کمککننده آن در نظام اقتصادی، نتیجهای جز صدمه به اقتصاد نخواهد داشت.
وی در پایان با اشاره به تعطیلات طولانی مدت و رکود چند ماهه در حوزه گردشگری افزود: در صنف مهمانپذیر اگر یک ماه مسافر نباشد نه تنها درآمدی وجود ندارد بلکه فرد باید از سرمایه اولیه خودش برای نگهداری و پرداخت هزینهها استفاده کند و این به معنای تحمیل خسارت مضاعف است که متاسفانه به آن توجه نمیشود.