روایت از سردرگمی بیماران نطنزی؛ وقتی بیمار ۱۳۰ کیلومتر برای درمان باید طی کند
با شیوع ویروس کرونا شوک بزرگی به بخش بهداشت و درمان وارد شد و این حوزه با ویروسی ناشناخته و غیرقابل پیشبینی روبهرو بودند و در وهله اول حتی سلاح مبارزه با این ویروس منحوس نیز ناشناخته بود.
کادر بهداشت و درمان در شهرستان نطنز با وجود تمامی کمبودها اما تمام تلاش خود را برای بهبود بیماران کرونایی بهکار گرفتند و در این زمینه از هیچ تلاشی دریغ نمیکنند اما کمبود امکانات باعث شده است تا مسیر برای آنان و درمان بیماران سخت باشد و در این مسیر با مشکلاتی روبهرو هستند.
رحمت الله فیروزیپور در مورد رفع مشکلات و کمبودهای تجهیزات پزشکی دو بیمارستان نطنز و بادرود اظهار داشت: در ایام کرونا کادر درمانی دو بیمارستان خاتمالانبیای نطنز و فاطمیه بادرود با حداقل امکانات پزشکی مشغول خدمات رسانی به مردم هستند و اغلب بیماران کرونایی و همراهانشان دغدغه تامین هزینه درمان را دارند.
نماینده مردم نطنز و بادرود و قمصر در مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به افزایش قیمت ملزومات حفاظتی کادر درمان گفت: متاسفانه هزینه لوازم شخصی و بهداشتی بالا رفته است و علیرغم همه پیگیریها هنوز هم بیمارستان نطنز فاقد سی تی اسکن است و مردم برای معالجه در تنگنا قرار دارند.
وی گفت: در ماههای اخیر ملاقاتهایی با جان بابایی معاون درمان وزیر و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان جهت رفع دغدغههای مردم این شهرستان در حوزه درمان صورت گفته است و امیدواریم هر چه زودتر مسئولان وزارت خانه بهداشت و درمان و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نگرانیهای مردم شهرهای نطنز و بادرود را در جهت تامین امکانات و تجهیزات پزشکی از جمله دستگاه سی تی اسکن و ماموگرافی و دستگاه اکسیژن ساز ویژه بیمارستان فاطمیه بادرود اقدام عملی انجام دهند.
فرهاد بهمن زیاری نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با تاکید بر ضرورت تجهیز بیمارستان شهرستان نطنز به منظور تسریع در روند بیماران کرونایی و غیروکرونایی افزود: در صورت نصب دستگاه سی تی اسکن، روزانه به طور میانگین 10 تا 20 نفر از بیماران ارائه خدمت میکنند.
رئیس بیمارستان خاتمالانبیای نطنز با اشاره به اینکه طرح توسعه بیمارستان نطنز از سال 1392 آغاز شد گفت: ساختمان توسعه بیمارستان نطنز با 75 تخت و زیربنای شش هزار و 500 مترمربع در سه طبقه شامل سه اتاق عمل، بخش مراقبتهای ویژه آی سی یو، بخشهای بستری زنان - مردان و اطفال، اورژانس، فیزیوتراپی، رادیولوژی، سونوگرافی، سی تی اسکن، آزمایشگاه و لندری است که در مهرماه سال جاری به صورت ویدئو کنفرانس توسط رئیس جمهور افتتاح شد.
محمد مرادی نیز به در گفتوگو با خبرنگار تسنیم گفت: در زمان نمایندگی مرحوم مرتضی صفاری نماینده فقید نطنز، پیگیری و مجوز اخذ دستگاه سیتیاسکن 16 اسلایس صورت گرفت ولی با گذشت حدود دو سال هنوز هم این دستگاه نصب نشده و مردم در بلاتکلیفی به سر میبرند.
کرمانی یکی از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان نطنز با ابراز ناخرسندی از نبود دستگاه سی تی اسکن در این بیمارستان اظهار داشت: بیماران برای سی تی اسکن مجبور به سفر به اصفهان یا کاشان هستند که این موضوع مستلزم هزینه سربار و اضافی است.
این شهروند نطنزی ضمن اشاره به مخاطرات در مسیر کاشان و یا اصفهان گفت: رفت و آمد برای استفاده از سی تی اسکن ضمن وقتگیر بودن، هزینه زیادی را در بر دارد که خیلی از بیماران توانایی پرداخت آن را ندارند و از این رو با مشکلات مختلفی روبهرو هستند.
به گزارش تسنیم بیمارستان نطنز با همت مردم و خیران و حمایت دولت بخشهای مناسب و کادر پزشکی خوبی دارد ولی نبود دستگاه یاد شده مشکل اساسی برای بیماران است.
اسماعیل علیخانی نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم راجع به کمبودهای اضطراری بیمارستان فاطمیه بادرود اظهار داشت: بیماران کرونا اکسیژن بسیار زیادی مصرف میکنند و یک بیمار کرونا معادل 30 بیمار معمولی در بیمارستان مصرف اکسیژن دارد.
رئیس بیمارستان بادرود افزود: تعداد کمی از بیماران معمولی به مقدار خیلی ناچیز و در حدود سه تا پنج دقیقه به اکسیژن نیاز دارند، اما بیماران کرونا بالای 10 لیتر اکسیژن مصرف میکنند و لذا از مسئولان درخواست داریم هر چه سریعتر نسبت به تهیه و تامین دستگاه اکسیژن ساز بیمارستان اقدام کنند.
وی ضمن اشاره به مشکلات پیش آمده اخیر در راستای تامین اکسیژن مورد نیاز ابراز داشت: در سالیان اخیر بیمارستان بادرود از کپسولهای اکسیژن برای بیماران استفاده میکند که علاوه بر هزینه بالای شارژ به مرور مستهلک شده و ایمنی خود را از دست میدهند.