جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > نقش اولِ "گاندو" در سریال جدید لطیفی/ لباس "سنجرخان" به چه کسی رسید؟

نقش اولِ "گاندو" در سریال جدید لطیفی/ لباس "سنجرخان" به چه کسی رسید؟

نقش اولِ "گاندو" در سریال جدید لطیفی/ لباس "سنجرخان" به چه کسی رسید؟
همه‌چیز مهیای آغاز تولید "سنجرخان" است و با هماهنگی ستاد مقابله با کرونا، سریال جدید محمدحسین لطیفی در روستای بازسازی شده سنندج، رسماً جلوی دوربین می‌رود.
"سنجرخان" مراحل پیش‌تولید، طراحی لوکیشن، لباس و انتخاب بازیگر را پشت سر گذاشته و قصد دارد بعد از مدت‌ها انتظار لباسِ سنجرخان را به تنِ بازیگرش بپوشاند و محمدحسین لطیفی به یاد مرحوم سیدضیاءالدین درّی پشت دوربین بنشیند و زنگ آغاز فیلمبرداری این مجموعه تلویزیونی را به صدا درآورد. 
چرا باید "سنجرخان" ساخته شود؟
چرا آنقدر "سنجرخان" موضوع مهمی بود که کارگردان "کلاه پهلوی" در روزهای آخر عمرش  و روی تخت بیمارستان هم دغدغه داشت که این سریال ساخته شود؟ چون سنجرخان وزیری مشهور به سردار اکرم است. در زمانی که مناطق مختلف ایران از جمله کردستان را اشغال کرده بودند، با آگاهی از عمق بحران و فشارهای زیاد اشغالگران، ابتدا با فرستادن نامه‌هایی به حاکم سنندج و کسب اجازه، درخواست اذن جنگ کرد.
بعد از ناامید شدن از حمایت آن‌ها، در آغاز کار، به جنگ با قشون انگلستان برخاست. او با اتکا به نیروهای مردمی روستاهای اطراف سنندج، راهی میدان نبرد با دشمنان شد. مقابله با زیاده‌خواهی‌های بیگانگان و مبارزه مسلحانه با عوامل خارجی و مزدوران داخلی آن‌ها، بخش مهمی از این مبارزات را تشکیل می‌دهند و در این بین، چهره‌های شاخصی وجود داشته‌اند که رهبری خیزش‌های مردمی بر عهده آنها بوده است، شخصیت‌هایی همچون سنجرخان وزیری که حالا دستمایه تولید سریالی با همین عنوان شده است.

برای بدست آوردن اطلاعات جدید و آخرین وضعیتِ سریال "سنجرخان" به سراغ حسین جلالی تهیه‌کننده و محمدحسین لطیفی کارگردان سریال رفتیم که به طور مشترک پاسخ چند سؤال خبرنگار تسنیم  را دادند. شاید یکی از مهمترین آن، مراحل تولید و انتخاب نقش‌های اصلی سریال خصوصاً کاراکتر اصلی یعنی "سنجرخان" است. چرا که پیش از این بسیاری به دنبال پاسخ این سؤال بودند که لباسِ "سنجرخان" به بازیگر بومی می‌رسد یا شناخته شده؟! 
ویژگی‌های لباس‌های سریال "سنجرخان"
یکی از نکات قابل توجه، استفاده از لباس‌های مختلف در سریال "سنجرخان" است که به تعبیر حسین جلالی به 3 هزار و 500 لباس می‌رسد. لباس‌های نظامی سریال شکل و شمایل قزاق‌ها، هندی‌ها، انگلیسی‌ها، آلمانی‌ها و عثمانی‌ها دارد. این لباس‌ها شامل متعلقاتی همچون پابند، شال، عبا و کوآ هستند. گروه برای انتخاب لوکیشن و رسیدن به مناطق و موقعیت‌های بِکر و انتخاب بازیگران به استان کردستان، کرمانشاه و شهرهای همجوار رفتند و فقط صرفاً سراغِ چند نامِ شناخته‌شده نرفتند. 

فرشید گویلی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون- بازیگر نقش "سنجرخان"
 لباسِ "سنجرخان" به چه کسی رسید؟
یکی از نقش‌های دیگر که بسیاری منتظرند بدانند چه کسی این کاراکتر را ایفا می‌کند و کاندیدهای زیادی هم داشته است، کاراکتر "سنجرخان" است. حسین جلالی و محمدحسین لطیفی نامِ فرشید گویلی را آوردند که از بازیگران با افتخار و صاحب سبکِ استان کردستان است.  بازیگر متولد 1354 سنندجی که بارها روی صحنه تئاتر، سینما و تلویزیون افتخارآفرین بوده را از این به بعد به نامِ کاراکتر "سنجرخان" می‌شناسیم. 
تهیه‌کننده سریال دلیل انتخاب این بازیگر را قدرت بازی و شناخت منطقه و اشراف بر گویش و لهجه دانست و گفت: با آقای لطیفی کارگردان سریال به این نتیجه رسیدیم چهره گمنام و بکر و ناشناخته اما قدرتمند در بازیگری را برای این نقش انتخاب کنیم. ما 160 بازیگر داریم که تقریباً 153 بازیگر ما از مناطق کردنشین‌اند. بالأخره این حقِّ بازیگران این مناطق است که در پروژه قهرمانِ کُردها ایفای نقش کند. این فرصت را در اختیارشان قرار دادیم تا دیده شوند. البته چند چهره داریم که به فراخورِ زمان حضورشان جلوی دوربین، نام‌شان را رسانه‌ای خواهیم کرد. 
ادامه تولید در سوله‌ها یا روستای بازسازی شده سنندج؟
حسین جلالی درباره شروعِ تولید به خبرنگار تسنیم  گفت: ما تابع ستاد کروناییم. کارهای مربوط به مقدمات و پیش‌تولید را پیش برده‌ایم حتی جلوه‌های ویژه و تصاویر مربوط به پاییز را هم فیلمبرداری کرده‌ایم همه‌چیز مهیای آماده ادامه تولید است، ان‌شاءالله با دریافت مجوز از استانداری و هماهنگی‌های لازم به خاطر محدودیت‌های جدید کرونایی، "سنجرخان" در دو سه روز آینده ادامه تولید را پیش می‌برد  و بازیگران جلوی دوربین خواهند رفت. 
او در خصوص پایان تصویربرداری و آماده شدن سریال برای پخش در سال 1400، تأکید کرد: پیش از این هم گفته‌ایم  تمام تلاش‌مان بر این است کار را هرچه زودتر به پایان برسانیم و 1400 پخش شود. واقعیت این است تصویربرداری "سنجرخان" 6 ماه زمان می‌برد. اگر شرایط مهیا نشود که در لوکیشن اصلی سریال یعنی روستایی که در سنندج بازسازی کرده‌ایم کار را ادامه دهیم، شاید برویم در سوله‌ها کار کنیم که آن هم نیازمند مجوزِ ستاد مقابله با کرونا است. 
برچسب ها
نسخه اصل مطلب