جستجو
رویداد ایران > استان ها > مرکزی| سو استفاده از نام انار ساوه

مرکزی| سو استفاده از نام انار ساوه

درحالی‌که انار ساوه از برندهای شناخته‌شده در حوزه محصولات کشاورزی است اما این روزها با سودجویی برخی این برند در حال تخریب و زیرسوال رفتن است. اواسط شهریور که می‌شود سروکله وانت‌بارهای انار فروش در ورودی و خروجی‌های ساوه پیدا می‌شود، اما چیزی در این میان مسافران و رهگذرانی را که به امید خرید انار ساوه در مقابل این بساط‌ها ترمز می‌کنند، گیج می‌کند و آن این است که در باغ‌های ساوه خبری از برداشت نیست، جنب‌وجوش باغداران و میوه‌چینان به چشم نمی‌خورد و انارها همچنان بر درخت‌ها جا خوش کرده‌اند.

آری این نمایش تراژیک، هرساله در شهر انارها به روی صحنه می‌رود. شهری که بهترین انواع انار را در خود می‌پرورد، اما در آستانه فصل برداشت و تا وقتی‌که فصل فروش انار به اتمام برسد، انار فروش‌هایی را به خود می‌بیند که انار نامرغوب دیگر نقاط کشور را به معابر ورودی و خروجی آن می‌آورند و به اسم انار ساوه به مسافران بی‌خبر می‌فروشند. کمترین ضرر این کار برای انار ساوه و باغدارانش تخریب برند ساوه است، درواقع هیچ‌یک از انارهایی که در فاصله شهریورماه تا اواخر پاییز در ساوه عرضه می‌شود، آن انار مرغوبی نیست که در ساوه تولیدش می‌کنند و چشم‌انتظارش هستیم و برای خریدش راهمان را به‌سوی ساوه کج می‌کنیم. یاقوت سرخ ساوه با خود دل خوردن‌های بسیار در اقلیم ویژه این شهرستان به گل می‌نشیند و دانه می‌زند.

برداشت انار ساوه از دو هفته آینده آغاز می‌شود

معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه در این زمینه گفت: یکی از ویژگی‌های شهرستان ساوه قرار گرفتن در منطقه نیمه کویری است که بدین واسطه و به دلیل برخورداری از شب‌های خنک و روزهای گرم و طولانی زمینه مساعدی را برای تولید انار مرغوب فراهم کرده است. به گفته محمود رضا خلیلی، برای پرورش انار باکیفیت به زمینی با خاک رسی و شنی که همراه بانمک باشد نیاز است و شهرستان ساوه از مناطق منحصربه‌فردی است که از این دو ویژگی مهم برای تولید انار مرغوب برخوردار است.

معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه با اشاره به اینکه برداشت انار این شهرستان از دو هفته آینده آغاز می‌شود، افزود: هنوز انار مرغوب ساوه به بازار عرضه نشده و در چرخه توزیع قرار نگرفته است. خلیلی به حمله غافلگیرانه سرما به درختان انار ساوه در آذرماه سال 1395 اشاره کرد و افزود: با ورود یک جبهه هوای سرد در این شهرستان بالغ‌بر 90 درصد از باغات کف‌بر شدند و خسارتی بالغ‌بر 532 میلیارد تومان به انارستان‌های ساوه و سایر محصولات باغی نظیر زیتون، گردو و مزارع کلزا، گندم و جو وارد شد. او بیان کرد: سرمازدگی موجب شد که درختان انار نتوانند عملیات گل‌دهی و باردهی را در سال‌های بعد از کف‌بر کردن به‌طور کامل انجام دهند و بر این اساس یک سال پس از کف‌بر کردن درختان، میزان تولید انار در این شهرستان به یک درصد ظرفیت خود قبل از سرمازدگی سال 1395 رسید و بیشترین انار تولیدی، درجه‌دو و سه بوده است. خلیلی در پاسخ به این پرسش که از چه زمانی کار برداشت انار ساوه آغاز می‌شود، افزود: کار برداشت انار در ساوه معمولا از روزهای پایانی مهرماه آغاز و بسته به میزان وسعت باغ بر مبنای هکتار ادامه خواهد داشت.

سودجویی به‌وسیله آلک

او تصریح کرد: تاکنون هیچ باغدار ساوجی اقدام به برداشت انار خود نکرده و هنوز برای این کار زود است. باغداران باید با رصد و پیش‌بینی هوا و اطلاع از ورود جبهه هوای سرد نسبت به برداشت انار اقدام کنند. او در این خصوص که انار عرضه‌شده در مبادی ورودی و خروجی شهرستان، انار تولیدی ساوه است یا خیر، گفت: بیشترین انار عرضه‌شده در بازار مربوط به انار تولیدی سایر نقاط کشور است که نه‌تنها مرغوبیت انار ساوه را ندارد بلکه ازلحاظ طعم و اندازه نیز با انار ساوه قابل قیاس نیست. خلیلی تصریح کرد: البته بخشی از انار تولیدی ساوه که موسوم به انار آلک است و به‌صورت پراکنده در باغات شهرستان تولید می‌شود، توسط عده‌ای سودجو برداشت‌شده و با سوءاستفاده از قیمت بازار به نام انار تولیدی این شهرستان به فروش می‌رسد.

او گفت: انار آلک از سایر ارقام انار تولیدی ساوه کوچک‌تر و دارای پوستی تیره‌رنگ است و معمولا تا 10 روز قبل از برداشت سایر ارقام مرغوب انار برداشت می‌شود که بیشتر مصرف نوبرانه و جنبه خودمصرفی داشته و کاربرد تجاری ندارد.

او در ادامه گفت: البته خود باغداران به دنبال سودجویی نیستند چراکه قیمت انار مرغوب در بازار طی روزهای اخیر معادل 6 هزار تومان است و بیشتر دلالان و واسطه‌ها که انار را به قیمت‌های متفاوتی عرضه می‌کنند به دنبال سودجویی و عرضه انار سایر شهرهای کشور به نام انار ساوه هستند.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب