جستجو
رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > روزهای پرکار زعفران‌کاران در خراسان‌جنوبی/ پاسخ مسئولان به نحوه خرید حمایتی طلای سرخ‌

روزهای پرکار زعفران‌کاران در خراسان‌جنوبی/ پاسخ مسئولان به نحوه خرید حمایتی طلای سرخ‌

روزهای پرکار زعفران‌کاران در خراسان‌جنوبی/ پاسخ مسئولان به نحوه خرید حمایتی طلای سرخ‌
آبان ماه که می‌شود فصل کار و برداشت گل‌های ارغوانی رنگ زعفران در جای جای خراسان جنوبی در حالی آغاز می‌شود که کشاورزان از عدم اطلاع رسانی نحوه خرید حمایتی این محصول گلایه دارند.
 این روزها مزارع زعفران خراسان جنوبی را فرشی بنفش رنگ پوشانده است و کویرنشینان از این فرش بنفش رنگ گل زندگی را برمی‌چینند.
آبان ماه که از راه می‌رسد فصل پر کار زعفران کاران است فصلی که کشاورزان سعی می‌کنند در کوتاه‌ترین زمان دسترنج یکساله خود را برداشت کنند تا محصولی با کیفیت‌تر تحویل بازار دهند.
گلهای ارغوانی رنگ، طلای سرخ را به کشاورزان هدیه می‌دهند. این روزها کار و تلاش در قاینات بیشتر از دیگر نقاط استان خراسان جنوبی  معنا پیدا می‌کند چرا که بیشترین زعفران تولیدی خراسان جنوبی در این منطقه می‌روید.
یکی از زعفران کاران قاینی به خبرنگار تسنیم گفت: ساعت چهار صبح که می‌شود اوج زمان برداشت است. کشاورزان صبح زود از خانه بیرون می‌آیند و به امید خدا راهی مزارع زعفران می‌شوند تا دسترنج یک ساله خود را برداشت کنند.
وی  بیان کرد: تمام امیدمان درآمدی است که از برداشت محصول کسب می‌کنم تا با آن هزینه یک سال زندگی را بپردازیم.
این کشاورز  زعفران کار با گلایه از اینکه در رسانه‌ها خبر از خرید حمایتی زعفران شد اما تاکنون موفق به فروش محصول خود نشده‌ایم و نمی‌دانیم به کجا باید مراجعه کنیم گفت: در روستایی زندگی می‌کنیم که امکانات اطلاع‌رسانی دور هستیم و نمی‌دانیم چکونه برای فروش محصول خود اقدام کنیم و مجبوریم با قیمت پایین آن را به دلالان بفروشیم.
دیگر کشاورز زعفران کار قاینی نیز با اعلام اینکه بیشتر مردم در روستاها این روزها سخت مشغول برداشت زعفران هشتند و اگر اطلاع دقیقی از خرید حمایتی نداشته باشند مجبورند محصول خود را با قیمت پایین به دلال بفروشند گفت: باید اطلاع رسانی‌ها بیشتر باشد تا همه کشاورزان از این موضوع اطلاع پیدا کنند.
به سراغ رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی رفتیم و او در پاسخ به خبرنگار تسنیم گفت: در استان امسال چهار مرکز خرید حمایتی زعفران در شهرستان‌های بیرجند، قاین و سرایان وجود دارد تا محصول امسال را از زعفران کاران خریداری کنند.
قوسی با اعلام اینکه اولویت خرید حمایتی با کشاورزان و زعفران کار استان است افزود: 16 هزار و 807 هکتار از سطح مزارع استان زیرکشت زعفران است که پیش‌بینی می‌شود امسال 70 تن زعفران از این اراضی برداشت شود و برآورد می‌شود تولید زعفران نسبت به سال گذشته سه و نیم درصد افزایش یابد.
وی اظهار داشت: سقف خرید حمایتی زعفران از هر کشاورز 10 کیلوگرم تعیین شده که  قیمت خرید هر کیلوگرم زعفران نگین 13 میلیون تومان و زعفران پوشال مرغوب  11 میلیون تومان است.
معاون تعاون روستایی خراسان جنوبی نیز با اشاره به ابلاغ برنامه خرید حمایتی زعفران اظهار داشت: خرید امسال به دو روش فیزیکی و روش بورس کالای ایران خریداری می‌شود.
جعفری با بیان اینکه خرید حمایتی زعفران از 30 آبان آغاز می‌شود و تا دو ماه ادامه دارد افزود: در روش فیزیکی کشاورز به جهاد کشاورزی شهرستان خود مراجعه می‌کند و یک گواهی دریافت می‌کند تا میزان تولید را در آن گواهی درج شود.
وی بیان کرد: در روش بورس، زعفران با معرفی مدیریت جهاد کشاورزی تحویل انبارهای بورس قرار می‌گیرد و از طریق نمادهای بورسی زعفران قابل عرضه است و در روش خرید فیزیکی کشاورزان با مراجعه به مراکز خرید تعاون روستایی با معرفی جهاد کشاورزی زعفران را در اختیار مراکز خرید قرار می‌دهند.
معاون تعاون روستایی خراسان جنوبی افزود: کارشناسان از لحاظ ظاهری زعفران را بررسی و 30 درصد قیمت زعفران به‌صورت وجه نقد و مابقی پس از اعلام نتایج آزمایشگاهی طی مدت سه ماه قابل پرداخت است.
جعفری، قیمت پوشال مرغوب را 11 میلیون تومان و نگین را 13 میلیون تومان برآورد کرد و افزود: در گام دیگر 30 درصد محصول از تهران به حساب کشاورز واریز می‌شود و سپس 70 درصد باقیمانده به مدت سه ماه در تملک تعاون روستایی باقی می‌ماند اگر کشاورز مشتری بهتری را برای محصول خود پیدا کند می‌تواند محصولش را به فروش برساند و سپس 30 درصد را تسویه کند اما اگر در مدت سه ماه کشاورز نتواند محصول خود را به فروش برساند در تملک تعاون روستایی در می‌آید و با قیمت اولیه به فروش می‌رسانیم.
وی اظهار داشت: اگر تعاون روستایی مشتری بهتری را برای زعفران پیدا کند به هرمیزان که قیمت بهتری در بورس بفروشد سود فروش به صورت 50 به 50 بین کشاورز و تعاون روستایی تقسیم شده و به حساب کشاورز واریز می‌شود.
برچسب ها
نسخه اصل مطلب