سرنوشت حضور زنان در ورزشگاهها
جدیت دولت
روزگذشته معصومه ابتکار درباره آخرین پیگیریها برای حضور زنان در ورزشگاهها اظهار کرد: اتفاق خاصی در این باره نیفتاده است. من امیدوار هستم این روند، یک روند گشایشی و مثبت باشد. او در پاسخ به این سوال که مشکل عدم پیشرفت این مساله در کجاست؟ تصریح کرد: در دولت در این باره مشکلی وجود ندارد و حتی رئیسجمهور تاکیداتی در این باره داشته و دستوراتی هم داده است. در مجموع، در این زمینه دولت منسجم، یکپارچه و جدی است. معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به مدالآوری گسترده زنان در بازیهای آسیایی خاطرنشان کرد: وقتی ما در بازیهای جهانی مانند بازیهای آسیایی شرکت میکنیم و نزدیک به یکصد نفر از ورزشکاران در هیات ایران را بانوان تشکیل میدهند و یک سوم مدالها متعلق به زنان است، این حضور پررنگ و تاثیرگذار زنان ورزشکار، پیام مهمی برای ما دارد و آن، این است که ما باید این مساله را حل کنیم. او افزود: پیشنهاد و درخواست ما درخصوص حضور زنان در ورزشگاهها این است که در کنار دولت و نیروی انتظامی، انجمنها و تشکلهای مربوط به هواداران نیز به ما کمک کنند. به دنبال این موضوع «آرمان» با سیدهفاطمه ذوالقدر، نایب رئیس فراکسیون زنان و نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفتوگو کرده که میخوانید.
آخرین پیگیریها از سوی فراکسیون زنان برای حضور زنان در ورزشگاهها به چه صورت بوده؟
به نتیجه رسیدن این موضوع به زمان نیاز دارد که به تدریج اتفاق خواهد افتاد. معاونت امور زنان در دولت، وزیر ورزش و همچنین ریاست جمهوری موافق حضور زنان در ورزشگاه هستند، اما باید زیرساختهای این موضوع آماده و به تدریج انجام شود. در حال حاضر حضور خانمها در ورزشگاههای سرپوشیده مانند والیبال و بسکتبال با هیچ مشکلی مواجه نیست و در حال انجام است. در حال حاضر بازیهایی که در محوطه باز انجام میشود به دلیل مسائل امنیتی با حساسیت بیشتری روبهروست و در صورت تکمیل زیرساختها حضور زنان در ورزشگاهها و تماشای بازیهای ملی شکل خواهد گرفت. حضور زنان در ورزشگاهها برای مشاهده بازیهایی مانند بازی تیمهای پرسپولیس و استقلال قطعا زمان بیشتری خواهد برد، چرا که باید فرهنگ سازی در آن بیشتر صورت گیرد. باید تاکید کرد که نیاز به زمان است تا شیوهنامه حضور زنان در ورزشگاه تدوین شود.
با توجه به نامه اخیر وزیر ورزش و جوانان به رئیسجمهور و پاسخ مثبت آقای روحانی به این موضوع، چه مشکلی وجود دارد که هنوز خانمها برای حضور در استادیوم با مشکل روبهرو هستند؟ آیا نهاد دیگری بجز دولت در این موضوع صاحب نظر است که اجازه این اتفاق را به دولت نمیدهد؟
مشکلات از سوی دولت نیست. نگرانیهایی از سوی نیروی انتظامی به جهت بحثهای امنیتی وجود دارد که بتوانند امنیت خانمها در استادیوم را فراهم سازند، اما باید گفت که عملی شدن این موضوع نیاز به گذر زمان دارد تا مقداری از لحاظ فرهنگسازی در میان مردم این موضوع به وجود بیاید. تاکنون کسی مخالفت جدی باحضور زنان در ورزشگاه نداشته و همگی موافق این اتفاق هستند فقط آنکه چگونگی به وجود آمدن زیرساختها و به وجود نیامدن مشکلی مطرح است که انشاءا... این موضوعات به تدریج انجام خواهد پذیرفت. افکار عمومی، ریاست جمهوری، معاونت امور زنان و حتی نیروی انتظامی مخالفت جدی با این موضوع نداشتهاند، فقط این بحث مطرح است که باید هماهنگیهای لازم برای امنیت و حضور زنان در ورزشگاه انجام شود.
فراکسیون زنان تصمیمی برای مطرح کردن این موضوع در صحن علنی را دارد؟
این موضوع باید در فراکسیون زنان بررسی و مطرح شود. فراکسیون زنان با هیات رئیسه جدید باید این موضوع را مورد بحث قرار داده و با مطرح کردن مسائل آن را مطرح کند.
چندی پیش در استادیوم آزادی، ماموران زن را برای شناسایی زنان به کار گرفتند که این موضوع واکنشهای بسیاری همراه داشت. با توجه به اینکه حضور زنان در ورزشگاهها در حال بررسی است، چرا گاهی برخوردها سخت میشود؟
این برخوردها به صورت مقطعی بوده است، چرا که نمیتوان صددرصد جلو چنین اتفاقی را گرفت. برخی اعلام میکنند که ما در استادیوم حضور داشتهایم و این موضوع به آن معناست که برخی کارها در جامعه بازتاب منفی دارند. در دورهای که کشور از لحاظ اقتصادی با مشکل مواجه است نباید تا این حد به مشکلات افزود. همگی خواهان رعایت شئونات اسلامی هستیم، برای همین باید جایگاه، خروجی و ورودی برای خانمها قرار داده و به زنان جامعه احترام گذاشت.