جستجو
رویداد ایران > خبرها > اخبار ویژه > مشکلات تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه روغن/ بازار روغن چه زمانی به آرامش می‌رسد؟

مشکلات تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه روغن/ بازار روغن چه زمانی به آرامش می‌رسد؟

مشکلات تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه روغن/ بازار روغن چه زمانی به آرامش می‌رسد؟
مشکلات مرتبط با عرضه روغن در بازار و گرانی این محصول در برنامه گفت و گوی ویژه خبری امشب بررسی شد.
بررسی مشکلات مرتبط با روغن امشب ۷ آبان ماه در برنامه گفت و گوی ویژه خبری با حضور یزدان سیف معاون وزیر صمت و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران و شهرضایی عضو هیئت مدیره انجمن صنفی روغن ایران مورد بررسی قرار گرفت.
سیف مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به اینکه وقتی اختلاف قیمت کالای صادراتی و مواد اولیه به لحاظ ارز وجود دارد عملاً به صادر کننده مشوق صادراتی داده می‌شود گفت: دولت محدودیت‌هایی در این زمینه دارد، این فضای دو قیمتی آثار و تبعاتی دارد.
او با اشاره به اینکه امروز در کشور روغن به وفور وجود دارد اظهار کرد: واردات بخشی از روغن‌ها به دلیل تحریم متوقف و یا با چالش مواجه شده است، ما از ذخایر راهبردی کشور در این رابطه استفاده کرده ایم.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به اینکه قیمت جهانی روغن نوسانات زیادی دارد و همه این مسائل در بازار موثر است خاطرنشان کرد: تلاش ما بر این است تا صد در صد روغن موردنیازسفره مردم  به بهترین وجه فراهم شود و لذا تعاملی با صنایع روغنی و فروشگاه‌های  عرضه روغن انجام شده تا بتوانیم مشکلات را برطرف کنیم.
او با بیان اینکه از ابتدای سال تا ۱۵ آبان ماه قریب به ۸۵۲ هزار تن روغن خام فقط برای واحد‌ها تامین شده است گفت: با توجه بیماری کرونا، تعطیلی رستوران‌ها و تعطیلی مراسم‌ها تقاضا با چالش روبرو شده است.
این مقام مسئول تصریح کرد: بنا به دلایلی جریان تامین روغن خام از بندر به کارخانه چند روز با اختلال مواجه شد، از طرف دیگر کارخانجات با تغییرات فصلی مواجه هستند، ما با شبکه‌های توزیع صنفی و فروشگاه‌های زنجیره‌ای برای بررسی مشکلات جلسه داشتیم، لذا ۷۰ هزار تن که مصرف ۱۵ روز است، تامین شده و به زودی در شبکه توزیع قرار می‌گیرد و مشکلی در سطح عرضه برای روغن خانوار نخواهیم داشت، اما روغن صنف و صنعت شرایط خاص خود را دارد.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به اینکه باید میان شرکت‌های بخش خصوصی انگیزه واردات به وجود آید افزود: یکی از شرکت‌ها در بخش روغن سرمایه گذار خارجی دارد، لذا ما می‌خواهیم تا بخش خصوصی وظایف خود را در بخش روغن انجام دهد.
سیف با اشاره به اینکه مشکل ما حجم تقاضای ورودی به بازار است گفت: وقتی یک خبرگزاری خبری را پخش می‌کند و منجر به نگرانی مردم می‌شود و این نگرانی را عده‌ای به عمد دامن می‌زنند، مشخص است که طرف تقاضا تحریک می‌شود و لذا طبیعی است که عرضه و تقاضا دچار مشکل می‌شود لذا ما نگران تامین نیستیم مردم هر آنچه که روغن بخواهند باید بتوانند از فروشگاه ها تهیه کنند.
او با اشاره به اینکه امروز در جنگ اقتصادی واقعی قرار داریم و آمریکا تمام منابع ما را تحت سیطره قرار داده است عنوان کرد: آن‌ها تلاش می‌کنند تا ما از این منابع استفاده نکنیم، اما با زحمت دوستانمان در حوزه بانک مرکزی و همه حوزه‌ها، این اتفاق نیفتاده است.
 معاون وزیر صمت ادامه داد: نظام سلطه تلاش می‌کند تا این ارز به کشور منتقل نشود و ما از آن استفاده نکنیم، آن‌ها می‌خواهند مردم ایران را تحت فشار قرار دهند تا در جنگ پیروز شوند، متاسفانه در همه ارز‌ها مشکلاتی وجود دارد.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به اینکه باید میان شرکت‌های بخش خصوصی انگیزه واردات به وجود آید افزود : یکی از شرکت‌ها در بخش روغن سرمایه گذار خارجی دارد، لذا ما می‌خواهم تا بخش خصوصی وظایف خود را در بخش روغن انجام دهد.
سیف با اشاره به اینکه مشکل ما حجم تقاضای ورودی به بازار است گفت: وقتی یک خبرگزاری خبری را پخش می‌کند و منجر به نگرانی مردم می شود و این نگرانی را عده ای به عمد دامن می‌زنند ، مشخص است که طرف تقاضا تحریک می شود و لذا طبیعی است که عرضه و تقاضا دچار مشکل می شود لذا ما نگران تامین نیستیم مردم هر آنچه که روغن بخواهند باید بتوانند در فروشگاه تامین کنند.
او با اشاره به اینکه امروز در جنگ اقتصادی واقعی قرار داریم ، آمریکا تمام منابع ما را تحت سیطره قرار داده است عنوان کرد: آنها تلاش می‌کنند تا ما از این منابع استفاده نکنیم اما با زحمت دوستانمان در حوزه بانک مرکزی و همه حوزه‌ها  این اتفاق نیفتاده است.
 معاون وزیر صمت ادامه داد: نظام سلطه تلاش می کند تا این ارز به کشور منتقل نشود و ما از آن استفاده نکنیم ، آنها می خواهند مردم ایران را تحت فشار قرار دهند تا در جنگ پیروز شوند. متاسفانه در همه ارزها مشکلاتی وجود دارد.

توزیع ناعادلانه ارز دولتی بین شرکت های روغنی

محمود شهرضایی عضو هیئت مدیره انجمن صنفی روغن ایران در ادامه برنامه با اشاره به اینکه ما به کرات گفته ایم که وضع تخصیص ارز در تامین روغن منجر به کمبود کالا در بازار می‌شود افزود: وزیر قبلی گفته بود که چطور می‌تواند این موضوع را تنظیم کند و اینکه تنظیم بازار را خودشان بلد هستند. در شهریورماه مجدداً مشکل را به ستاد تنظیم بازار گفتیم که موضوع جدی گرفته نشد. دولت بعد از اینکه متوجه شد کمبود در بازار است اقدام به توزیع از طریق شرکت بازرگانی دولتی کرد.
او اظهار کرد: مشکل از مهر ماه سال گذشته شروع شده و شرکت بازرگانی دولتی تا اسفند مقدار زیادی روغن توزیع کرد و در آن زمان روغن توزیعی ارزان تر از روغن وارداتی جهانی بود. شرکت بازرگانی به وفور روغن ارزان را تزریق می کرد اما در بهمن ماه این تزریق متوقف شد.
رضایی افزود: در سال ۹۹ در خصوص تخصیص ارز و تامین آن بانک مرکزی محدودیت هایی گذاشت و در فصل بهار وزارت صنعت ،معدن و تجارت ارز را به صورت ناعادلانه توزیع کرد. ۲۵۰ هزار میلیارد دلار ارز بین شرکت های روغنی توزیع شد اما در بهار حتی یک دلار هم به ما تخصیص داده نشد.
او ادامه داد: بانک مرکزی در شش ماهه اول سال ۶۶۱ میلیون یورو ارز را برای روغن تامین کرد و از این ۶۶۰ میلیون یورو، ۲۹۰ میلیون یورو را به شرکت بازرگانی دولتی دادند ، لذا حاشیه سود شرکت های روغنی حدود ۵ درصد است.

ایجاد تقاضای کاذب در بازار روغن

مانی جمشیدی کارشناس کشاورزی در ادامه برنامه با اشاره به اینکه تقاضای کاذب در بازار ایجاد شده است افزود: در اوایل مهر ماه این موضوع تشدید پیدا کرد لذا بازار به شدت ملتهب شد.
او افزود: در شش ماهه اول سال یعنی در اوایل مهر ماه این مشکلات مطرح شد و تقاضای کاذب شدت بیشتر‌ی پیدا کرد، متاسفانه در این اوضاع با بحث تحریم هم روبرو هستیم که خود این موضوع مشکلاتی را به وجود آورده است.
برچسب ها
نسخه اصل مطلب