جستجو
رویداد ایران > رویداد > واکنش سید احمد خمینی به احتمال کاندیداتوری پدرش

واکنش سید احمد خمینی به احتمال کاندیداتوری پدرش

واکنش سید احمد خمینی به احتمال کاندیداتوری پدرش
سید احمد خمینی، فرزند آیت‌الله سید حسن خمینی در واکنش به طرح نام پدرش به عنوان یکی از کاندیدا‌های ریاست جمهوری، گفت: هیچ عزمی در پدرم برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نمی‌بینم.
سید احمد خمینی در پاسخ به اینکه اگر جمع قابل توجهی از بزرگان کشور و جریان‌های سیاسی از پدرتان دعوت کنند که برای انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا شوند، چه مشورتی به پدر می‌دهید؟ گفت: در دورانی که گمانه‌زنی‌ها درباره کاندیدا‌های احتمالی انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ بالا گرفته، بالاخره اسم ایشان هم در برخی رسانه‌ها از سوی برخی چهره‌ها مطرح شده است. اولین بار سال ۹۸ بود که یک نفر مصاحبه کرده بود و گفته بود پدرم بنای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ دارد. این روز‌ها خیلی شایعات داغ است و اسم ایشان در محافل شنیده می‌شود که قرار است در انتخابات کاندیدا شوند.
به گزارش همشهری آنلاین، وی در ادامه افزود: شنیده‌ام که برخی بزرگان و دوستان پیشنهاد کاندیداتوری در این انتخابات را به ایشان داده‌اند، اما مشورت در جایی لازم است که تردید و شکی برای انجام یک عمل وجود داشته باشد. در حالی که من هیچ اراده‌ای در شخص پدرم برای کاندیداتوری در انتخابات نمی‌بینیم که بخواهد منتهی به شک و تردید شود و حال بخواهند با مشورت گرفتن از دیگران به یک جمع‌بندی نهایی برسند.
وی خاطرنشان کرد: فکر می‌کنم تصمیم‌شان مشخص است و در انتخابات ۱۴۰۰ کاندیدا نخواهند شد. تمام این‌ها شاید برای گرم کردن محافل یا بازی‌های سیاسی باشد.
سید احمد خمینی در پاسخ به این سوال که «حتی اگر اجماع حداکثری گروه‌های سیاسی اعتدالگرا، اصلاح طلب، عدالتخواه و ... هم حاصل شود و به آیت‌الله سید حسن خمینی مراجعه و از ایشان برای کاندیداتوری دعوت کنند، باز هم به صحنه نمی‌آیند؟» تاکید کرد: انشاءالله تمام بزرگان روی یک مسیر به جمع‌بندی برسند، حالا یک نفرش به کنار! اصلا در پدرم اراده و عزمی برای شرکت در فضای سیاسی کشور به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری نمی‌بینم.
از سوی برخی بزرگان و رفقا پیشنهاداتی مطرح شده بود، ولی از سوی ایشان رد شده است. سال گذشته قبل از کرونا بود که موضوع برای اولین بار مطرح شده بود تا امروز هم برخی فکر می‌کنند اینکه می‌گوییم حاج آقا کاندیدا نمی‌شوند، مصلحتی و شایعه است؛ ولی واقعا بنا ندارند و به هر کسی هم که آمدند و پیشنهاد دادند، گفته‌اند که بنا برای کاندیداتوری ندارند.
وی در پاسخ به اینکه به نظر شما مشخصات کاندیدای اصلح برای این دوره انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ چه مواردی است  گفت: خیلی سیاستمدار نیستم و آن قدر تخصص ندارم که بخواهم درباره ویژگی‌های خاص رئیس‌جمهور آینده بگویم. اما نظر شخصی‌ام این است که مردم در انتخابات بعدی دیگر به شخص رأی نمی‌دهند؛ مردم به عملکرد و ایده‌ای که آن شخص می‌تواند داشته باشد رأی می‌دهند نه بخاطر اینکه آقای فلانی زیبا حرف می‌زند.
مردم دیگر از این انتخابات نتیجه می‌خواهند. در شرایط فعلی کشور متاسفانه مردم خیلی ناامید هستند و شرایط اقتصادی خیلی بد است و مطرح می‌شود که شرایط اقتصادی در کشور بر روی میزان مشارکت در انتخابات تاثیر می‌گذارد، اما امیدوارم مشارکت بالا باشد.
سید احمد خمینی تصریح کرد: البته مشارکت به شرطی بالا است و مردم پای صندوق‌های رأی می‌آیند و برای آینده خود تصمیم می‌گیرند که بین کاندیدا‌های موجود در انتخابات فرق وجود داشته باشد نه اینکه دو کاندیدا که هر دو نبستا از یک روش می‌روند و حالا یکی با فلان وزیر و دیگری با یک وزیر دیگر بخواهد پیش روی مردم قرار گیرد.
خوب این چه فرقی دارد که من بیایم در انتخابات به این آقا رأی دهم یا به آن آقا. اگر فضا فراهم باشد که کاندیدا‌ها با سلایق مختلف بیایند و برنامه‌های خود را ارائه دهند، کارشناسان سیاسی به تحلیل این برنامه‌ها بپردازند و کاندیدایی به نتیجه برسد که به حال مردم فرق کند و شرایط مردم بهتر شود، کام همه شیرین می‌شود. امیدواریم انتخابات پرشوری داشته باشیم، چون هر وقت مردم در میدان باشند قطعا مسیر درست‌تری خواهد بود. امیدواریم در انتخابات کمتر سلیقه‌ای برخورد شود و کمی بیشتر به نتیجه و آن چیزی که کاندیدا می‌تواند برای کشور داشته باشد توجه شود.
وی در پاسخ به اینکه منظورتان از برخورد سلیقه‌ای، ناظر بر تایید صلاحیت کاندیدا‌ها است؟، گفت: بله. چرا وقتی کسی که می‌گوید اعتقاد دارد را می‌رانید و چرا وقتی کسی می‌گوید با شما هستم، ما می‌گوییم نخیر شما با ما نیستی؟ امیدوارم شورای نگهبان در این قضیه به نفع کشور رفتار کند.
سید احمد خمینی در اعلام نظر خود درباره کاندیداتوری زنان و جوانان، گفت: در حیطه کاندیداتوری زنان برای انتخابات، قطعا تفاوتی بین زنان و مردان وجود ندارد. آن کسی که می‌تواند موفق باشد چه زن باشد چه مرد؛ باید بتواند حضور یابد. درباره کاندیدای جوان یا مسن هم همینطور.
درباره جوان یا باتجربه بودن فکر می‌کنم کسانی که تخصص بیشتری از من دارند نظر دهند که آیا نیروی جوانی بهتر است؟ اساسا همین امروز هم مسأله این است که چرا از تجربیات گذشته استفاده نمی‌کنیم و چرا وقتی رئیس‌جمهوری مستقر می‌شود از روسای جمهور قبل دعوت نمی‌کند تا اول از همه به او یاد دهند که ریاست جمهوری و سازوکار ریاست جمهوری چیست. نه اینکه بعد از گذشت یکسال از دوره، رئیس جمهور تازه بخواهد بفهمد که ریاست جمهوری چیست.
اگر روسای جمهور کنارش باشند و از تجربه بزرگان استفاده شود، چه اشکال دارد یک جوان هم رئیس‌جمهور شود و از نیروی جوانی‌اش بهره بگیرد. در این صورت کشور قطعا موفق‌تر خواهد بود. به شرط اینکه جوانی به معنای خامی نباشد؛ بلکه جوان پخته که از تجربه بزرگان استفاده کند، نه اینکه همه مسن‌ها تمام مسند‌های حکومت را در دست بگیرند و تحرک در امور کم شود.
وی افزود: در جمهوری اسلامی شاهد هستیم یک اتفاقی که می‌خواهد بیفتد و حرکتی که می‌خواهد انجام شود چندان سرعتی ندارد، چون میانگین سنی مسئولین بالا است. اگر این میانگین سنی را پایین بیاوریم و مانند اعتمادی که امام به جوانان کردند، از نیروی جوان‌ها بیشتر استفاده کنیم، نتیجه را می‌بینیم. ۴۰ سال بعد از انقلاب و ۳۰ سال بعد از رحلت امام، آن‌هایی که اول انقلاب در رأس امور بودند هنوز یک سری وظایف دارند.
بعد ۴۰ سال هنوز سر کار هستند، خیلی هم خوب است و ۴۰ سال است دارد تجربه کسب می‌کند. امام آن موقع به جوان‌ها اعتماد کردند، نگفتند به کسی که بالای ۵۰ – ۴۰ سال دارد، مسئولیت می‌دهیم. این اعتماد امام به جوانان را امروز توسط مسئولین بیشتر ببینیم، به جوانان پخته‌ای که قائل به استفاده از تجربیات خبرگان و پیشکسوتان هم هستند.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب