جستجو
رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > هِل از ‌کیلویی ۶۰ هزار تومان به یک میلیون تومان رسید/ یک دانه هل ‌هزار تومان شد

هِل از ‌کیلویی ۶۰ هزار تومان به یک میلیون تومان رسید/ یک دانه هل ‌هزار تومان شد

هِل از ‌کیلویی ۶۰ هزار تومان به یک میلیون تومان رسید/ یک دانه هل ‌هزار تومان شد
رئیس اتحادیه عطاری و حناساب استان یزد با اشاره به نارضایتی مردم از مسئولین گفت: مشکل اصلی جامعه از عدم مدیریت مسئولین ناشی می‌شود.
مهدی شکوری  اظهار داشت: تعهد مسئولین نسبت به کارهایی که انجام می‌دهند متأسفانه تعهد اخلاقی نیست.
وی گفت: همه مشکلات از ناحیه تحریم نیست و اگر مسئولین به معنای واقعی کلمه مدیریت می‌کردند تا این حد مشکلات در جامعه نبود.
رئیس اتحادیه عطاری و حناساب استان نوسانات دلار را از مشکلات این صنف دانست و افزود: تغییر قیمت بیش از حد دلار مشکلات فراوانی را در خرید و فروش گیاهان دارویی به وجود آورده و فروش عطاران را به صفر رسانده است.
وی با اشاره به اینکه گیاهان دارویی و عطاری به ویژه ادویه‌جات به طور کلی وابسته به دلار است بیان کرد: متأسفانه نه تنها هیچ نظارتی بر قیمت دلار نیست بلکه به علت نوسان بیش از حد قابل نظارت نیست.
شکوری با بیان اینکه بیش از 90 درصد ادویه‌جات در آب و هوای خاصی رشد می‌کند و بیشتر در انحصار کشور هند است تصریح کرد: زردچوبه، جوز، میخک, هلِ باز, دارچین و بسیاری دیگر از ادویه‌جاتِ با کیفیت از هند وارد می‌شود و رابطه مستقیم با دلار دارد.
وی گفت: قبلا وضعیت به گونه‌ای بود که سرمایه‌داران می‌توانستند کار کنند ولی در حال حاضر اگر سرمایه هم داشته باشند و بخواهند جنسی وارد کنند خریداری در بازار نیست.
رئیس اتحادیه عطاری استان تصریح کرد: به قدری اجناس گران شده که اصلا نمی‌توان کار کرد برای مثال هِل از قیمت کیلویی 60 هزار تومان به یک میلیون تومان رسیده یعنی یک دانه هل باید هزار تومان بفروش برسد, آیا کسی می‌تواند با این وضع خرید کند؟ با این حساب هم خریداران و هم فروشندگان متضرر می‌شوند و باید بیش از حد این گرانی‌های افسار گسیخته را تحمل کنند.
وی افزود: حتی برای جنسی مانند حنا که در یزد تولید می‌شود و بازار صادراتش بد نیست، سرمایه‌داران به خاطر مسائل بانکی بسیار احتیاط می‌کنند زیرا با افزایش قیمت دلار و کسادی بازار, ترس از برگشتِ محصول بیشتر شده است.
مسئول این اتحادیه با اشاره به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مجالس و نذری‌ها که موجب وقفه شدید در کار و آسیب دیدن اصناف مختلف شده، بیان کرد: اگر واقعا قصد کمک دارند و وام می‌دهند چرا باید وام بهره‌دار باشد, اگر طرف سرمایه داشت و خرید و فروش انجام می‌شد که نیازی به وام نبود, وقتی اسم وام می‌گذارند یعنی کمک کردن به افراد, 12 درصد سود گرفتن چه توجیهی دارد؟ این یعنی از چاله به چاه افتادن.
وی با گلایه‌مندی از استاندار یزد گفت: در حدود یک سال است با نامه نگاری‌های متعدد که مدارک آن هم موجود است در دفاع از حقوق 300 نفر از اعضای اتحادیه هیچگونه پاسخی را از این مقام مسئولِ برتر استان دریافت نکرده است.
شکوری افزود: تنها می‌خواهم علت جواب ندادن به این نامه‌ها را بدانم, آیا این عملکرد استاندار به عنوان یک مقام اجرایی برتر قابل قبول است؟ آیا نه به عنوان مسئول, به عنوان یک شهروند حق من بود که جوابی به من بدهند؟ اینکه در تلویزیون دم از مردم داری بزنند و در قالب شعار باقی بماند و عمل در آن نباشد, مشکلی از جامعه برطرف نمی‌شود.
برچسب ها
نسخه اصل مطلب