جستجو
رویداد ایران > خبرها > اخبار ویژه > محمد امامی کیست و اتهامش چیست؟

محمد امامی کیست و اتهامش چیست؟

محمد امامی کیست و اتهامش چیست؟
محمد امامی از تهیه کنندگان جوان و مشهور سینماست که در سال‌های اخیر نامش با فساد کلان اقتصادی در صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه گره خورده بود.
این روز‌ها در میانه دعوا‌های سیاسی، فاجعه کرونا و بحران اقتصادی دادگاه یکی از جنجالی‌ترین پرونده‌های فساد اقتصادی آغاز شده است. دادگاهی که شاید اگر اوضاع کشور به سامان بود سروصدای زیادی به پا می‌کرد، اما حالا کمتر به آن پرداخته می‌شود. این پرونده مربوط به فساد در بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان است. متهم اصل آن هم "محمد امامی" تهیه کننده سریال پربیننده شهرزاد است.

به گزارش فرارو، تاکنون دو جلسه این دادگاه به ریاست قاضی مسعودی مقام برگزار شده است. جلسه اول که ۲۷ مرداد ماه تشکیل شدغیرعلنی بود و براساس گزارش قوه قضائیه در آن جلسه قهرمانی نماینده دادستان به قرائت بخش اول کیفرخواست ۲۴۰ صفحه‌ای متهمان و دلایل انتساب جرم پرداخت.

جزییات بیشتری از جلسه اول منتشر نشد. این پرونده ۳۴ متهم دارد. جلسه دوم دادگاه پس از یک وقفه طولانی ۱۵ مهرماه به صورت علنی برگزار شد. در جلسه دوم نماینده دادستان ادامه کیفرخواست را قرائت کرد. کیفرخواستی که بیشتر آن به اتهامات محمد امامی اختصاص داشت.

محمد امامی کیست؟

محمد امامی از تهیه کنندگان جوان و مشهور سینماست که در سال‌های اخیر نامش با فساد کلان اقتصادی در صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه گره خورده بود.

او در سال‌های اخیر چند باری به همین اتهام بازداشت شد و در حالی حاضر نیز در زندان به سر می‌برد و قراری برای او صادر نشده است.

«تابو» خسرو معصومی، «ابد و یک روز» سعید روستایی، «خوب بد جلف» پیمان قاسم‌خانی و «کاناپه» کیانوش عیاری با سرمایه او ساخته شده‌اند.

او در ساخت سریال محبوب "شهرزاد" به کارگردانی حسن فتحی نیز به عنوان یکی از تهیه کنندگان فعالیت داشت. هادی رضوی نیز که از محکومان پرونده فساد در بانک سرمایه وصندوق ذخیره فرهنگیان است، تهیه کننده دیگر شهرزاد بود. رضوی به خاطر این پرونده به بیست سال حبس محکوم شد، امامی و هادی رضوی به عنوان نماد‌های فساد در سینما معرفی می‌شوند.


قهرمانی نماینده دادستان در حال قرائت کیفرخواست

جزییاتی از کیفرخواست امامی

در جلسه دوم دادگاه کیفرخواست مفصل امامی توسط نماینده دادستان قرائت شد. او به همراه امیر فرزان راد در این پرونده محوریت دارند.

در کیفرخواست آمده است: "متهم ردیف اول محمد امامی، تهیه کننده فیلم و سریال متهم است به اینکه از طریق نفوذ در مدیران وقت بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان و شرکت‌های وابسته به نهاد‌های مزبور و از مجرای پرداخت رشوه موفق شده است مبالغ قابل توجهی را در پوشش دریافت تسهیلات و ضمانت نامه و یا قرارداد حق العمل کاری از نهاد‌های مزبور برای شبکه منسوب به خود خارج کند."

اقدامات مجرمانه امام در ۷ محور مشخص شده است:
همچنین نماینده دادستان امامی را متهم کرد که در عزل و نصب‌های بانک سرمایه وصندوق ذخیره فرهنگیان از سال ۹۲ تا ۹۵ نقش داشته است.

قهرمانی در کیفرخواست از ریخت و پاش‌ها و رشوه‌های امامی گفته است از اینکه او خرید خودرو و خرید اثاثیه منزل و تهیه بلیت سفر‌های خارجی خانواده غندالی (مدیر صندوق ذخیره فرهنگیان) را از طریق شخصی انجام می‌داد. متهم محمد امامی مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان به برادر فاطمه شامانی برای حق انتشار ۲ فیلم ساخته شده توسط شامانی پرداخت کرده است.

نماینده دادستان گفت: "محمد امامی در راستای خدمات مجید زاهدی معاون اعتبارات وقت بانک سرمایه، ۲ دستگاه خودروی بی‌ام‌و ویک دستگاه آپارتمان در چیذر برای وی خریداری کرد."

او افزود: «امامی بخشی از وجوه تسهیلات دریافتی از بانک سرمایه را صرف خرید خودرو و املاک متعدد برای دوستان و آشنایان خود کرده است که از جمله آن‌ها می‌توان به خرید خودروی آئودی برای پدرش و خرید خودروی اسپورتیج برای همسر اولش مهسا پیراسته و خرید خودروی هیوندا ۲۰۱۴ برای خواهرش سارا امامی اشاره کرد.»

امامی همچنین از سوی نماینده دادستان متهم به "پولشویی" از طریق "هنرمندان" شده است.

پرونده فساد در بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان از سال ۹۵ به جریان افتاد در همان زمان شهاب‌الدین غندالی مدیرعامل صندوق بازداشت شدند. در این پرونده چهره‌های مشهوری پایشان به دادگاه باز شده و محکومیت‌های سنگین دریافت کرده اند از جمله پرویز کاظمی، وزیر رفاه دولت احمدی‌نژاد و هادی رضوی داماد محمد شریعتمداری وزیر کنونی کار و رفاه اجتماعی.

قاضی مسعودی مقام رییس دادگاه

حمایت سینماگران از امامی!

پرونده محمد امامی از همان ابتدا دارای پیچیدگی زیادی بود. دادگاه او دیرتر از متهمان دیگر برگزار شد و پرونده‌ای جداگانه برایش تشکیل شد. از طرف دیگر او به واسطه حضور گسترده‌اش در حوزه سینما از حمایت چهره‌های شناخته شده فرهنگی و هنری برخوردار است.

اوایل سال جاری تعدادی از سینماگران با انتشار نامه‌ای به سید ابراهیم رئیسی، رییس دستگاه قضا با تمجید‌های فراوان از امامی خواستار آزادی این تهیه کننده سینما شدند. این سینماگران دلیل درخواست خود را شیوع بیماری کرونا اعلام کردند. اسامی سینماگران امضا کننده نامه هم منتشر شد، اما تعدادی از آن‌ها امضای نامه مذکور را تکذیب کردند.

در نامه سینماگران، محمد امامی به عنوان تهیه کننده‌ای "نام آور"، "مایه احترام ایران و جهان"، "کارآفرین"، "خلاق"، "دیندار و معتبر و با آبرو" توصیف شده است.

در میان اسامی امضا کننده این نامه چهره‌های شاخصی همچون مجید رجبی معمار، کیانوش عیاری، نرگس آبیار، محمد حسین مهدویان، علی سرتیپی، جواد نوروزبیگی، روح الله حجازی، پیمان قاسم خانی، احمد مهرانفر، مهدی کرم پور، تینا پاکروان، سعید قطبی زاده، خسرو نقیبی و ... دیده می‌شود.

برخی دیگر از سینماگران نیز امضای نامه مذکور را تکذیب کرده اند، محسن تنابنده، مهران احمدی، روح الله حجازی و مهدی کرم‌پور از این دسته اند.

این نامه با انتقادات فراوان افکار عمومی همراه بود و گفته می‌شد متن نامه ازسوی خانواده امامی تهیه و تنظیم شده است. بسیاری از هنرمندان ناچار شدند درباره امضای خود توضیح دهند.
برچسب ها
نسخه اصل مطلب