جستجو
رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > ضرورتی برای تهیه واکسن کرونا از کشور‌های دیگر وجود ندارد

ضرورتی برای تهیه واکسن کرونا از کشور‌های دیگر وجود ندارد

ضرورتی برای تهیه واکسن کرونا از کشور‌های دیگر وجود ندارد
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: فکر نمی‌کنم در حال حاضر موثر بودن هیچ واکسنی مشخص شده باشد تصور می‌کنم ضرورتی برای تهیه واکسن از کشور‌های دیگر وجود ندارد.
مینو محرز،  در خصوص خبر پیش خرید بیست میلیون دوز واکسن کرونا از یک شرکت هندی توسط وزارت بهداشت گفت: من واقعا نمی‌دانم در حال حاضر تا چه حد چنین اقدام‌هایی ضرورت دارد. چرا که در هیچ کجای دنیا تاکنون تولید این واکسن به نتیجه نرسیده و حتی واکسن‌هایی که با روش‌های کاملا علمی در حال تولید هستند هنوز به تایید هیچ یک از مراجع علمی دنیا از جمله سازمان بهداشت جهانی (WHO)، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) و آژانس دارو‌های اروپا (EMA)
نرسیده است. این واکسن‌هایی هم که ما در ایران تلاش داریم که بسازیم در مراحل پیشرفت هست و چون فکر نمی‌کنم در حال حاضر موثر بودن هیچ واکسنی مشخص شده باشد تصور می‌کنم ضرورتی برای تهیه واکسن از کشور‌های دیگر وجود ندارد.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با اذعان به اینکه وی به عنوان یک متخصص عفونی که سال‌های طولانی تجربه مواجهه با چنین مسایلی را دارد عنوان کرد: هنوز خرید واکسن کرونا برای جمعیت زیاد را تایید نمی‌کنم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه از حدود یک ماه پیش واکسن ایرانی کرونا فاز حیوانی را شروع کرده گفت: متخصصان ما درحال حاضر در چند جا مشغول کار هستند و مراحل اولیه را گذرانده اند و منتظر انجام آزمایش انسانی هستند که پس از گرفتن تایید از کمیته علمی این واکسن را بر روی انسان هم آزمایش خواهند کرد؛ بنابراین تصور می‌کنم در شرایطی که هنوز روشن نیست تولید واکسن در دیگر نقاط جهان در چه مرحله‌ای قرار دارد برای خرید واکسن از خارج باید دست نگه داشت. ضمن اینکه خود ما هم در ایران درحال تولید واکسن هستیم که اگر قرار باشد واکسن ما مورد تایید قرار بگیرد چه بهتر که تولید خودمان را مصرف کنیم.
در ادامه مینو محرز ضمن ابراز بی اطلاعی از هزینه‌های انجام شده برای طی فرایند تحقیق و تولید واکسن ایرانی گفت: در هر صورت همچنان که یک داروی جدیدی که وارد بازار دنیا می‌شود برای تحقیقات و تولیدش میلیون‌ها دلار هزینه صورت می‌گیرد تا موثر بودنش مشخص بشود و بعد وارد بازار خواهد شد تولید و تهیه این واکسن و همه مراحل اولیه و آزمایش‌ها هم هزینه بر خواهد بود.

محرز همچنین با اشاره به تاکید همیشگی اش درباره تکیه کردن بر توان متخصصان داخلی گفت: ما در کشور خودمان مغز‌های متفکر زیادی داریم که متخصص هستند و اگر امکانات در اختیارشان گذاشته شود هرنوع واکسن یا دارویی را می‌توانند بسازند از این نظر ما بسیار خوشحال هستیم و امیدواریم که همه این‌ها با پشتیبانی دولت و دیگر نهاد‌ها به دست جوانان باهوش و متفکر خودمان انجام شود.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا برای مقابله بهتر با بیماری کووید ۱۹ توصیه‌هایی هم برای مردم و مسوولان داشت: در همه جای دنیا از امریکا و اروپا گرفته تا دیگر نقاط جهان مشکل کووید ۱۹ این است که مردم هنوز نتوانسته اند زندگی و عادات خودشان را با کرونا وفق بدهند و همچنان کرونا را جدی نگرفته اند. برای همین مسافرت‌ها و تجمعات همچنان ادامه پیدا می‌کند و نتیجه اش افزایش شیوع این بیماری خواهد بود. آن هم در شرایطی که هنوز درمان قطعی و واکسن موثر برای این بیماری وجود ندارد.
برچسب ها
نسخه اصل مطلب