جستجو
رویداد ایران > استان ها > یزد| بلای خشکسالی در شهر بادگیرها

یزد| بلای خشکسالی در شهر بادگیرها

بیش از 15 سال است که خشکسالی گریبان‌گیر استان یزد است و این معضلی شده است برای استانی که درصد قابل‌توجهی از اقتصادش در حوزه کشاورزی تأمین می‌شود.

کشاورزی تنها حوزه‌ای نیست که با کمبود بی‌آبی در عطش است حوزه‌‌های صنعت و مهم‌تر از همه مسئله شرب هم در عطش‌ این اکسیر گران‌بهای زمین‌گیر افتاده است.

بااین‌وجود مهم‌ترین مسئله و معضلی که این روزها به دلیل کمبود آب با آن روبرو هستیم مسئله تغییر رنگ و مزه آب شرب است. در برخی مناطق به‌ویژه شهر یزد این معضل از کمبود آب ناشی است تا حدی که در ساعاتی با کمبود فشار آن مواجه هستیم.

مدیرکل هواشناسی استان یزد در این رابطه از پیش‌بینی بارش‌های فصلی در سه ماه آینده گفت و اظهار داشت: بارش‌های استان در پاییز امسال به سمت نرمال شدن پیش می‌رود.

رضا برهانی ادامه داد: نرمال شدن میزان بارش‌های استان نسبت به اقلیم موجود، به معنای رفع مشکل بی‌آبی نیست و این بدین معنی است که تا حدی بارش‌ها افزایش پیدا می‌کند.

او که به حدود 15 سال خشکسالی یزد اشاره کرد، افزود: برای جبران سال‌ها خشکسالی یزد بارشی بیش از این مقدار در سال نیاز است و این مقدار بارش سه‌ماهه پاییز جوابگوی 15 سال خشکسالی یزد نیست و مردم هنوز هم باید به فکر کمبود آب باشند.

درحالی‌که برهانی راه‌حل عملی مقابله با کمبود بارش و ایجاد بارندگی را تحت مدیریت سازمان‌های دیگر دانست درباره برخی راه‌های قابل‌استفاده در این زمینه گفت: مقابله با جنگل‌زدایی و فعالیت‌های صنعتی مضر برای هوا و... همگی باعث اصلاح وضع موجود می‌شود اما چیزی که از همه عیان‌تر است تغییر اقلیم آب‌وهوایی زمین است.

او درباره تغییر اقلیم آب‌وهوایی زمین گفت: عدم مدیریت جهانی در استفاده از منابع مضر بر هوا باعث تغییر اقلیم آب‌وهوایی زمین شده که نتیجه آن گرم‌تر شدن زمین است. ایران و یزد هم از این قاعده مستثنا نیستند و دچار این گرما شده‌اند و به جهت اینکه یزد آب‌وهوای خشک‌ دارد این تغییر بیشتر احساس می‌شود.

او درباره مجموع بارندگی استان گفت: در طول سال‌های گذشته در حدود 97 میلی‌متر سهم بارندگی استان بوده است که این میزان در سال زراعی منتهی به مهر 97 حدود 69 میلی‌متر و در سال زراعی منتهی به مهر 96 حدود 83 میلی‌متر بوده است. این یعنی 15 درصد کاهش بارندگی نسبت به سال زراعی گذشته و 39 درصد کاهش نسبت به سال‌های قبل در میزان بارندگی وجود داشته است.

او کمترین بارش را در سال جاری منتهی به مهر 97 آن‌هم سهم شهرستان یزد با 35 میلی‌متر و بیشترین را سهم شهرستان تفت با 102 میلی‌متر عنوان کرد.

برهانی درباره کاهش بارندگی در شهرستان‌های استان هم گفت: شهرستان خاتم با 60 درصد کاهش بارندگی در صدر این جدول و میبد با یک درصد کاهش بارندگی در رتبه آخر این جدول قرار دارند.

او از استمرار رتبه اول یزد به‌عنوان کم بارش‌ترین استان کشور خبر داد و از استعداد سه هزار میلی‌متری تبخیر آب گفت و تصریح کرد: معضل آب را می‌توان این‌گونه متوجه شد که گرمای استان به حدی است که می‌تواند یک دریاچه با ارتفاع سه هزار میلی‌متر را در طول یک سال تبخیر کند. این در حالی است که میزان متوسط بارندگی استان تنها 97 میلی‌متر در سال است.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب