رئیس مرکز اسلامی گلستان:
اخلاق حسنه پیامبر(ص)، معجزهای فراتر از شمشیر بود / کرامت انسانی نباید قربانی مطامع دنیوی شود
حجتالاسلام نورعلی دیلم، در مراسم گرامیداشت سالروز شهادت حضرت امام زینالعابدین (ع) در مرکز خدمات حوزه های علمیه استان گلستان، با اشاره به جایگاه رفیع اخلاق در اسلام گفت: یکی از اهداف والای بعثت پیامبر اکرم (ص)، تکمیل مکارم اخلاقی در جامعه بشری بوده است و این مسأله در آیات قرآن و احادیث اهل بیت (ع) بهوضوح بیان شده است.
رئیس مرکز اسلامی گلستان، با استناد به حدیث شریف "إنما بعثت لأتمم مکارم الأخلاق" افزود: اگر اخلاق در انسان نهادینه شود، هم موجب سعادتمندی دنیوی و هم رستگاری اخروی خواهد شد و اگر کسی فاقد مکارم اخلاقی باشد، باید با تضرع و دعا از خداوند طلب کند تا به این زینت انسانی مزین شود.
حجت الاسلام دیلم، در ادامه به اهمیت صفت کریم، در معارف دینی اشاره کرد و گفت: خداوند، قرآن، پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (ع) همگی با صفت کریم توصیف شدهاند. کریم کسی است که اهل عفو، گذشت، عدالت و احسان باشد و در مواجهه با خطاهای مردم، کرامتمندانه برخورد کند.
وی افزود: امام علی (ع) میفرمایند؛ "الکریم یعفو عند القدرة"، انسان کریم در اوج قدرت هم گذشت میکند و به جای انتقام، بخشش را برمیگزیند.
رئیس مرکز اسلامی گلستان، در ادامه با اشاره به آیه شریفه "ولقد کرمنا بنیآدم" گفت: کرامت در اسلام دو نوع دارد، کرامت ذاتی که خداوند به همه انسانها عطا کرده است و کرامت اختیاری که با تقوا و عقلمداری بهدست میآید. انسان باید تلاش کند تا هر دو کرامت را حفظ و ارتقا دهد، وگرنه در مسیر سقوط به پستی خواهد افتاد.
حجتالاسلام دیلم، با بیان داستانهایی از سیره پیامبر (ص)، امام علی (ع) و امام حسین (ع)، اظهار داشت: پیامبر اسلام (ص) با خلق نیکو و دعوت به محبت، توانست اعراب جاهلی را به امتی اخلاقمدار تبدیل کند، امتی که بعدها اسوهی ملتها شد.
وی در پایان با اشاره به نقش مهم اخلاق در پیروزیهای سیاسی و نظامی محور مقاومت گفت: اگر امروز دشمنان اسلام از نام مقاومت و ولایت فقیه واهمه دارند، بهخاطر پیوند عمیق بین اخلاق، دیانت و سیاست در گفتمان انقلاب اسلامی است. باید کرامت و بزرگواری را در همه ساحتهای جامعه احیا کنیم.