توسعه خدمات محلهمحور و توانبخشی در بهزیستی قم / افزایش دو برابری خدمتگیرندگان و آغاز احداث دهکده سالمندی
به گزازش خبرنگار رویداد ایران از قم،سید صادق میرئی مدیرکل بهزیستی قم، در نشست خبری ظهر سهشنبه در سالن جلسات ادارهکل بهزیستی با اشاره به سیاستهای جدید این سازمان اظهار داشت: قانون وظایفی را برای بهزیستی در حوزه حمایت از افراد دارای معلولیت، کودکان بیسرپرست و بدسرپرست، زنان آسیبدیده، معتادان و نیازمندان خدمات تخصصی و پیشگیرانه تعیین کرده که در حال حاضر بهصورت گسترده در استان دنبال میشود.
وی افزود: ۲۳ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی استان هستند که از مهمترین نیازهای آنان تأمین معیشت و کمکهای مالی است. در همین راستا، طی یک سال گذشته تعداد خدمتگیرندگان دو برابر افزایش یافته است.
گسترش مراکز خدماتی و حمایت از معلولان
میرئی از افزایش مراکز خدمترسانی در استان خبر داد و گفت: ۹ مرکز جدید نگهداری و حمایت از معلولان و کودکان بیسرپرست با کمک خیرین در قم، دستجرد، طایقان، قاهان و جنداب ایجاد شده و برخی نیز در حال ساخت است. با تکمیل این مراکز، تعداد کل مراکز فعال از ۴۸ به ۵۷ مرکز افزایش مییابد که منجر به افزایش ۳۰ درصدی ظرفیت خدمترسانی خواهد شد.
اجرای طرحهای محلهمحور و سلامت اجتماعی
مدیرکل بهزیستی قم با اشاره به رویکرد جدید سازمان در اجرای طرحهای محلهمحور گفت: در قالب طرح «بهزیستمحله» و «سلام»، خدمات اجتماعی، سلامت روان، پیشگیری از آسیبها، مشاوره، ارجاع سالمندان، توانمندسازی و آموزش سبک زندگی سالم در بستر ۵ هزار محله شهری و روستایی کشور پیادهسازی میشود. وی افزود: این طرحها بر مشارکت مردمی، ظرفیت خیرین، و تسهیل دسترسی محلی به خدمات بهزیستی متمرکز است.
آغاز ساخت دهکده سالمندان و توسعه حملونقل ویژه معلولان
میرئی در ادامه از تصویب طرح دهکده سالمندی در استان خبر داد و گفت: در کمیسیون ماده ۶۹، ۷۰ هکتار از اراضی ملی در مسیر کهک به ورجان برای احداث این دهکده در نظر گرفته شده است. این پروژه با استفاده از منابع غیردولتی و مشارکت خیرین اجرا خواهد شد.
وی همچنین از اضافه شدن ۵ دستگاه تاکسی ون مجهز به بالابر ویلچر به ناوگان حملونقل عمومی قم خبر داد که گامی در راستای تسهیل رفتوآمد معلولان محسوب میشود.
خدمات توانبخشی و حمایتهای مالی
در ادامه این نشست، محمدرضا رحیمی، معاون توانبخشی بهزیستی قم، گفت: تاکنون ۱۴ هزار نفر مستمری، ۱۷۰۵ نفر حق پرستاری و بیش از ۲ هزار نفر کمکمعیشتی از بهزیستی دریافت میکنند و حدود ۲ هزار نفر در صف انتظار خدمات قرار دارند.
وی افزود: در سال گذشته، ۲۶ میلیارد تومان برای تأمین لوازم بهداشتی، کمکمعیشتی و خدمات درمانی مددجویان هزینه شده و ۴۶ مرکز پیشگیری از معلولیت در حوزههای بینایی، شنوایی، ژنتیک و ... در استان فعال هستند.
پایداری خدمات در بحرانها و خطوط مشاوره ۱۴۸۰ و ۱۲۳
مدیرکل بهزیستی قم با اشاره به جنگ تحمیلی اخیر، گفت: در جریان حملات ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی، خدمات بهزیستی در استان پایدار ماند و هیچ اختلالی در مراکز نگهداری رخ نداد. وی از فعالیت شبانهروزی خطوط تلفنی ۱۴۸۰ (مشاوره روانشناسی) و ۱۲۳ (اورژانس اجتماعی) در آن ایام خبر داد.
وی همچنین از فعالیت تیم محب (مشارکت همگانی برای بهبودی) پس از حوادث تروریستی اخیر خبر داد و گفت: خدمات مشاورهای و روانشناختی گستردهای به آسیبدیدگان ارائه شده است.