اختلال در اینترنت مرگ اکوسیستم استارتاپی را به همراه دارد/ ۱.۵ میلیون ضرر برای هر ساعت قطع اینترنت
به گزارش گروه رسانهای شرق،
انجمن صنفی کسبوکارهای اینترنتی در نامهای به وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، خواسته که به بحران فزاینده و خسارتبار ناشی از اختلالات مستمر و سیستماتیک در شبکه اینترنت کشور هرچه سریعتر پایان دهند. این انجمن اخطار داده که ادامه این روند، «مرگ اکوسیستم استارتاپی» را که پیشتر نسبت به آن هشدار داده شده بود، به یک واقعیت قریبالوقوع تبدیل خواهد کرد. طبق اعلام انجمن در این نامه، هر ساعت قطعی اینترنت به شکل خوشبینانه ۱.۵ میلیون دلار به کسبوکارها زیان زده است.
در این نامه اعلام شده که اختلالهای اخیر که همزمان با شروع جنگ دوازده روزه اسرائیل و ایران اتفاق افتاده و با وجود آتشبس همچنان ادامه دارد، ضربات سنگینی به کسبوکارهای اینترنتی زده است: «دستکاری هدفمند DNSها، مسدودسازی IPها، کاهش عمدی کیفیت خدمات و محدودسازی ارتباط با اینترنت جهانی به روشهای متعدد میشود، ضربات جبرانناپذیری بر پیکره اقتصاد دیجیتال وارد کرده است.»
انجمن صنفی کسبوکارهای اینترنتی به شکل خوشبینانه اعلام کرده که به ازای هر ساعت قطعی اینترنت، شاهد زیان بیش از ۱.۵ میلیون دلاری به کسبوکارها هستیم. انجمن تاکید کرده که بیش از ۴۰۰ هزار کسبوکار کوچک و متوسط که معیشت میلیونها ایرانی به آنها وابسته است، در معرض نابودی کامل قرار گرفتهاند و همین حالا هم شاهد موج گستردهای از تعدیل نیروها، توقف سرمایه گذاری در اکوسیستم استارتاپی و همینطور اعلام توقف فعالیت شرکتها یا به عبارت دیگر ورشکستگی آنها هستیم.
از سوی دیگر انجمن اعلام کرده که این شرایط اینترنتی زیانهایی فراتر از زیان مالی داشته است: «فراتر از زیانهای مالی، «فروپاشی اعتماد» در میان مصرفکنندگان و سرویس دهندگان و آسیب جدی به سرمایه انسانی از طریق مهاجرت گسترده نخبگان فناوری، خساراتی عمیقاً نگرانکننده هستند که آینده این زیستبوم را تهدید میکنند.»
این انجمن اخطار داده که ادامه این روند، «مرگ اکوسیستم استارتاپی» را که پیشتر نسبت به آن هشدار داده شده بود، به یک واقعیت قریبالوقوع تبدیل خواهد کرد.
در نهایت انجمن صنفی کسبوکارهای اینترنتی خواستار مجموعه اقداماتی شده است، از جمله:
۱. پایان دادن بیدرنگ به تمامی انواع کاهش کیفیت خدمات مانند دستکاری DNS، فیلترینگ پروتکلها (نظیر QUIC) و کاهش عمدی سرعت که ثبات شبکه را هدف قرار میدهد.
۲. راهاندازی یک داشبورد وضعیت عمومی و آنی (Public Status Dashboard) برای اطلاعرسانی در مورد تمام حوادث شبکه که جزئیات علت فنی، مدت زمان مورد انتظار و اقدامات اصلاحی را به طور دقیق و شفاف (به دور از آمارهای غیرواقعی و فریبنده) بیان کند.
در پایان انجمن ضمن هشدار نسبت به عواقب تداوم وضعیت فعلی، بار دیگر آمادگی کامل بخش خصوصی برای همکاری سازنده با دولت به منظور ساختن آینده دیجیتال پایدار برای ایران را اعلام
کرده است. به باور هیئت مدیره انجمن صنفی کسبوکارهای اینترنت بای همکاری، شفافیت و اولویتبندی منافع ملی اقتصادی، میتوان بر این بحران فائق آمد.
منبع: sharghdaily-1026539