جستجو
رویداد ایران > چندرسانه ای > ویدئو > ببینید؛ شبیه‌سازی تکان‌دهنده‌ای که اثر انفجار بمب هسته‌ای بر بدن انسان را نشان می‌دهد

ببینید؛ شبیه‌سازی تکان‌دهنده‌ای که اثر انفجار بمب هسته‌ای بر بدن انسان را نشان می‌دهد

حتی کسانی که از انفجار اولیه جان سالم به‌در می‌برند، ممکن است سال‌ها بعد بر اثر پرتوگیری بالا به سرطان و بیماری‌های لاعلاج مبتلا شوند. پرتوها بی‌رنگ، بی‌بو و بی‌مزه‌اند، اما بافت‌ بدن را به‌سرعت نابود می‌کنند.

یک شبیه‌سازی‌ که به‌تازگی منتشر شده، به‌روشنی نشان می‌دهد حتی افرادی که بیش از سه کیلومتر با محل انفجار بمب هسته‌ای فاصله دارند، در امان نیستند. این ویدئو که توسط حساب یوتیوبی به‌نام (atomic marvel) ساخته شده، جزئیات هولناکی از پیامدهای انفجار هسته‌ای را در پنج منطقه‌ نمایش می‌دهد. در چنین انفجاری، بخت و جان افراد تنها به فاصله‌ آن‌ها از کانون انفجار وابسته است.

منطقه‌ یک: بین ۱.۲۷ تا ۳.۲۷ کیلومتر

افرادی که در این محدوده قرار دارند، ابتدا با نور خیره‌کننده‌ و فوق‌العاده داغ بمب مواجه می‌شوند که شبکیه‌ چشم آن‌ها را می‌سوزاند و باعث کوری می‌شود. بلافاصله پس از آن، تابش شدید پرتوها موجب سوختگی درجه دو پوست می‌شود. موج صوتی عظیمی که به‌دنبال انفجار ایجاد می‌شود، می‌تواند باعث ناشنوایی موقت یا دائمی شود. بااین‌حال، آن‌ها در مقایسه با افراد نزدیک‌تر، خوش‌شانس محسوب می‌شوند.

منطقه‌ دو: بین ۶۰۰ متر تا ۱.۲۷ کیلومتر

در این منطقه، موج انفجار آن‌چنان شدید است که افراد را بی‌درنگ نقش بر زمین می‌کند. خطر ضربه‌ مغزی، آسیب‌ به گوش و پارگی پرده‌ گوش بسیار بالاست. سوختگی‌ها در این فاصله از نوع درجه‌ سه و بسیار گسترده است.

منطقه‌ پنج: کمتر از ۲۰۰ متر

در این ناحیه که به‌نوعی نقطه‌ صفر انفجار محسوب می‌شود، بدن افراد پیش از آن‌که حتی دردی احساس کنند، تبخیر می‌شود. دمای هوا در لحظه‌ انفجار از هسته‌ خورشید هم داغ‌تر می‌شود و همه چیز به پلاسما، یعنی گاز فوق‌داغ، تبدیل می‌شود.

ویدئو تنها بخش کوچکی از فاجعه را نشان می‌دهد

این شبیه‌سازی در دشتی باز اجرا شده، نه در شهرهایی که هدف اصلی حملات هسته‌ای خواهند بود. در مناطق شهری، شیشه، فلز و بتنِ ساختمان‌ها تبدیل به ترکش‌های مرگ‌بار خواهند شد. آتش‌سوزی‌ گسترده، دود سمی و ریزش ساختمان‌ها، بسیاری از بازماندگان را به کام مرگ خواهد کشاند.

امکان نجات چقدر است؟

شانس زنده‌ماندن، بیشتر به مکان افراد در زمان انفجار بستگی دارد. اما توصیه‌هایی برای مواقع اضطراری هسته‌ای وجود دارد:

    بلافاصله به داخل ساختمان پناه ببرید؛ این کار تا ۸۵٪ از تماس با پرتوها جلوگیری می‌کند.
  • حتی اگر ساختمان ضعیف باشد، باز هم از بودن در فضای باز بهتر است.
  • در صورت حضور در نزدیکی محل انفجار، لباس‌ها را درآورید تا ۹۰٪ آلودگی برطرف شود و سپس دوش بگیرید.
  • ممکن است لازم باشد تا دو روز داخل فضای بسته بمانید.

منبع: روزیاتو

منبع: faradeed-249137

برچسب ها
نسخه اصل مطلب