تصاویر؛ 10 خودروی افسانهای ژاپن که شایسته بازگشت هستند؛ از FJ کروزر تا نیسان GT-R
در اواخر دهه ۸۰، اقتصاد ژاپن در اوج شکوفایی بود و این رونق، خودروسازان این کشور را به توسعه خودروهای جسورانهای سوق داد تا پاسخگوی نیاز مشتریان ثروتمندی باشند که جیبهایشان پر از پول بود. خودروهایی مانند نیسان اسکایلاین GT-R R32 و هوندا NSX این دوره متولد و به نمادهایی ماندگار تبدیل شدند. بسیاری از این خودروهای نمادین اما به دلایل مختلفی مانند تغییر تقاضای بازار، قوانین سختگیرانهتر زیستمحیطی یا تغییر استراتژیهای برند از روی خط تولید کنار رفتند و هرچند برخی از آنها با نسلهای مدرن بازگشتهاند اما بسیاری دیگر در صفحات تاریخ آرام گرفتهاند. ما معتقدیم برخی از این خودروهای ژاپنی آنقدر ارزشمند هستند که نباید به فراموشی سپرده شوند. در ادامه، ۱۰ خودروی ژاپنی نمادین را معرفی میکنیم که بهطورقطع شایسته بازگشت به خط تولید هستند.
هوندا NSX
هوندا سابقهای درخشان در ساخت خودروهای اسپرت جدی دارد و یکی از برجستهترین آنها S2000 بود. این خودروی کوچک، سبک و چابک، بر خلوص رانندگی تمرکز داشت تا قدرت و پرفورمنس افراطی. این رویکرد به پیشرانهٔ S2000 هم تسری یافت، یک موتور ۴ سیلندر تنفس طبیعی که قدرتی کافی برای رانندگی هیجانانگیز را فراهم میکرد. موتور ۲ لیتری اولیه ۲۴۰ اسب بخار تولید میکرد که با نسبت ۱۲۰ اسب بخار به ازای هر لیتر، بالاترین خروجی را در میان موتورهای تنفس طبیعی تولیدی در زمان خود داشت. در بازار آمریکا، حجم موتور بعدها به ۲.۲ لیتر افزایش یافت تا گشتاور بیشتری ارائه دهد. شایعات درباره جانشین S2000 حتی پیش از توقف تولید در سال ۲۰۰۹ وجود داشت اما با توجه به تمرکز کنونی هوندا بر الکتریکیسازی، بازگشت یک خودروی اسپرت سبک و متمرکز مانند S2000 بعید به نظر میرسد.
میتسوبیشی لنسر اوولوشن
مدتها پیش از آنکه دومینیک تورتو این مزدای جذاب را در فیلم سریع و خشن براند، RX-7 در محافل خودرویی به یک افسانه تبدیل شده بود. موتور وانکل آن جذابترین ویژگی این ماشین بود اما RX-7 چیزی فراتر از موتور وانکل قدرتمند و دور بالا بود؛ وزن سبک، هندلینگ چابک و طراحی خیرهکننده نسل سوم هنوز هم نگاهها را به خود جلب میکند. مزدا پس از RX-7، مدل RX-8 را با موتور وانکل و چهاردر معرفی کرد که هرچند همچنان جذاب بود اما به دلیل فقدان توربوشارژر خاص RX-7، آرامتر به نظر میرسید. مزدا علاقه خود به احیای خودروهای اسپرت روتوری را ابراز کرده اما مصرف بالای سوخت و مصرف روغن در موتورهای وانکل، این کار را دشوار کرده است.
نیسان GT-R
هرچند GT-R همیشه بهمراتب ارزانتر از سوپراسپرتهایی بود که میتوانست در پیست با آنها رقابت کند اما هنوز هم خودروی ارزانقیمتی بهحساب نمیآمد. به همین دلیل، نیسان خودروهای اسپرت قابلدسترستری مانند سیلویا را در کنار GT-R عرضه کرد. بهترین نسل سیلویا نسل آخر با طراحی جذاب، بهبود شاسی و پیشرانهٔ توربوشارز با قابلیت تیونینگ بالا بود با کد S15 شناخته میشد. تولید سیلویا در سال ۲۰۰۲ بدون معرفی جانشین متوقف شد. بااینحال، ایوان اسپینوسا، مدیر جدید محصولات نیسان، علاقه خود به احیای نام سیلویا را ابراز کرده است. او میگوید چالش اصلی، یافتن توجیه اقتصادی در بازاری است که روزبهروز به شاسیبلندها و خودروهای الکتریکی گرایش بیشتری پیدا میکند.
سوبارو WRX STI
سوزوکی سامورایی که از سال ۱۹۸۵ تا ۱۹۹۵ در آمریکا فروخته شد، بر پایه نسل دوم جیمنی ساخته شده بود و یک آفرودر کوچک اما بسیار توانمند بود. جیمنی همچنان در برخی بازارها با نسل چهارم خود موفق است اما سامورایی کنار رفت. سرسختی و تواناییهای آفرود عالی همراه با ظاهر جذاب و قیمت پایه حدود ۶ هزار دلار، سامورایی را در آمریکا به رقیبی برای جیپ رانگلر تبدیل کرد و حتی فروش بیشتری نسبت به آن داشت اما با خروج سوزوکی از بازار آمریکا، بازگشت سامورایی به این کشور بعید به نظر میرسد.
تویوتا FJ کروزر
تویوتا MR2 یک خودروی اسپرت موتور وسط جذاب با هندلینگ چابک، رانندگی لذتبخش و قیمتی معقول بود. آخرین مدل MR2 در سال ۲۰۰۵ از بازار آمریکا کنار رفت. نسل سوم نسبت به نسل دوم که شبیه یک فراری کوچک بود و هنوز هم طرفداران زیادی دارد، آرامتر بود. حالا امیدها برای احیای این خودرو در حال افزایش است زیرا در نمایشگاه خودروی توکیو ۲۰۲۳، تویوتا کانسپت FT-Se را رونمایی کرد که یک خودروی اسپرت الکتریکی با تناسبات موتور وسط بود. سپس در نمایشگاه توکیو ۲۰۲۵ نیز یک GR یاریس کانسپت موتور وسط معرفی شد که برای آزمایش موتور چهار سیلندر ۲ لیتری توربوشارژ جدید تویوتا استفاده خواهد شد.
منبع: خبرآنلاین
منبع: faradeed-249105