تصاویر؛ دوزیست، منفک با متریال ارزان؛ ویلای آخر هفته چشم معماران را گرفت
کلانشهر تهران که خود این شهر نیز شهری مهاجر پذیر با تنوع فرهنگی متفاوت است بیشترین حجم توریست داخلی این منطقه را دارا می باشد. این شهرها در اواخر هفته تنوع بافت اجتماعی متفاوتی را تجربه میکنند و این روستا (ناتل) هم از هجوم خواستاران خانه دوم که عموماً تهرانی هستند دور نمانده و تعداد زیادی خانه ویلایی نا همگون نامتناسب با معماری بومی ساخته اند که تبدیل به رقیب جدی برای الگو های محلی شده اند. در بافت این مناطق هیچ گونه زمینه و هویت ثابتی وجود ندارد و صرفا سلایق مهاجرین به شکل های مختلف در آن ظهور پیدا کرده است. این پروژه توسط معمار مسئول محمد خاوریان اجرا شده است.
کارفرمای این پروژه دارای ذهنیتی سنتی و مهاجر از یک منطقه درونگرا به تهران و در طبقه اقتصادی متوسط بود که از مازاد درآمد خود دو پلاک زمین کوچک مجاور هم را خریداری کرده بود و تصمیم به تجمیع دو زمین و ساختن یک ویلا در مرکز این دو زمین داشت. پیشینه ذهنی سنتی و درونگرای کارفرمای پروژه در بستر برون گرای مناطق شمالی اصلی ترین چالش پیش روی بود.
بهترینهای معماری و دکوراسیون داخلی
معمار توضیح می دهد: تلفیق این دو، مفهومی متضاد را برای ما ایجاد کرد. ما می خواستیم که این ویلا نه تنها به لحاظ فردی و بیانی، نماینده بستر خود باشد،بلکه نیازها و دغدغه های ساکنین پروژه را بر آورده سازد و این تضاد تبدیل به موضوع اصلی ما برای طراحی بود.علاوه بر تضاد بین الگوی همسو با آن منطقه از نظر اقلیم وشرایط اجتماعی مردم آن منطقه و کارفرمایی که از یک کانتکست متفاوت وبافت اجتماعی و اعتقادی متفاوت که برای گذران آخر هفته خود وارد این روستاها می شوند بودیم اقتصاد ضعیف کارفرما هم یکی از چالش های مهم پیش روی ما بود.
سازماندهی جداره های داخلی و خارجی
درخواست کارفرما از نظر مورفولوژی متناسب با بودجه اش نبود و از ما ساختمانی می خواست که شباهتی با ساختمان های ارزان قیمت نداشته باشد. بر همین اساس ما یک استراتژی برای مورفولوژی فرم آن در نظر گرفتیم که هزینه اضافی زیادی به پروژه تحمیل نکند.
استفاده از دیوار بنایی ساده به عنوان پوشاننده ارزان قیمت و دارای قابلیت ساخت با نیروهای غیر متخصص محلی یکی از راهکارهای ما برای این هدف بود. ما تصمیم گرفتیم که طراحی نما و فضاهای داخلی را با همین عنصر دیوار در نظر بگیریم و با شکل دادن این عنصر در قسمت بیرونی حجم و نمای ساختمان را از آن به وجود آوریم و از درون وید و فضاهای داخلی را با همان یک لایه دیوار دیتیل حداقلی و بدون تزیینات سازماندهی کنیم.
منبع: چیدانه
منبع: faradeed-246485