جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > گنج «سُم‌های طلایی اسب» از مقبرۀ 2 هزارسالۀ «ارباب چینی» بیرون آمد

گنج «سُم‌های طلایی اسب» از مقبرۀ 2 هزارسالۀ «ارباب چینی» بیرون آمد

در سال ۲۰۱۵ یکی از شگفت‌انگیزترین کشفیات باستان‌شناسی چین در آرامگاه «اربابِ ایالت های‌هون» در استان جیانگ‌شی انجام شد؛ کشفی که پس از گذشت ده سال، همچنان توجه محققان و علاقه‌مندان تاریخ را به خود جلب می‌کند.

فرادید| این آرامگاه که مربوط به دوران دودمان هان غربی (۲۰۶ پیش از میلاد تا ۲۴ میلادی) است، به گفته کارشناسان، سالم‌ترین و کامل‌ترین گور سلطنتی کشف‌شده از آن دوران به شمار می‌رود.

به گزارش فرادید؛ این محوطه باستانی با وسعتی حدود ۴۰ هزار متر مربع، شامل هشت گور و محل دفن ارابه‌ها بود. طی کاوش‌هایی که از سال ۲۰۱۱ آغاز شد و تا ۲۰۱۵ ادامه یافت، هزاران شیء تاریخی، از جمله بیش از ۱۰ تن سکه برنزی «ووژو»، هزاران وسیله از طلا، برنز و آهن، قطعات یشم، تخته‌های چوبی و کتیبه‌های بامبو از این محوطه به دست آمد.

50 سکۀ طلایی بزرگ که در مقبره کشف شدند

یکی از جالب‌ترین یافته‌ها در این مقبره، ظرفی برنزی با پایه‌های سه‌گانه بود که درون آن بقایای شاه‌بلوط و زغال یافت شد. کارشناسان این ظرف را نوعی «دیگچه» برای تهیه خوراک سنتی چینی مانند «هات‌پات» دانسته‌اند که نشان می‌دهد این نوع غذا، در میان اشراف آن دوران محبوب بوده است.

محوطۀ این مقبره حدود 40 هزار متر مربع مساحت داشت

بیش از ۱۰ هزار شیء تاریخی طی این کاوش‌ها به‌دست آمد و در همان سال، برخی از آن‌ها برای مدت محدودی در موزه استانی جیانگ‌شی به نمایش گذاشته شد. با اینکه از این کشف ده سال می‌گذرد، هنوز هم پژوهش‌ها درباره آن ادامه دارد و یافته‌های آن، تصویری ارزشمند از زندگی، هنر، باورها و سبک زندگی اشراف چین باستان به ما ارائه می‌دهد.

منبع: faradeed-246063

برچسب ها
نسخه اصل مطلب