سیامک یوسفی کارشناس ژیمناستیک در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره عملکرد تیم ملی ژیمناستیک در مسابقات قهرمانی آسیا و ثبت یک حرکت جدید به نام الفتی در این مسابقات گفت: اول از همه، مدال طلای مهدی الفتی برای اولین بار در تاریخ ژیمناستیک ایران در مسابقات آسیایی و همچنین برنز سیاوش سیاهی را به جامعه ژیمناستیک، جامعه ورزش و مردم ایران تبریک میگویم و امیدوارم از این دو مدال لذت برده باشند.
وی افزود: مسابقات قهرمانی آسیا در بخش مردان با حضور کشورهای قدرتمندی مانند کره جنوبی، چین، ژاپن، فیلیپین و قهرمانان جهان و المپیک برگزار شد. حضور قهرمانان جهان و ورزشکاران المپیکی را که قبلاً در میادین جهانی دیده بودم، در این مسابقات مشاهده کردم بنابراین سطح فنی و کیفی رقابتها بسیار بالا بود. در این مسابقات مهدی الفتی کار بسیار بزرگی انجام داد و در رقابت با آقای کارلوس یولو، قهرمان المپیک از فیلیپین در وسیله پرش خرک، موفق شد او را شکست دهد و مدال طلای این ماده را به گردن بیاویزد. این موفقیت حاصل تمرینات مداوم الفتی با مربی ایرانی، رضا خیرخواه، و اردوهای مستمر فدراسیون ژیمناستیک بود.
وی در مورد حرکتی که الفتی به نام خودش ثبت کرد، گفت: حرکتی که مهدی الفتی اجرا کرد، از نظر فنی سختترین حرکت پرش خرک است و بالاترین ارزش نمرهای را در کتابچه قوانین داوری دارد. در حال حاضر، تنها ژیمناستی است که این حرکت را انجام میدهد. این حرکت بسیار خطرناک و ریسکی است و نیاز به آمادگی ذهنی و جسمانی بالایی دارد. این موفقیتها با دانش مربی ایرانی اتفاق افتاده و من از طرف خودم به او خسته نباشید میگویم.
یوسفی تأکید کرد: الفتی حرکت پر ریسکی انجام داد و به خصوص اینکه او در مرحله فینال این حرکت را انجام داد و این نشانه اردو و تمرینات مناسب این ورزشکار ایرانی بود که با حمایت فدراسیون و دانش مربی ایرانی رقم خورد. من حتی باخبرم که پیشنهاداتی از کشورهای آسیایی به سرمربی تیم ملی شده اما او به خاطر علاقهای که به ایران دارد این پیشنهادات را نپذیرفته است. زمانی که الفتی این حرکت را اجرا کرد، تمام سایتها و صفحات تخصصی ژیمناستیک در دنیا این حرکت را به عنوان تیتر اخبارشان قرار دادند. کشورهایی که حرکتهایشان در کتابچه داوری ثبت میشود، عموماً صاحب سبک هستند، مثل چین، ژاپن، آلمان، آمریکا و روسیه و حالا نام ایران هم در کنار آنها آمده است. او با بالاترین نمره این حرکت را به نام خودش ثبت کرد و او با این افتخارآفرینی یک خط و نشان برای همه رقبایش در المپیک و جهانی کشید. او در این مسابقات از قهرمان المپیک عبور کرد و حالا باید همه حریفان منتظر الفتی باشند که یکی یکی آنها را از میدانها دور میکند.
یوسفی در پاسخ به انتقادات درباره اعزام محدود ورزشکاران گفت: ما هیچ زمانی با نگاه گلخانهای موافق نیستیم. بنده از نزدیک برنامهریزیهای فدراسیون را دنبال میکنم و میدانم که چنین رویکردی وجود ندارد. تیم ملی نوجوانان با ترکیب کامل به مسابقات جهانی اعزام شد و مقام اول را کسب کرد. تیم ملی جوانان نیز کامل به مسابقات آسیایی اعزام شد و امیرمحمد رحمانی در وسیله حلقه مدال نقره گرفت. اینها همه نتیجه برنامهریزی فدراسیون است تا ورزشکاران بهصورت پلکانی از رده نوجوانان به جوانان و سپس بزرگسالان وارد شوند. رشته ژیمناستیک زمانبر است و نمیتوان امروز کار کرد و فردا قهرمان ساخت. تمرینات روز دنیا در حال حاضر توسط رده جوانان زیر نظر مربیان برجستهای همچون آقای طاهرخانی انجام میشود و این ورزشکاران بهزودی به تیم ملی بزرگسالان اضافه خواهند شد.
وی درباره چرایی اعزام تنها دو ورزشکار به رقابتهای آسیایی اظهار داشت: اعزام محدود به این دلیل بود که با نفراتی به مسابقات برویم که شانس مدال دارند. بنده در اردوهای تیم ملی بزرگسالان شاهد تلاش ورزشکاران بودم و نفرات مستعدی داریم که باید بیشتر تمرین کنند و تحت نظر مربیان ملی قرار بگیرند تا به سطح لازم برای اعزام به مسابقات بینالمللی برسند. من چند بار به اردوی تیم ملی سر زدم، ما ورزشکاران خوبی داریم که باید زیر نظر مربی بیشتر تمرین کنند. نفرات دیگری داریم که همگی جوان هستند و به تازگی به تیم ملی بزرگسالان اضافه شدند و قطعاً در مسابقات بعدی آنها اعزام خواهند شد اما باید تجربه کافی را زیر نظر مربی به دست بیاورند.
یوسفی بااشاره به کمبود تجهیزات در ژیمناستیک ایران گفت: از نظر تجهیزات و سختافزار شرایط بسیار دشوار است. ما با وسایلی تمرین میکنیم که برخی از آنها متعلق به ۲۰ تا ۳۰ سال پیش هستند. در حالیکه وسایل استاندارد هر سال بهروزرسانی میشوند. اگر ورزشکاران ما روی وسایل استاندارد تمرین کنند، میتوانم قول بدهم که سطح فنی آنها بسیار بالاتر خواهد رفت و مدالهای بیشتری در سطح آسیا، جهان و حتی المپیک به دست خواهد آمد. ژیمناستهای نوجوان و جوان ما اگر روی وسایل استاندارد تمرین کنند، در آسیا و حتی در المپیک میتوانند مدالآور باشند.
کارشناس ژیمناستیک تأکید کرد: افق فدراسیون ژیمناستیک حضور با ترکیب کامل در بازیهای آسیایی و المپیک است. تحقق این هدف نیازمند حمایت وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک است. وارد کردن تجهیزات استاندارد با تأیید فدراسیون جهانی هزینههای زیادی دارد و اگر این هزینهها تأمین شود، مطمئن باشید نتایج آن را خواهیم دید. ژیمناستیک جز رشتههای پرمدال در المپیک و بازیهای آسیایی است و میتوان از آن انتظار بالایی برای کسب مدال داشت، مشروط بر اینکه حمایتها افزایش یابد و ژیمناستیک بهعنوان یک رشته مدالآور دیده شود.