جستجو
رویداد ایران > استان ها > سمنان > طرح های بیابانزدایی و کنترل کانون های بحرانی فرسایش بادی

طرح های بیابانزدایی و کنترل کانون های بحرانی فرسایش بادی

طرح های بیابانزدایی و کنترل کانون های بحرانی فرسایش بادی
علی عباسی راد رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان گفت: اقدامات انجام شده در دولت دوازدهم در طرح های بیابانزدایی و کنترل کانون های فرسایش بادی از سال 92 تا کنون حدود 2100 هکتار از اراضی بیابانی شهرستان دامغان تحت عملیات نهالکاری با گونه های سازگار با شرایط منطقه قرار گرفته است.

وی افرود: در این مدت نیز در بیش از 2000 هکتار از اراضی به منظور جلوگیری از بروز سیلاب و افزایش نفوذ آب به داخل خاک پروژه کنترل هرزآب اجرا شده است

عباسی راد اجرای پروژه مدیریت جنگلهای دست کاشت در سطح 1000 هکتار و آبیاری و مراقبت از نهال های کشت شده در سطح 1650 هکتار از دیگر اقدامات اداره منابع طبیعی و ابخیزداری شهرستان دامغان در طول خدمتگزاری دولت تدبیر و امید در شهرستان دامغان اشاره کرد.

وی خاطر نشان کرد: بمنظور کنترل فرسایش بادی از طریق کاشت نهال از سال 92 تا کنون حدود 85 کیلومتر بادشکن اطراف مزارع با مشارکت این اداره و کشاورزان و بهره برداران احداث گردیده است .

عباسی راد در خصوص اجرای پروژه تعمیم ترسیب کربن در مناطق جنوبی شهرستان گفت : پروژه ترسیب کربن برای اولین بار در استان سمنان  در این شهرستان از سال 1392 با پیشنهاد دفتر امور بیابان، که متولی این امر در سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشوراست، آغاز شد.

وی افزود: با توجه به تجربیات موجود و با نظر کارشناسان سازمان جنگلها، منطقه کوه زر و سرکویر در جنوب شهرستان دامغان با توجه به بیابانی بودن آن و دوری از شهر که منجر به محرومیت ساکنین آن شده و همچنین بحث های پیشروی بیابان و کویر که در منطقه حاکم است انتخاب شد و پس از اجرای موفق طرح در سال 96 در 6 روستای قهاب نیز این طرح اجرا گردید .

عباسی راد اضافه کرد: از ابتدای اجرای پروژه ترسیب کربن در شهرستان دامغان که همزمان با روی کارآمدن دولت تدبیر و امید می باشد بیش از 700 هکتار نهالکاری، 1500 هکتار کنترل هرزآب ، 530 هکتار بذرپاشی و بذرکاری و تولید بیش از 40 هزار اصله نهال گلدانی با مشارکت اهالی مناطق تحت پوشش این پروژه در شهرستان انجام شده است .

برچسب ها
نسخه اصل مطلب