جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > تصاویر؛ مرگ سریالی گونه‌های جانوری در سواحل خزر؛ رقابت فوک‌ها با ماهی‌ها برای انقراض

تصاویر؛ مرگ سریالی گونه‌های جانوری در سواحل خزر؛ رقابت فوک‌ها با ماهی‌ها برای انقراض

پس از اعلام تلف شدن ۳۱ فوک خزری در سواحل مازندران از ابتدای سال جاری تاکنون، حالا مطالبی در ارتباط با مرگ تعداد قابل توجهی ماهی در میانکاله واقع در شرق استان منتشر شده که نابودی سریالی گونه‌های جانوری در شمال کشور را به مرحله حادتری رسانده است.

اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران روز یکشنبه با اشاره به تلفات ماهی در بخش‌هایی از تالاب بین‌المللی میانکاله اعلام کرد که بررسی‌های میدانی و نمونه برداری درباره دلیل تلفات در دست بررسی است.

در پی گزارش تلفات ماهی در بخش‌هایی از تالاب بین‌المللی میانکاله، تیم‌های تخصصی از ادارات‌کل حفاظت محیط زیست، دامپزشکی و شیلات به منطقه اعزام شدند و روند بررسی‌های میدانی و نمونه‌برداری آغاز شده است. 

تلف شدن ۳۱ قلاده فوک خزری

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست مازندران از کشف لاشه ۳۱ قلاده فک خزری در نوار ساحلی این استان در سالجاری خبر داد و گفت: لاشه این فوک‌ها در نوار ساحلی جویبار، بابلسر، میانکاله، تنکابن و چالوس کشف و بیشترین میزان تلفات نیز در مناطق مرکزی جویبار و بابلسر گزارش شده است.

کوروس ربیعی با بیان اینکه تلفات فوک‌های خزری در اواخر بهار و تابستان و همزمان با مهاجرت آن‌ها به آب‌های ساحلی ایران سال‌های گذشته نیز گزارش شده بود، اظهار داشت: تلفات فوک‌های خزری بر اساس داده‌هایی که در سه سال گذشته بدست آمده است تا آبان ماه هم امکان دارد ادامه داشته باشد و پارسال لاشه دهها قلاده فوک خزری در نوار ساحلی مازندران کشف شده بود.

وی با اشاره به اینکه فوک‌های خزری اواخر پاییز برای تولیدمثل به مناطق شمالی دریای خزر که عمق کمتر و آب یخ زده دارند می‌روند و با فرا رسیدن بهار و تابستان به سمت آب‌های ساحلی ایران مهاجرت می‌کنند، خاطرنشان کرد: لاشه ۲ فوک خزری نیز چند روز گذشته در جویبار سالم کشف شده است که کار نمونه برداری از لاشه فک‌های تلف شده انجام و منتظر پاسخ مراجع آزمایشگاهی رسمی هستیم.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست مازندران، تاثیر کاهش تراز آب دریای خزر، تغییرات اقلیمی و احتمال ابتلا به بیماری‌ها را از جمله گزینه‌های تلف شدن این فوک‌ها عنوان کرد که نیاز به بررسی دارد.

این پناهگاه حیات وحش علاوه بر کریدور مهاجرت فصلی برای پرندگان، همه ساله به تنهایی بیش از نیم میلیون پرنده از انواع مرغابی، فلامینگو، پلیکان، پاخاکستری، قوی، انواع اردک، لک لک، درنای خاکستری، عقاب دریایی را در آب‌های خود سکنی می دهد.

این تالاب که رویشگاه و زیستگاه تعداد بیشماری از گونه های در معرض خطر می باشد، در سال ۱۳۵۵ به عنوان یکی از ذخیره‌گاه‌های زیست سپهر به کمیته برنامه «انسان و کره» یونسکو معرفی و انتخاب شد. تالاب میانکاله به عنوان محل زاد و ولد و پرورش ماهیان گونه های مختلفی چون کپور، انواع کفال، کلمه، سفید، ماش و کاراس، مورد توجه است. پستانداران این منطقه نیز شامل مارال، یوزپلنگ، گربه جنگلی، شغال، گراز، روباه، خرگوش، جوجه تیغی، انواع خفاش و جوندگان کوچک است.

منبع: ایرنا

منبع: faradeed-244714

برچسب ها
نسخه اصل مطلب