ببینید؛ نگاهی به برترین تصاویر علمی ماه از نگاه مجله «نیچر»
در ادامه نگاهی خواهیم انداخت به برترین تصاویر علمی ماه مه که به گزینش نیچر منتشر شدهاند.
آسمان با شکوه
این جیرجیرک فسیل شده، 47 میلیون سال قدمت دارد و همین آن را به یکی از قدیمیترین جیرجیرکهای آوازخوان از خانواده زنجرهها که در اروپا یافت میشوند، تبدیل میکند. این نمونه و یک نمونه دیگر در محل معدن مسل پیت در نزدیکی فرانکفورت، آلمان، که زمانی محل یک دریاچه آتشفشانی بود، کشف شدند.
دانشمندان توانستند این حشره را به دلیل ویژگیهای به طرز شگفتآوری حفظشدهاش، از جمله بالهای طرحدار و بخشهای دهانی پوزه مانند، طبقهبندی کنند. آنها آن را Eoplatypleura messelensis نامیدند. این یافته نشان میدهد که جیرجیرکهای آوازخوان میلیونها سال زودتر از آنچه تصور میشد در اروپا زندگی میکردند.
دنیای زیر آب
میشل تیلور (Michelle Taylor)، زیستشناس دانشگاه اسکس انگلستان، رهبر پروژه، در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: این سفر اکتشافی به ما نگاهی اجمالی به یکی از دورافتادهترین و غنیترین بخشهای اقیانوس از نظر زیستی داده است. ۳۵ روزی که در دریا سپری شد، همچون ترن هوایی هیجانانگیزی از اکتشافات علمی بود؛ پیامدهای آن تا سالها بعد احساس خواهد شد.
انفجار خورشیدی
این تصویر که توسط ماهواره سنتینل-۲ (Copernicus Sentinel-2) آژانس فضایی اروپا گرفته شده است، دود ناشی از آتشسوزی دریاچهی بانت (Lac du Bonnet) را نشان میدهد که بر فراز مانیتوبا، کانادا در حال افزایش است، جایی که این آتشسوزی باعث جان باختن دو نفر، آوارگی حدود ۱٬۰۰۰ نفر از ساکنان و غیرقابلشناسایی شدن برخی مناطق شده است. این آتشسوزی سریع، یکی از دهها مورد حریق فعال در کانادا طی ماه مه بود؛ زمانی که فصل آتشسوزیهای این کشور بهتدریج شدت میگیرد.
آزمایش اسیدی
این خراش دایرهای شکل به عرض ۵ سانتیمتر روی سطح مریخ توسط مریخنورد استقامت ناسا ایجاد شده است که در حال حاضر در حال کاوش دهانه جیزرو است. این مریخنورد این سوراخها را تراش میدهد تا بتواند ترکیب سنگ را تجزیه و تحلیل کند و به دنبال نشانههای بالقوه حیات میکروبی باستانی بگردد. همچنین نمونههایی را جمعآوری میکند که روزی میتوانند توسط یک ماموریت در آینده بازیابی شوند. استقامت با استفاده از دوربین واتسون، دوربینی که در انتهای بازوی رباتیک خود قرار دارد، این تصویر را ثبت کرده است.
رفتار مرموز میمونها
در پاناما، دوربینهای تلهای در جریان یک مطالعه صحنههایی را ثبت کردهاند که در آن میمونهای نر جوان کاپوچین (Cebus capucinus imitator) اقدام به «ربودن» نوزادان میمون زوزهکش (Alouatta palliata coibensis) میکنند. پژوهشگران میگویند هنوز مشخص نیست چرا این رفتار اتفاق میافتد یا در نهایت چه بر سر نوزادان میآید، اما در تصاویر، کاپوچینها در حالی دیده میشوند که نوزادهای زوزهکش را با خود حمل میکنند. مارگارت کروفوت (Margaret Crofoot)، انسانشناس موسسه رفتار جانوری ماکس پلانک در آلمان، به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: بخشی از وجودم امیدوار است که بعضی از آن نوزادها فرار کرده و به مادرانشان برگشته باشند اما ما واقعا نمیدانیم چه شده است.
منبع: ایسنا
منبع: faradeed-244703