به گزارش خبرنگار مهر، بیست و ششمین دوره رقابتهای دوومیدانی قهرمانی آسیا از ۶ تا ۱۰ خردادماه به میزبانی شهر گومی در کره جنوبی برگزار شد و تیم ملی دوومیدانی ایران با ترکیبی ۱۵ نفره در دو بخش مردان و زنان در این رویداد شرکت کرد.
در پایان این رقابتها، ملیپوشان ایران موفق به کسب سه مدال شامل دو طلا و یک نقره شدند. ریحانه مبینی در ماده پرش طول زنان با ثبت رکوردی قابل توجه، موفق شد نخستین مدال طلای ایران در بخش بانوان را در این دوره از رقابتها کسب کند و نام خود را در تاریخ ثبت کند. در بخش مردان، محمدرضا طیبی در رشته پرتاب وزنه با پرتابی تحسینبرانگیز دومین طلای ایران را به دست آورد. همچنین علی امیریان با نمایشی قدرتمند در دوی ۸۰۰ متر، به مدال نقره رسید تا پرونده تیم ملی ایران با سه مدال و جایگاه آبرومند بسته شود.
در این دوره از رقابتها، مبینی، طیبی و امیریان بهعنوان تنها مدالآوران کاروان دوومیدانی ایران درخشیدند و بار دیگر ظرفیت و توانمندی ورزشکاران ایرانی در سطح قاره آسیا را به نمایش گذاشتند.
محسن ربانی قهرمان سابق آسیا در ماده پرش با نیزه در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص ارزیابی خود از عملکرد تیم ملی در مسابقات قهرمانی آسیا اظهار کرد: نتایج بهدستآمده در این دوره از رقابتها بسیار خوب بود و خانم مبینی کار بسیار بزرگی انجام داد. بعد از سالها، برای نخستین بار در بخش بانوان چنین اتفاقی افتاد و او با ثبت رکوردی خوب موفق شد مدالی ارزشمند کسب کند.
وی افزود: این موفقیت را به مبینی تبریک میگویم و امیدوارم این اتفاق نقطه عطفی برای موفقیتهای بیشتر دختران دوومیدانیکار ما باشد. دختران ما واقعاً زحمت میکشند و پتانسیل بالایی دارند.
قهرمان سابق آسیا در ماده پرش با نیزه خاطر نشان کرد: من به عنوان یک ورزشکار قدیمی که با برخی از این نفرات همدوره بودهام، برایشان احترام خاصی قائلم. با وجود شرایطی که دوومیدانی کشور پشت سر گذاشت، از جمله مدت زیادی بدون رئیس بودن، ورزشکاران ما آمادگیشان را حفظ کردند و حتی تا آستانه ورودی جهانی پیش رفتند. حضور این نفرات همچنان برای دوومیدانی یک نعمت است.
ربانی در پاسخ به سوالی درباره پیشبینی نتایج دوومیدانی در بازیهای آسیایی سال آینده هم گفت: به نظر من، هرچند برخی از ورزشکاران ما نتیجه خوبی گرفتند و باید به آنها و مربیانشان تبریک گفت، اما کار بسیار سختی در پیش داریم. بازیهای آسیایی سطح بالاتری دارد و همه کشورهای آسیایی با تمام توان شرکت میکنند. در این مسابقات حساسیتها بیشتر است و با وجود همان ورزشکاران، اما در فضایی جدیتر باید رقابت کرد.
وی افزود: حالا که فدراسیون ثبات مدیریتی پیدا کرده و با حضور رئیس جدید، خط فکری مشخصی بر آن حاکم است، انتظار میرود برنامهریزیها هدفمندتر و منسجمتر باشد. دستیابی به ۱۰ یا ۱۲ مدال، همانطور که پیش تر مطرح شد، در شرایط فعلی چندان واقعبینانه نیست و تحقق آن مستلزم یک برنامهریزی بلندمدت و اصولی است.
ربانی تأکید کرد: ما نمیتوانیم همه مدالها را فقط از طریق پرش یا پرتاب به دست آوریم. باید در همه مواد سرمایهگذاری کنیم. اگر فقط روی یک یا دو بخش تمرکز کنیم، نمیتوانیم انتظارات کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش را برآورده کنیم. در حال حاضر، زمان زیادی هم باقی نمانده و باید رشتههایی که در آستانه مدال هستند شناسایی شوند، به آنها ابزار و فضای تمرین داده شود و برنامهریزی شود تا بتوانند در این فرصت کم به نتیجه برسند.
او در پایان گفت: امیدوارم با برنامهریزی مناسب، بچههای دوومیدانی بتوانند وعدههایی را که داده شده، عملی کنند و شاهد افتخارآفرینی آنها در بازیهای آسیایی باشیم.