جستجو
رویداد ایران > استان ها > البرز > رزمایش سلامت دام در طالقان؛ تأکید رئیس سازمان دامپزشکی کشور بر امنیت زیستی و پیشگیری از بیماری‌های دامی

رزمایش سلامت دام در طالقان؛ تأکید رئیس سازمان دامپزشکی کشور بر امنیت زیستی و پیشگیری از بیماری‌های دامی

در آیین افتتاحیه رزمایش سلامت دام در شهرستان طالقان، دکتر علیرضا رفیعی‌پور، معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور، با تأکید بر اهمیت اقدامات پیشگیرانه در حوزه دامپزشکی، از برنامه‌ریزی برای ریشه‌کنی بیماری‌های دامی طی پنج سال آینده خبر داد و خواستار مشارکت گسترده مسئولان، دامداران و نهادهای انقلابی در راستای ارتقای امنیت زیستی کشور شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان البرز، دکتر علیرضا رفیعی‌پور، معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور، در مراسم افتتاحیه،ضمن تاکید بر اهمیت برگزاری و ارزشمند بودن این رزمایش در راستای حفظ صیانت از سلامت دام و ارتقای امنیت غذایی و اهمیت استان البرز و شهرستان طالقان در اقدامات پیشگیرانه و‌ مدیریت بیماری‌های دامی تأکید کرد.


وی با اشاره به موقعیت استراتژیک این استان در حمل‌ونقل زمینی، ریلی و هوایی و هم‌جواری با استان‌های متعدد، گفت: طالقان به‌عنوان یکی از مناطق استراتژیک در حفظ حیات‌وحش و پیشگیری از انتقال بیماری‌ها انتخاب شده است. 


ایشان همچنین بر لزوم رویکرد پیشگیرانه به‌جای درمان تأکید کرد و اعلام داشت که سازمان دامپزشکی در تلاش است طی ۴ تا ۵ سال آینده ریشه‌کنی کامل این بیماری را به سازمان بهداشت جهانی اعلام کند. رفیعی پور افزود: این اقدامات با همکاری نیروهای بسیج و سپاه در قالب یک فرهنگ جهادی و انقلابی انجام می‌شود و هدف از آن کاهش هزینه‌ها و حفظ سلامت عمومی است. همچنین به اهمیت مناطق روستایی و عشایری در کنترل بیماری‌ها اشاره کرد و خواستار مشارکت همه مسئولین و دستگاه‌های نظارتی در این مسیر شد.


معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور، با اشاره به ارزش ۷۰ میلیارد دلاری سرمایه دامی کشور، بر لزوم رعایت امنیت زیستی در مناطق روستایی و عشایری تأکید کرد.


وی تصریح کرد که مناطق مذکور می‌توانند منبع اصلی شروع بیماری‌ها باشند و با ورود به مناطق صنعتی، خسارات جبران‌ناپذیری به بخش‌های تولیدی مانند مرغداری‌ها، دامپروری‌ها و آبزی‌پروری وارد کنند. رفیعی پور، همچنین بر اهمیت امنیت زیستی در جلوگیری از شیوع بیماری‌ها تأکید کرد و از دامداران و فعالان این حوزه خواست تا اصول مدیریتی ساده مانند کنترل ترددها، استفاده از خوراک مناسب و رعایت استانداردهای بهداشتی را به‌طور جدی رعایت کنند. این اقدامات کم‌هزینه می‌توانند سطح ایمنی دام‌ها و آبزیان را حفظ کرده و از افت ایمنی و شیوع بیماری‌ها جلوگیری کنند.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب