جستجو
رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > جریمه تخلفات پزشک‌نماها تغییر کرد

جریمه تخلفات پزشک‌نماها تغییر کرد

تخلفات پزشک‌نماها معضلی جدی در نظام سلامت هستند؛ به‌طوری که در سال‌های اخیر، فعالیت افراد سودجو و فاقد صلاحیت تحت عنوان «پزشک‌نما» به یکی از چالش‌های مهم نظام سلامت ایران تبدیل شده است.

سرپرست دادسرای ویژه جرایم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه مداخله در پزشکی جرم است، گفت:‌ فرد متخلف تا سقف ۵۸۰ میلیون تومان در نوبت اول جریمه می‌شود؛ اما اگر تکرار شود تا دو برابر این مبلغ جزای نقدی دارد.

تخلفات پزشک‌نماها معضلی جدی در نظام سلامت هستند؛ به‌طوری که در سال‌های اخیر، فعالیت افراد سودجو و فاقد صلاحیت تحت عنوان «پزشک‌نما» به یکی از چالش‌های مهم نظام سلامت ایران تبدیل شده است.

این افراد با سوءاستفاده از اعتماد عمومی و تبلیغات فریبنده، نه‌تنها سلامت مردم را به خطر می‌اندازند، بلکه موجب بی‌اعتمادی به جامعه پزشکی می‌شوند. پزشک‌نماها نه‌تنها یک تهدید سلامتی، بلکه نشانه‌ای از خلأهای قانونی و فرهنگی هستند. مقابله با آنها نیازمند عزم ملی، مشارکت مردم و اصلاح ساختارهای نظارتی است. این پزشکان قلابی با ارائه روش‌های زیر مبادرت به دخالت غیرقانونی در حوزه پزشکی و درمان افراد می‌کنند؛

۱. درمان‌های غیرعلمی: ارائه روش‌های طب سنتی یا مکمل بدون مجوز و ادعای درمان بیماری‌های صعب‌العلاج مانند سرطان با روش‌های نامعتبر.

۲. جراحی‌های زیبایی غیرقانونی:انجام تزریقات و عمل‌های زیبایی توسط افراد فاقد تخصص که موجب عوارضی مانند کوری، عفونت یا حتی مرگ شده است.مطابق آمار نظام‌پزشکی، ۳۰ درصد عوارض جراحی‌های زیبایی در ایران مربوط به پزشک‌نماهاست.۳. فروش داروهای تقلبی: عرضه داروهای قلابی یا قاچاق با ادعای اثرگذاری معجزه‌آسا مانند قرص‌های لاغری یا افزایش قد.

 

پیامدهای فعالیت پزشک‌نماها

تلفات جانی: موارد متعدد مسمومیت، نقص‌عضو یا مرگ (مثل تزریق سیلیکون صنعتی برای لب).تخریب اعتماد عمومی: کاهش مراجعه به پزشکان متخصص حتی در موارد ضروری.هزینه‌های اضافی: تحمیل بار مالی به سیستم بهداشت برای جبران عوارض ناشی از این تخلفات.

سعید کریمی، معاون درمان سابق وزیر بهداشت سال گذشته از رشد ۱۰۰ برابری جریمه مداخله‌گران در امور درمانی خبر داده و گفته بود: با مصوبه هیئت دولت، جریمه پزشک‌نماها از ۵ میلیون به ۵۸۰ میلیون تومان افزایش‌یافته است.

بابک شکارچی، معاون نظام‌پزشکی با اشاره به رصد گسترده فضای مجازی گفت: بررسی‌ها نشان داد کمتر از ۸۰۰ نفر از افرادی که در شبکه‌های اجتماعی به‌عنوان پزشک فعالیت دارند، واقعاً عضو خانواده پزشکی هستند؛ اکثریت این افراد بدون صلاحیت، بدون مجوز و با ادعای دروغین مدرک دکتری یا کارشناسی ارشد در حال فریب مردم هستند.

وی با اشاره به فعالیت برخی سایت‌های متخلف در داخل کشور گفت: در صورت اثبات تخلف، این سایت‌ها با همکاری وزارت بهداشت، دانشگاه‌های علوم پزشکی، تعزیرات حکومتی و پلیس فتا فوراً شناسایی و بسته می‌شوند.»

شکارچی افزود: بیشتر این مشکلات از طریق شبکه‌های اجتماعی خارجی به‌ویژه اینستاگرام ایجاد می‌شود که به دلیل میزبانی در خارج کشور، نظارت مستقیم روی آنها ممکن نیست.

سعید احمد بیگی، سرپرست دادسرای ویژه جرایم پزشکی تهران در گفت‌وگو با فارس درباره رسیدگی به تخلفات افراد پزشک‌نما در حوزه پزشکی، گفت: مداخله در امر پزشکی جرم است. بر اساس ماده ۳ قانون جرائم پزشکی سال ۱۳۳۴، این مداخلات جرائم نقدی داشته و حبس و شلاق نداشته است.

وی ادامه داد: تا مردادماه سال قبل حداکثر جریمه ۷ میلیون تومان بود و این میزان بازدارنده نبود. قانونی در مجلس درباره مداخلات در پزشکی در حال تصویب است.

سرپرست جدید دادسرای ویژه جرایم پزشکی تهران تصریح کرد:‌ مبالغ جریمه‌ها سه سال یکبار زیاد می‌شود و سال قبل افزایش پیدا کرد و فرد متخلف تا سقف ۵۸۰ میلیون تومان در نوبت اول جریمه می‌شود؛ اما اگر تکرار شود تا دوبار این مبلغ جزای نقدی دارد و جرم است.

احمد بیگی ابراز کرد: رسیدگی به این تخلفات ابتدا در دادسرا و بعد دادگاه انقلاب است و ما نیز به آن ورود می‌کنیم.

وی با تأکید بر اینکه سلامت مردم خط‌قرمز ماست و برای ما خیلی اهمیت دارد، متذکر شد: این موضوعات را پیگیری ویژه می‌کنیم و تاکنون چندین کلینیک را رفته و موارد را بررسی کردیم و برخی را نیز بازداشت کردیم؛ ضمن اینکه به چند بیمارستان خصوصی نیز ورود کردیم و این رویه ادامه دارد.

منبع: sharghdaily-1012572

برچسب ها
نسخه اصل مطلب