مجلس میتواند با مشارکت نخبگان و دانشجویان از دانشگاههای مختلف، اداره کشور را متحول کند
به گزارش گروه رسانه ای شرق ؛در راستای تقویت ظرفیت سیاستپژوهی و تجربهسازی برای کنشگران حوزه سلامت، اختتامیه بوتکمپ مسئلهمحور در عرصه سلامت با حضور بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، فاطمه محمدبیگی رئیس فراکسیون زنان و نایب رئیس اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و همچنین عباس مسجدی رئیس سازمان پزشک قانونی کل کشور، سعید تأملی مشاور معاون وزیر بهداشت، مصطفی مژدهیفرد رئیس میز سلامت اندیشکده ژرفا، علی رهنما رئیس اندیشکده متد، محمدمهدی مهربان مدیرکل مرکز نوآوری قوه مقننه و اساتید دانشگاه، کارشناسان مرکز پژوهشهای مجلس و جمعی از مدیران و کنشگران این حوزه برگزار شد.
این رویداد با هدف تمرین عملی طراحی سیاست از مسیر شبیهسازی و بازی جدی، بستری برای تجربهی مستقیم مواجهه با مسائل واقعی و تضاد منافع در عرصه سلامت را فراهم کرد.
نگاهداری در اختتامیه این رویداد، با تاکید بر اهمیت پرورش نیروهای مشاور سیاستی در حوزه سلامت، اظهار کرد: نقطه آغاز هر تحول، شناخت مسئله است. ما در مسائل جدید حوزه سلامت، نیازمند آن هستیم که به شکل دقیقتر و متفاوتی به ابعاد آن توجه کنیم. موضوع سلامت که شما جوانان امروز برای آن گرد هم آمدهاید، یکی از مهمترین مسائل مرتبط با سرمایه انسانی کشور است.
وی با اشاره به اهمیت پرورش نیروهای مشارکتجو در فرآیندهای مشاوره سیاستی، گفت: در نظام مشاوره سیاستی، نیروی انسانی نوآور و توانمند محور هرگونه تحول است. مهارتآموزی، تجربهاندوزی و مواجهه با مسائل واقعی در چنین رویدادهایی، در نهایت منجر به تولید سرمایه انسانی مؤثر میشود.
نگاهداری با اشاره به ضعف مهم نظام رسمی آموزش کشور ادامه داد: متأسفانه در نظام آموزش رسمی، آنگونه که باید به مفهوم مسئله پرداخته نمیشود. ما بیشتر با حفظ کردن اطلاعات سر و کار داریم، نه با درک و حل مسئله. باید با برگزاری چنین رویدادهایی، این ضعف ساختاری را جبران کنیم.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس خاطرنشان کرد: افرادی که در حوزه سیاستگذاری سلامت میخواهند بهعنوان مشاور ایفای نقش کنند، باید هم آموزش ببینند و هم تمرین کنند و در همین راستا مجلس شورای اسلامی به وسیله این رویدادها تلاش کرده تا ظرفیتهای لازم برای ورود ایدهها و پیشنهادهای مسئله محور را فراهم کند.
وی با اشاره به پیشینه تاریخی و جایگاه علمی ایران در عرصه پزشکی گفت: من خودم پزشک و پژوهشگر هستم. وقتی تاریخ پزشکی ایران را مطالعه میکنید، درمییابید که در این سرزمین، پزشکی و دانش سلامت از دیرباز جایگاهی والا داشته است. ما نخستین دانشگاههای پزشکی را تأسیس کردهایم و سالها کتابهای پزشکی ایرانی در دانشگاههای معتبر جهان تدریس میشدند. اینها میراثی بزرگ است که امروز وظیفه ما را سنگینتر میکند.
نگاهداری افزود: نقش شما جوانان در پیوند نوآوری، سلامت و حفظ میراث علمی کشور بسیار پراهمیت است. از سوی دیگر سیاستگذاری سلامت، همانند دیگر حوزهها، پیچیدگیهای خاص خود را دارد؛ چرا که با ابعاد اجتماعی، اقتصادی، اخلاقی و حتی فلسفی گره خورده است.
وی با اشاره به سابقه چندرشتهای بودن طب در سنت پزشکی ایرانی گفت: در ژنتیک تاریخی ما، پزشکان همیشه به اخلاق و فلسفه نیز توجه داشتهاند؛ بنابراین مشاوران حوزه سلامت نیز باید نگاه چندبُعدی و بینرشتهای داشته باشند.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، یکی از آسیبهای نظام مشاوره سیاستی را غفلت از شناخت ظرفیتها عنوان کرد و توضیح داد: یکی از مشکلات ما در سیاستگذاری، تمرکز صرف بر آسیبشناسی است. گاهی از ظرفیتهای در دسترس غفلت میکنیم. همانطور که رهبر معظم انقلاب بارها تاکید کردهاند، ما نباید از ظرفیتهای موجود غافل شویم. اینکه صرفاً بگوییم چه چیزی آسیب دیده کافی نیست، باید ظرفیتها را هم بشناسیم و تقویت کنیم.
وی با اشاره به ظرفیتهای مجلس، از مشارکت جوانان و نخبگان دانشگاهی استقبال کرد و گفت: مجلس یک زیستبوم انسانی است که میتواند با مشارکت نخبگان و دانشجویان از دانشگاههای مختلف، اداره کشور را متحول کند. ما موفق شدیم نزدیک به ۸۰ رویداد تخصصی در مجلس شکل بدهیم که این خود سرمایه بزرگی است. بنابراین از همه شما جوانان میخواهم که مشارکتتان در سیاستگذاری حوزه سلامت را جدی بگیرید. مجلس نیز از این مشارکت استقبال میکند.
منبع: sharghdaily-1012561