تصاویر؛ بلندترین برج «پرینت» شدۀ جهان در سوئیس رونمایی شد
فرادید| این پروژه توسط بنیاد فرهنگی Nova Fundaziun Origen با همکاری استادانی از دانشگاه ETH زوریخ طراحی شده و هدف آن احیای روستای مولنیز است؛ جایی که اکنون تنها ۱۱ نفر در آن زندگی میکنند. به گفته تیم پروژه، این برج، بلندترین سازهی چاپ سهبعدی شده جهان محسوب میشود. پس از پنج سال اقامت در مولنیز، برج به طور کامل برچیده و در مکان دیگری دوباره ساخته خواهد شد.
به گزارش فرادید، برج «تور آلبا» روی یک ساختمان موجود ساخته شده که پیشتر کارگاه آهنگری بوده است. این برج نخستین بار روز گذشته با برداشته شدن پوششی که آن را پنهان کرده بود (توسط هلیکوپتر)، به نمایش عمومی درآمد. این سازهی چهار طبقه که از پیش ساخته شده و قرارست ظاهری شبیه کیک لایهای داشته باشد؛ ادای احترام به تاریخ قنادان منطقه و در عین حال همگون شدن با منظرهی کوهستانی اطراف است.
این سازه از قطعات بتنی چاپ سهبعدیشده ساخته شده که همزمان نقش عناصر باربر را هم ایفا میکنند. این قطعات طی پنج ماه در پردیس هوئنگربرگ ETH زوریخ تولید و سپس به محل پروژه منتقل شدند.
فرآیند ساخت این قطعات توسط رباتها و با تکنیک ساخت افزودنی انجام شده؛ یعنی بتن لایهبهلایه اعمال و با حلقههای فولادی تقویت شده است، بدون نیاز به قالببندی! هر قطعه بدون استفاده از چسب به هم متصل شده و با استفاده از پیچهای قابلجداسازی و کابلهای کششی پسکشیده، امکان برچیدن و نصب مجدد را فراهم میسازد. یک راهپله مارپیچ طبقات را به هم متصل میکند.
لحظهای که بتن از نازل تحت فشار خارج میشود، دو افزودنی به آن اضافه میشوند که به ایجاد بافت قطرهای خاص روی ستونها منجر میشود. برج «تور آلبا» نشان میدهد که چگونه تکنولوژی ساخت دیجیتال میتواند برای ایجاد سازههای باربر بدون نیاز به قالببندی استفاده شود.
از روز جمعه، برج برای بازدیدهای روزانه با راهنما باز خواهد شد و در ادامه به عنوان فضای اجرای نمایش استفاده میشود؛ جایی که در طبقه گنبدی بالایی آن، یک صحنهی اجرا تعبیه شده است.
«من مجذوب تعامل بین طراحی دیجیتال، صنایعدستی سنتی، حافظه فرهنگی و فرم هنری شدم. این پروژه به یک روستای در حال افول، فرصت تازهای میدهد.»
مترجم: زهرا ذوالقدر
منبع: faradeed-243071