عکس؛ سفر به ایران قدیم؛ ۱۱۶ سال پیش در بختیاری: داستان پزشک اسکاتلندی که بیبی گلافروز شد
الیزابت راس، پزشک اسکاتلندی، در دوران انقلاب مشروطه (سال ۱۹۰۹ میلادی) به ایران سفر کرد و به دعوت نجفقلی خان بختیاری، حدود چهار سال به طبابت در میان ایل بختیاری پرداخت. او که در میان زنان اشرافی بختیاری محبوبیت خاصی پیدا کرده بود و به "بیبی گلافروز" ملقب شد، زندگی پرماجرایی در ایران داشت و در سال ۱۹۱۵ درگذشت.
داستان الیزابت راس ملقب به بیبی گلافروز؛ پزشکی اسکاتلندی که در میان بختیاریها به طبابت میپرداخت. زمان سفر الیزابت راس به ایران مقارن با دوران انقلاب مشروطه بود. دکتر راس ابتدا در شهر جلفا مشغول به کار شد.
در سال ۱۹۰۹ بود که دیداری با نجفقلی خان پسر حسین قلیخان بختیاری داشت. در این دیدار او به راس گفت که تمایل دارد یک پزشک خارجی در میان ایل بختیاری باشد. این دیدار زمینهساز رفتن او میان بختیاریها برای حدود چهار سال شد.
منبع: عصر ایران
منبع: faradeed-243108